SÜNNET PİŞMANLIĞI yardımcı olur musunuz ?

bluedarkk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2023
1.291
715
14 gün önce sünnet ettik dikişli yöntemle. Üstüne on gün boyunca bol bol krem sürmemiz gerektiğini söyledi doktor. İlk üç gün suya koy dedi onu da yaptık. Bardak koymayın dedi. Yarası bir türlü kurumadı hep krem sürdüğümüz için. 10. Günden sonra batikon sürmeye başladık. Yarası kuruyor ama bezi takınca yapışıyor yine kanıyor. Bu ne zamana kadar böyle olacak? Başka ne yapabilirim acaba? Doktor iyi diyor zamanla iyileşir diyor ama etrafındakiler bir hafta bile sürmeden iyileşti. Bebeğim ağlayınca kasılınca yarası kanıyor. İşemeden önce hafiften ağlıyor sonra işiyor. Pipisinin ucu da baya kızarık 🥺

14 gün önce sünnet ettik dikişli yöntemle. Üstüne on gün boyunca bol bol krem sürmemiz gerektiğini söyledi doktor. İlk üç gün suya koy dedi onu da yaptık. Bardak koymayın dedi. Yarası bir türlü kurumadı hep krem sürdüğümüz için. 10. Günden sonra batikon sürmeye başladık. Yarası kuruyor ama bezi takınca yapışıyor yine kanıyor. Bu ne zamana kadar böyle olacak? Başka ne yapabilirim acaba? Doktor iyi diyor zamanla iyileşir diyor ama etrafındakiler bir hafta bile sürmeden iyileşti. Bebeğim ağlayınca kasılınca yarası kanıyor. İşemeden önce hafiften ağlıyor sonra işiyor. Pipisinin ucu da baya kızarık 🥺
Biz de krem surmustuk fakat yapismasin diye yada surtunup cani yanmasin diye bardak kesip koymustuk..ilk 4-5 gun falan koyduk yanlis hatrlamiyorsam. Sonra baktik degse de tepki vermiyor dikis okadarlik iyilesmis sadece bez taktik. Bardak koymayin demis dr unuz ama keske koysaydiniz biz bu sekilde sorunsuz atlattik.

Biz de krem surmustuk fakat yapismasin diye yada surtunup cani yanmasin diye bardak kesip koymustuk..ilk 4-5 gun falan koyduk yanlis hatrlamiyorsam. Sonra baktik degse de tepki vermiyor dikis okadarlik iyilesmis sadece bez taktik. Bardak koymayin demis dr unuz ama keske koysaydiniz biz bu sekilde sorunsuz atlattik.
Çok pişmanım koymadıgım için

Çok pişmanım koymadıgım için
Bence yine de hassasiyeti gecene kadar koyabilirsiniz. En azindan surtunmeyi onler. Kizarmaz ve daha cabuk toparlar. Onlarin vucutlari oyle cabuk iyilesiyorki siz birkac gun karton bardak deneyin eminim ise yariycaktir. Kuzumun sikintisi gecer insallah..🙏🏻

Bence yine de hassasiyeti gecene kadar koyabilirsiniz. En azindan surtunmeyi onler. Kizarmaz ve daha cabuk toparlar. Onlarin vucutlari oyle cabuk iyilesiyorki siz birkac gun karton bardak deneyin eminim ise yariycaktir. Kuzumun sikintisi gecer insallah..🙏🏻
İki gündür koyuyorum. Kasık araları hep kızarmış çok hareket ediyor

Geçmiş olsun. Bizde aynı yöntemle sünnet ettirdik oğlumuzu. Doktorumuz ilk 3 gün krem(çinko içerikli olacak, bol sürülecek dedi 1 haftada 1 mustela bitirdik öyle bol,) üzerine gazlı bez, üzerine bez dedi. Yanılmıyorsam ilk 2 günden sonra tutabildiğiniz kadar suda tutun dedi. Duş vs hepsi serbestti. Bizde cidden tutabildiğimiz kadar tuttuk ve 5-6 günde iyileşti. Aslında benzer yöntemler ve ben çok memnunum. Bardaklı kremsiz vs olan arkadaşlarımda 1 ayda iyileşen bile vardı. Ben yine olsa yine bu yöntemi yaparım. Sanıyorum ki kişiden kişiye değişiyor hangi yöntemin daha iyi olacağı. Sizin durumda olsam ama mutlaka başka bir doktorunda fikrini alırdım.

Geçmiş olsun😕Bizde ilk üç gündu galiba doktor özel birşey takmiştı küçük o kısma hemen sünnet ettikten sonra .Dediklerini yaptık rahatlıkla çıktı yarasıda kapanmıştı biz bir sorun yaşamadık hiç ilk gün ağladı o kadar.

Bardak koymadık, anestol, nemlendirici bi krem bi de iyileştirici bi krem reçete edilmişti üçünü karıştırıp bol bol 1 hafta uyguladık. Dikişler tamamen düşene kadar iyileştirici kremi sürmeye devam ettik. En ağrılı ağladığı süreç 20 saat sonra bitti. Sonra mızıklanmadı bile. Lokal anestezinin şişliğinin inmesi 1 haftayı buldu. Yanlış hatırlamıyorsam 10 tane falan dikişi vardı. 50 günlüktü sünnet olduğunda. Ne kadarlık şu an oğlunuz acaba? İyileşme sürecinde ters giden birşeyler var. Nemlendirici etkili bi krem uygulayın bol bol. Bezini de sık değiştirin, değiştirmeseniz bile 2-3 saatte bir kremi yenileyin. İyileştirici krem mutlaka kullanın. Krem sürme işi bitene kadar hepsini en geç 3 saatte bir yenilemiştim. Beze yapışmaz o şekilde bence. Ayrıca ne kadar çok suyla temas o kadar kolay iyileşme ve dikişlerin düşmesi demek

Biz 4 aylık yaptırmıştık. Sünnet kilodunun en kucugunu sadece o plastik kısmını kesip yanlarına kağıt bantla kapladim kesmesin diye . Hergun dezenfekte ediyordum .Onu kapadım 4-5 gün sonra çıkarın buna gerek yok dedi doktor. Kremden bol bol sürüp bezede sürdumki yapismasin diye. Sizde böyle yapabilirsiniz. Bir beden büyük bez kullanabilirsiniz.

Geçmiş olsun🙏 bize ilk 3 gün yakamayın dedi 3 krem vermişti karıştırıp bol sürdüm 3 gün sonrası her gün yıkadım bardak falan da koymadım şükür 10 güne iyileşti bi sıkıntı olmadı 2 aylıkken yaptırdık

X