Sünnet sünnet sonrası bez bağlasak mı bağlmasak mı?

luvitan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008
111
0
96
Ankara
9,5 aylık oğlum sünnet oldu. deri pipiye yapışık oluğu için bireaz zor oldu. Şimdi be zbağlasak mı bağlamasak mıo şaşırdım. çok hareketli iki saniye durmuyor. Bez bağlamak sanki daha iyi gibi ama yaranın iyi olmasını geciktirir mi acaba? Birde suda oturması gerekiyor her gün belli bir süre suya oturtmakta çok zorluk çekiyorum çok ağlıyor çırpınıyor. Bunu kolaylaştırmaının bir yolu var mı biliyor musunuz. Bu günlerde çok zorlanıyorum fikriniz varsa ihtiyacım var

çok geçmiş olsun canım
benimoğlumda 10 aylık bizde geçen hafta yapışıklık olduğu için sünnet yaptırdık.
altını bağladım ama bir boy daha büyük bezle.9-20 kg lıkla bağladım.ve gün içinde kakasını yaptıktan sonra 2 saat kadar açık bıraktım çıplak olarak ki yarası çabuk kurusun iyileşsin diye.
bu arada benim de sana sorumolacak pipisinin ucunda kızarıklık geçmedi sizin de ölemi?

sizede çok geçmiş olsun beryal
pipisinin ucundaki kızarılık ilk günlere göre hafifledi. Pembeleşti diyebilirim. geçen hafta cumartesi günü sünnet oldu. bende 9-20 lik bezlerle bağlıyorum. Peki senin oğlunun pipisinde şişlik oluştu mu? gün içinde ılık suda oturma banyosu yapıyor musun?
Bizim kindfe şişlik var ödem dediler yapışıklık olduğu için şişlik oluşmuş. Ilık suya oturmada bu ödemin iyileşmesini sağlarmış. Siz böyle birşey yapıyormusunuz?

geçmiş olsun canım biz de tatilde memlekete gidince yaptırdık 4 aylıktı yaptırdığımızda.bezin yapışmaması için zeytinyağını ateşte pişirip soğutuyosun bi tane şırınga yardımıyla her bezini değiştirdikten sonra pipisinin başına kenarlarına sıkıyosun hem çabuk iyileştiriyo hem de hiç yapışmıyo.şişlik olması normal biz yaptıralı 1 ay olduk hala biraz şişlik var ben de büyük bez kullanmıştım daha rahat oldu bezini hiç açık bırakmadım idrar orayı yaktığı için daha çabuk geçti

çok sağol canım.
bugün bizimkontrolümüz vardı hemde kızarıklığını gösterdik.ucundaki o kızarıklık iltihap yapmasının sebebiymiş.
yani iltihap başlamak üzereymiş iyiki geldiniz dedi doktor.
senin yaptığın doğru canım.
doktorumuz bizede ılık suyun içine 1 kapak tentürdüot koyun yara temizlensin bu suda hergün 10 dk otursun bebişin dedi.
sen de öle yapmaya devam et ve arada altını açık bırak canım

İltihaplanma ne kadar zor iyiki götürmüşsün gerçekten yazık yavruya .. 00f ne zor
bende baticon kouyuyordum yarın götürcem doktoıra bakalım ne diyecek inşallah bi sıkıntı yoktur
umarım en kısa zamanda iyi oldu pipiler diye yazarız

Marketlerde satılan genelde pikniklerde kullandığımız tek kullanımlık plastik bardaklardan kullanmıştım ben. Tabanını kesip ağız kısmını pipi kısmına yerleştirmiştim , üzerine de bezi bağlayınca oğlum ayaklanıp koşuşturmaya başlamıştı. :) Pipi beze ve bardağa değmediği için çok rahat etmişti oğlum. :)

Geçmiş olsun bu arada.

Benim oğlumdada sünnet derisi yapışık. 1 yaşından önce yaptıracaz ama çok korkuyorum. çok hareketli bir bebek. Nasıl geçecek yarası ne olacak düşünmeden edemiyorum(((((

yaptır mutlaka biz yeni yaptırdk.9 aylıktı bebeğim.doktorumuz 3 gün bağlatmadı o dönem zor oldu.ama bezi bağlarsan çabuk iileşio diolar ya doğru o ama ben doktora bunu sölediğimde ben öle istemiorm dedi.fenni sünnettede bişey giymio ya çocuklar.biz çocuk cerrahına yaptırdık.oldu geçti.sadece ödemi var az şuan.kontrolde normal demiş doktor.1 haftada geçti ama tamamen geçmesi 2-3 haftayı buldu.ama 1 yaşından önce daha ii.bzm olurken hastahanede büyük çocuklar vardı da travma yaşadılar valla.ameliyathaneye alıolar ya.onlar için kötüydü.

