Kızlar merhaba. Bebegim haftaya 6 aylık oluyor ve yarın sünnet olacak. Tecrübeli annelerden deneyimlerini dinlemek istiyorum. Bizi neler bekliyor? Neye dikkat edelim? İyileşme ne kadar sürer? Çok ağrı sızı olur mu? Ateş çıkabiliyor diye bişey duydum doğru mu? Huysuzluk olacak mı? Cevaplar için şimdiden teşekkürler
Kızlar merhaba. Bebegim haftaya 6 aylık oluyor ve yarın sünnet olacak. Tecrübeli annelerden deneyimlerini dinlemek istiyorum. Bizi neler bekliyor? Neye dikkat edelim? İyileşme ne kadar sürer? Çok ağrı sızı olur mu? Ateş çıkabiliyor diye bişey duydum doğru mu? Huysuzluk olacak mı? Cevaplar için şimdiden teşekkürler
Ek gıdaya başladıysa anne sütüne geri dönün sadece anne sütü alıyorsa cisli bezini hemen değiştirmeyin. Pansumanini aksatmayin ortalama 3-5 güne iyileşiyor. Hayırlı olsun.
Teşekkürler.Ek gıdaya henüz başlamadık haftaya kontrolümüz var muhtemelen doktor o zaman başlatacak. Sünneti göz önünde bulundurup ona göre hareket eder heralde. Bez sık degistirmeyelim mi doğru mu anladım?
Ek gıdaya başladıysa anne sütüne geri dönün sadece anne sütü alıyorsa cisli bezini hemen değiştirmeyin. Pansumanini aksatmayin ortalama 3-5 güne iyileşiyor. Hayırlı olsun.
Teşekkürler.Ek gıdaya henüz başlamadık haftaya kontrolümüz var muhtemelen doktor o zaman başlatacak. Sünneti göz önünde bulundurup ona göre hareket eder heralde. Bez sık degistirmeyelim mi doğru mu anladım?
Evet sadece anne sütü alıyorsa cisli bezi hemen değiştirmemek iyileşmesini hızlandırıyor. Benim oğlum sünnet olduğunda 2 aylıktı doktor sadece anne sütü alıyorsa değiştirme dedi. 3 günde iyileşti. Sizinki de o civarda iyileşir inşallah.
Evet sadece anne sütü alıyorsa cisli bezi hemen değiştirmemek iyileşmesini hızlandırıyor. Benim oğlum sünnet olduğunda 2 aylıktı doktor sadece anne sütü alıyorsa değiştirme dedi. 3 günde iyileşti. Sizinki de o civarda iyileşir inşallah.
Benim oglanda çok şükrü hiç bir sıkıntı olmadı zaten ağrı kesici yazmıştı doktor bir çay kaşığı falan geceleri verdim. Ateş engeksiyon huysuzluk vs olmadı ama dediğim gibi iki aylıktı zaten ne olduğunu anlamadi. Ben açık yaraya bakamam bayiliyorum. Yengem sağolsun beşikte ilgilendi pansumanini yaptı ben emzirmeden emzirmeye aldım varsa böyle biri mutlaka yardım isteyin.
Biz 2.5 aylıktı yaptırdığımızda. Eğer sizde gireceksiniz yanınızda emzik tutuyorsa emziğini ve sevdiği bir oyuncağı bulundurun derim öncelikle. Bir numara büyük bez götürmüştüm ben doktorum karton bardak vs koymamızı istemedi aksine bezine değsin kendi çişi iyileştirir dedi. Islak mendille silmenize gerek yok dedi 1 hafta kadar hiç silmedim kaka olmadığı sürece. Kaka değerse de batikonla temizledik enfeksiyon kapmaması için. İlk gün ilk çişini yapınca çok ağladı ve de ilk kremlerini sürdüğümüzde. Doktor bize iki krem vermişti karıştırıp sürüyorduk ve 3 saatte bir calpol vermiştik. 2. Gün sadece tek kremle devam ettik 10 gün kremledik. İlk gün zor geçiyor gerçekten ama ertesi gün oldukça hafifliyor. 3. Gün hatta hiç sünnet olmamış gibi oluyor. Biraz ödem şişlik bir kaç gün devam ediyor. Dikişlerin hepsinin düşmesi 3 haftayı buldu bizde. Biz altını açıp kremlediğimizde sadece huzursuzlandı onun dışında keyifliydi. Normalde de çok huzurlu bi bebek değil benim oğlum ama sünnet ayrı bi huzursuzluk yapmadı yani biz gazdan çok çektik inanın sünnet süreci bence daha kolaydı şimdiden geçmiş olsun