Sünnet yaptırmak ya da yaptırmamak işte bütün mesele bu..

Cucuthecatt

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2022
3.800
3.355
63
30
Selamlar oğlum 6 aylık oldu sünnet mevzuları başladı. Aslında eşimle beraber sünnet yaptırmama kararı almıştık ama okuduklarımız fikrimizi değiştirdi. Malum Türkiye'de yaşıyoruz ilerde yaşayabileceği akran zorbalıkları, kadınlar tarafından reddedilme hatta evlenirken bile problem yaşama ihtimali bizi biraz korkuttu. Yaptıracaksak hemen yaptırmamız lazım çünkü çok hareketlendi ama asla içimden gelmiyor. Sünnet yaptırmayanlar, yaptırmayı düşünmeyenler biraz konuşalım mı?

ben düsünmüyorum ama söylediğiniz sebeplerden dolayı ben de artık “yaptırırız yaa” düsüncesine giriyorum arada bir. aslında yetişkinlikte de yapılabilir. eğer cocuk büyüdüğünde tercih ederse yaptırsın diye de düsünüyorum ama bilemiyorum.. benim bebeğimde tek taraflı hidroseli var ve her gören doktor “geçmezse 6.ayda sünnetle birlikte onu da ameliyat ettirirsiniz” diyor. yani sünnet yaptırmama ihtimalini doktorlar dahi düsünmüyor 😔 ay cok zor bir karar. el kadar bebeğin yerine böyle bir konuda karar vermek çok zor.

ama ben iyileşme süreci veya ameliyatın kendisi hakkında bir endişe saklamıyorum. sadece sünnet sebepli çok fazla sorun yasayan cocuk var. ne gerek var diyorum. artılarından çok eksisi olan bir işlem 😟

Selamlar oğlum 6 aylık oldu sünnet mevzuları başladı. Aslında eşimle beraber sünnet yaptırmama kararı almıştık ama okuduklarımız fikrimizi değiştirdi. Malum Türkiye'de yaşıyoruz ilerde yaşayabileceği akran zorbalıkları, kadınlar tarafından reddedilme hatta evlenirken bile problem yaşama ihtimali bizi biraz korkuttu. Yaptıracaksak hemen yaptırmamız lazım çünkü çok hareketlendi ama asla içimden gelmiyor. Sünnet yaptırmayanlar, yaptırmayı düşünmeyenler biraz konuşalım mı?
Çok büyük bir tabu bu bizim ülkemizde daha geçenlerde eşimle bu konuyu konuştuk. Ama malesef ki dediğiniz şeyleri bizde konuştuk ama bizde yaptırıcaz gibi görünüyor. Büyüdüğünde çok ciddi sorun teşkil edebilir bu durum maleseef

Kendi özelimde yazıyorum, dini herhangi bir tartışmaya girmek istemem.

Dinin hangi gerekliliklerini yerine getiriyoruz ki sünnete sıra geliyor. dinin pek çok gerekliliğini yerine getirmeyip sırf alışkanlıktan bazı maddi/fiziksel yükümlülüklere devam etmeyi bıraktım ben.

Back