sünnet olalı bir haftayı geçti bugün. Şişlik hala devam ediyor sanırım şişliğin inmasi bireaz zaman alacak ama bir çok yerde okudum doktorlar açısından çokta üzreinde durulan bi kaonu değil. bezini bazen açık bırakıyorum krem kullanıyorum baticonlu suda oturtmaya çalışıyorum. Son bir hafatada yaşadığım sıkıntıyı tahmin bile edemezsiniz. Sünnet sırasında o kadar çok ağladı ki eve geldik günler geçti hala çocuğum normale dönmemişti. Banyolar tam bir felaket haline gelmişti. Daha yeni yeni sakinleşmeye başladı.
Yapışıklık varsa bir an önce yapılmalı bence. Birde çocuğun çok hareketli olmasından korkuyorsun ama hareketini engellemeyin aksine hareketli olursa çocuk daha çabuk iyileşir diyor bazı doktorlar. benim oğumda 10 aylık oldu tutabilene aşk olsun. hareket ettikçe kan dolaşımı hızlnıryor ve yara daha çabuk iyileşiyor sanırım.

izmirde kime yaptırdınız sünneti benim oğlum 10,5 aylık ben de yaptıracam nerde kaça yapıyorlar bilgi verir misiniz.600 liraya yapıyor izmirde çok ünlü bir doktor. bi de çocuk cerrahı yapsın istiyorum genel cerrah yapmadı çocuk cerrahı olmalı muhakkah dedi.

inşallah canım ya çok zor geçiyo bizim.

izmirde aydın mevsim i çok öneriyorlar canım.

Sünnetten sonra bebeği 5 gün bayo yaptırmayın ve ilk 5 gün mutlaka çocukların altını açık bırakın.kimseyi dinlemeyin.çocuğun altı açık kalmazsa yara sürekli kanar ve kurumaz.
Ben 25 gündür hala oğlumla uğraşıyorum.3 cerrah ve 2 üroloji dr.götürdüm.hepsi birşey söyledi.
En son bulduğumuz çocuk cerrahisi bakım hatası var çocukta dedi.
çocuğun altı 5 gün bağlanmz ve çocuk yıkanmaz dedi.
Bilginiz olsun.aynı hatalara düşemyin.hepsi doktor ama deneyim yok bazılarında.

Kısacası sünnetten sonraki ilk 5 gün banyo yok ve 5 gün altı sürekli açık olacak.sünnet külotları giyip gezsinler .
ŞİMDİDEN GEÇMİŞ OLSUN TÜM YAVRULARA.

selamlar. ben oğlumu 3.5 aylıkken 13 temmuz 2010 da sünnet ettirdim. Sünnetten sonra her alt değiştirmede pipisine batikon döküp, gazllı beze sarı bir merhem sürüp üzerine kapattık yara olan kısım yapışmasın diye doktorumuz altını mutlaka bezlememiz gerektiğini hatta sıkı bezlemem gerektiğini söyledi. Böylece pipisi sağa sola çarpıp kanama olmazmış. 3 gün banyo yaptırmadık. 3 gün sonunda 20 dk ılık suya oturtup uzun banyo yatırdık. Ne kanama ne iltahap hiç sorun yaşamadık.

mrb bayanlar benim de 6.5 aylık bi oğlum var 1ay önce bende sünnet ettirdim oğlumu çocuk cerrehisi yaptı bende girdim konuştudum oğlumu oynattım doktoruda bitirdi işlemi bakımına gelince inanmıycaksınız ama oğlum 1 hafta çekmeden iğleşti altını bezledim bu köpük bardaklar var ya onu kestim ağız kısmını pipisinin üzerine bıraktım bize toyo diye bi krem vermişti onuda üzerine döküyodum yumurtalıklarının altını ve sağını solunuda kremleyin pişmesin böylece rahat rahat uyudu sağasola rahatlıkla döndü ve hiç tahrişde olmadı kanamada iltihaplammada gaet rahat atlattık 3. gündede duş aldırdık darısı tüm bebişlerin başına

http://www.kadinlarkulubu.com/sunnet/371718-guzel-sunnet-hikayesi.html
yukarıda sünnet hikayemiz var isteyen bakabilir..
sünnetten hemen sonra bezledik biz ve hiç çıplak bırakmadım ve emekleme dönemindeydi yavrum gayet rahat bir şekilde emekledi yuvarlandı istediği gibi oynadı
hiçbir sorun yaşamamıştık biz.
iki krem vardı bezine iyice sürüp bezliyorduk kremin biri iyileşmeyi hızlandırıyor diğeri yapışmayı önlüyordu
hiçbir sorun yaşamadık ve bir haftada iyileştik..
haa bazen bez değiştirme saati uzayınca çok hafif yapışma oldu ondada yapaışan yere zeytinyağı damlatmıştım kolayca çıktı ve oğlişin canı yanmadı
herkese kolay ve sağlıklı sünnetler dilerim

benimde bebeğim iki aylık şuan.enfeksiyondan dolayı sünnet ettirmemiz gerekiyor fakat bende çok küçük olduğu için endişeleniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…