Doktoruna net olarak sunci sancı istemediğini o olmadığında yönlendirebileceği başka bir doktorun bilgisini vermesini söyle.
Onun tatili için sen niye strese girip istemediğin şekilde doğum yapacaksın
Yani tatildeyim şimdiden yaptırayım demedi açık açık. Ama her gidişimde bebeğimin kilosu 1 hafta filan önde çıkıyor. Bu kez de öyle olunca 4 kilo olmadan doğsun ki normal olabilsin filan konusu geçti. Arkasından tam bayrama denk geldiğini söylediğimde de böyle bir öneriyle karşılaştım.
Yani aslında bebek kilo almadan doğur ki normal olabilsin amaçlı konuştu ama tatil olayını sonradan düşününce o anki iyi niyetimin yerine içime düşen kurtlar doluştu.
Çok üzülücem eğer ben güvenmeyi bu kadar çok isterken böyle bişey olursa.
Bilemiyorum belki diyeceksiniz ki nedir bu normal ısrarı ama hayatımız tehlikeye girmediği sürece neden suni sancılar neden sezaryen vs
Bebeği kilolu olacak diye 4 kiloyu birkaç güne geçer doğuramazsın beklemeyelim dedikleri , üstelik normal doğumda karar kılmış bir arkadaşımı çok zorlar diyerek sezaryene alıp 3.100 kg bebeği verdiler eline tam 7günlük şu an.
Düşündükçe aynını bana mı uygulamaya çalışıyolar diye art niyetle değil ama derin bi kuşkuyla düşünüyorum sürekli.
Çok canım sıkkın...
Hiç açılma başlamadan verilen suni sancıyla doğum yapabilen çok nadirdir sanırım ben hiç rastlamadım sonu sezeryan.. Hani biraz açılma başlasa bi derecede hiç açılma olmadan kabul etme bence
Al işte...çoğu kişiden duydum sonunu...bayramda sancım tutarsa kendisi olmasa bile ordaki diğer doktorları zerre kadar tanımıyor ve güvenemiyorum ki.
Başlayan doğumumu bile hızlandırsınlar istemiyorum açıkçası.
Kaldı ki dediğiniz gibi sıfır sancı sıfır açılma ile bile bile lades olur gibime geliyor
Tatile kurban giden birkaç arkadaşım var ,doktorlarına saygılarıni sunuyorlar.Kabul etme tecrübeli arkadaşları dinle.
içimden bir his bayrama bir gün kala kendi kendine sancılanıp doğuma gireceğini söylüyor nedense.ya da bayram bitince.herşey yolunda gider umarım
Ne güzel bir his...Bana dua et olur mu ben de böyle hissetmek istiyorum. Umarım doktoruma böyle güvenirken bunu sarsacak birşey olmaz ve ben dediği gibi bayramı beklemeden doğal sancılarımla oraya giderim.
Hayır o an neden bunu sorgulamadım yada daha önceden fikir yürüttüğüm hâlde neden o an sustum bilmiyorum.
İnsana bazen gereksiz bir sakinlik ve sus hâli geliyor ya sanırım tam o anıma denk geldi.
Şimdi sıkıntıyla ne yapacağımı düşünür oldum.
Bayramı geçmeyeceğinden çokkk emin konuştu sanırım böbrek sancılarımın tetiklediği şeyleri farkettiği için bana çok belli etmese de az çok tahmin ediyor tam günü doldurmayacağını.
Ben de buna inanarak hiç değilse bayram öncesi tosun paşamız gelsin diye dua etmekten başka çarem yok galiba...
Haklısınız, evet normal doğum ısrarım bana zarar vermediği sürece iyi ama suni sancı konusunda hiç de gözü kara olmamalıyım. Sonu sezaryenli suni sancı hikayeleri çok yakınımdayken ilk doğumumu travmaya dönüştürmeyeyim. Sadece kafamda çok soru işaretleri oluştu güvenimin kırılmasından sıkıldım.