• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sünnet Sünnet hazırlıkları

elifnaz07

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2015
85
71
103
47
Kizlar sünnet için ne gibi hazırlıklar yapılmalı. Hediyelik kıyafet yemekler falan yardımcı olur musunuz?

Bu sizin isteklerinize bagli. Kimi büyük bir organizasyon yapiyor dügün gibi. Sahsen mevlid gibi olmasini daha uygun görüyorum. Siz nasil planliyorsunuz? Ona göre olmali

BDV başlığına uygun değil sanki. Bilmem hiç tarzım değil, yaptırmayacağım şeyler;ama genelde tavuk, pilav, tulumba pide vs yaptırılıyor yemek diye. Düğünse zaten salonda organize edilir.

Bence düğün yapmamak en iyisi . Etrafınızda bir kuran kursu vardır , yetkili bir kişiyle konuşun , tüm kursun akşam yemeğini mesela siz verin ve onlar da Mevlüt okusunlar , kuran okusunlar . Ya da aklınızdaki meblağ kadar Ramazan paketi tarzında paketler yaptırıp ihtiyaç sahibi kişilere dağıtın .

2 aylıkken sünnetini yaptırdık, 5 yaşına girdi, de hala mevlid okutacağım.Sürekli bir şey girdi araya🙄
Mevlidden yanayım düğünü merak etmedim hiç bilmiyorum o yüzden..

Bildiğim bir ilçe de evi bile baştan aşağı yeniliyorlar ve mutlaka gelinlik tarzı krem rengi elbise giyiliyor. Olay bence eş ailesine ses çıkaramayanlarin 2. Düğün yapmasına dönüşüyor.
Bencede düğün olmamalı.. çocuğun ağam paşam psikolojisine girmesi hiç mantıklı gelmiyor

Artırıyorum; sünnet yapılmamalı 😂😂😂
Din konusu yasak ama bu gerçekten din kitabında yazmıyor diye biliyorum 🤷🏼‍♀️

Sünneti çeşitli kaynaklardan, küresel araştırmalardan ve farklı milletlerin doktorlarından araştırdım. Öğrendiğime göre fiziksel, ruhsal, cinsel birçok travmalara sebep oluyor erkeklerde. O deri orada, çünkü organı travmalardan, bakterilerden, darbelerden koruyor, bir görevi hatta birçok görevi var.

Aynı şeyi kadına yapan ülkeler de var. İki cinsiyete yapılması da bana çok ilkel ve cahilce geliyor. Sadece biz doğurduk, bizim çocuğumuz diye vücuduna hiçbir hastalığı yokken ona sormadan geri dönülemez bir müdahalede hatta tahribatta bulunmak benim için çok üzücü bir haksızlık. İleride bilinçli yaşta kendi isteğiyle istediğini yapabilir vücuduna ama ben oğlum olsa sünnet ettirmezdim net.

Ben düğün yada mevlid işini doğru bulmuyorum. Tamam sünnet dinen bir vecibe ama diğer vecibelerde hediye dağıtıp organizasyon yapıyor muyuz?
Sünnetini erkenden yaptırıp herhangi bir etkinlik yapmamayı doğru buluyorum.
Sünnette takıya da karşıyım. Kimse sünnet oldu diye takıda götürmem.
Arkadaşımın kızı kapanınca ona takı takmıyorsam (ki zorunluluk olarak bakarsak tesettür farz) kimsenin çocuğu peygamber sünnetini uygulayacak diye takıda takmam
Aynı mantıkta kapanan arkadaşım kızı için organizasyon düzenleyip hediye dağıtmıyorsa sünnet içinde yapılması saçma.

Öyle sünnet düğünelri gördüm ki… anne ve baba gelin ve damat gibi ilk dansı yapıp sünnet törenini açıyorlar. Semazen çağıran, zeybek oynatan. Allah ım kusacağım. Sünnet törenlerine karşıyım. Üzgünüm ama korkunç geliyor bana. malum organı kutsamak resmen sjanhsbsbs

Back