• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Suni sancıyla doğumum olacak ne yapmalıyım

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

meryemcea

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2022
4
-33
6
22
Yaşım 20 ilk gebeliğim 38+5 haftadayım açılmam 2 3 cm doktorum normal doğurtacak sancımın gelmesini bekliyoruz ama tık yok her şey yapıyorum sancı olsun diye bebeğim çok aşağıda gelmesi gerek dedi bebeğin kilosu 3.5 kilo olduğu için doktorum bu cuma günü yatış vermek istedi kilolu dogmasin diye bu cuma gunu doğurturim seni dedi ama ben cuma günü gitmek ıstemiyorum kendi sancimi beklemek istiyorum suni sancidan korkuyorum doktorum cumaya kadar bebek gelmezse yatis vericem dedi ne yapmam gerekiyor akıl verin lütfen

Yaşım 20 ilk gebeliğim 38+5 haftadayım açılmam 2 3 cm doktorum normal doğurtacak sancımın gelmesini bekliyoruz ama tık yok her şey yapıyorum sancı olsun diye bebeğim çok aşağıda gelmesi gerek dedi bebeğin kilosu 3.5 kilo olduğu için doktorum bu cuma günü yatış vermek istedi kilolu dogmasin diye bu cuma gunu doğurturim seni dedi ama ben cuma günü gitmek ıstemiyorum kendi sancimi beklemek istiyorum suni sancidan korkuyorum doktorum cumaya kadar bebek gelmezse yatis vericem dedi ne yapmam gerekiyor akıl verin lütfen

Hurma (tekli sayılarda) ve ananas fazla yenirse sancıya ve doğumun başlamasına yardımcı diye biliyorum. Elbette kişiden kişiye değişir ama deneyebilirsiniz

Canım Direk suni sancı vermez suyunu patlatır ondan sonra kendi sancıların başlar zaten

Doktorunuzun acelesi ne anlamadım? Herhangi bir risk yok ise gayet bekleyebilir.
Açılmanız varmış zaten suyunuzun gelmesini bekleyebilir. Squat yapın, hurma yiyin,ilişki yasağınız yoksa ilişkiye girin, yürüyüş yapın.
Ayrıca 3.500 görünen çocuk 3.500 doğmuyor.. +/- oynar ultrasonda..
Benim bebeğimde 4üzeri görünüyordu ultrasonda 3600 doğdu.

Ben ilk dogumumu kendi sancimla 41+5 ikinci dogumumu yine kendi sancimla 42+6 da yaptim. Ikisi de normal dogdu. Ilk bebegim 3 kilo, ikinci 3.5 kiloydu.

Doktorun sizi korkutmasina izin vermeyin. Doktorlar, hastalar her konuda doktoru sucladigi ve dogumunun sorumlulugunu almadigi icin kendileri acisindan riskleri en aza indirmek icin 40 haftayi bile beklemek istemiyor. 3.5 kilo bebege bile dogamaz muamelesi yapiyor. Oysa cok yakin takiple benim gibi cok ileri haftalara kadar beklemek mumkun. Ebe destegiyle, mudahalelerden kacinarak 4.5 kilo bebekleri kesiksiz yirtiksiz doguran anneler var. Instagramda ebe senay yazici var. Bir ulasip gorusun isterseniz.

Bu arada son haftalarda bebeklerin kilo alimi cok yavaslar. Bebek cok irilesir doguramam diye korkmayin. Pozitif dogum hikayeleri okuyun.

Ee daha 40 olmamış ki
Bence kendi sanciniz bekletilebilir
Suni sanciya rağmen dogmazsa da sezaryen mi yapacak bu jandarma müdahale neden bu normal bir surec

Suni sanciyi asla kabul etme dogal sancini bekle hayatimin en zor 10 saatini yasadim sonrasida sezeryanla bitti 40 haftada yatisimi ayni bu sekilde yapti doktor arkadaslar cok guzel seyler yazmis hepsini uygula bol bol yürü merdiven çık hurma ye plastes topu alip dairesel hareketler ciz gelir korkma

Back