- 5 Ocak 2022
- 1.093
- 1.843
- 83
- Konu Sahibi Momofthecats
-
Yaaa çok doğum görmüş olmanız açısından yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim. Araştırmalarımdan sonra çok korktuğum sezaryen gözüme öyle masum görünmeye başladı ki. Güzel dileğiniz için teşekkür ederim siz de inşallah sağlıklı bir gebelik geçirip sağlıkla kucağınıza alırsınız.Geçmişte doğumm fotoğrafçısı olarak çok doğuma şahit oldum. Annelerin suniden sonra geldikleri hali gördüğümden beri asla düşünmüyorum. Önerecek insanda, ben çektim sende çek diye önerir
Dilerim bir nefeste sağlıkla alın kucağınıza
Bende sezeryan düşünüyorum. Komplikasyon riski neredeyse %70 daha az normal doğuma göre. Genel anestizi ile olduğunda uyanınca sızı oluyor, ama epidural yada spinal olanlar uzun süre uyuşuk olduğu için, kan kontrolünde bile acı hissetmiyorYaaa çok doğum görmüş olmanız açısından yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim. Araştırmalarımdan sonra çok korktuğum sezaryen gözüme öyle masum görünmeye başladı ki. Güzel dileğiniz için teşekkür ederim siz de inşallah sağlıklı bir gebelik geçirip sağlıkla kucağınıza alırsınız.
Evet aslında normal doğumda da yırtıklar, kesikler olabiliyor. Bir arkadaşım normal doğurup kazayla ikinciye hamile kaldığında günlerce ağlamıştı ben bunu nasıl doğuracağım diye. Onun kaslarında yırtılma olmuştu aylarca oturamamıştı çok büyük sıkıntılar çekmişti. Sezeryanda beni tedirgin eden şey o an kesildiğimi bilmek i. Anksiyetem tutacak diye korkuyorum ama sanırım öyle bir durumda sakinleştirici veriyorlardır.Bende sezeryan düşünüyorum. Komplikasyon riski neredeyse %70 daha az normal doğuma göre. Genel anestizi ile olduğunda uyanınca sızı oluyor, ama epidural yada spinal olanlar uzun süre uyuşuk olduğu için, kan kontrolünde bile acı hissetmiyor
Öncesinde zaten sakinleştirici alıyorsunuz, yinede kendinizi kontrol edemeyeceğinizi düşününürlerse genel anestezi altında oluyor. Gözünü kapatıp açınca bebeğiniz yanınızdaEvet aslında normal doğumda da yırtıklar, kesikler olabiliyor. Bir arkadaşım normal doğurup kazayla ikinciye hamile kaldığında günlerce ağlamıştı ben bunu nasıl doğuracağım diye. Onun kaslarında yırtılma olmuştu aylarca oturamamıştı çok büyük sıkıntılar çekmişti. Sezeryanda beni tedirgin eden şey o an kesildiğimi bilmek i. Anksiyetem tutacak diye korkuyorum ama sanırım öyle bir durumda sakinleştirici veriyorlardır.
Ay hadi inşallahÖncesinde zaten sakinleştirici alıyorsunuz, yinede kendinizi kontrol edemeyeceğinizi düşününürlerse genel anestezi altında oluyor. Gözünü kapatıp açınca bebeğiniz yanınızda
Hiç riske atmayıp sezaryen olun gitsin ya. Doktorunuza güveniyorsanız tabi. Her doğum şeklinin bi zorluğu ve bi kolaylığı mutlaka oluyor baktığınız açıya göre değişir ama sezaryen da öyle aman aman zor değil. Ama zor olmaması biraz doktor,biraz ebeler,biraz da hastane ile alakalı tabi. Bünyeniz de sağlamsa bir şekilde olur Allahın izniyle. Ama vajinal denemek istiyorsanız bi bakın duruma göre. Doktorunuz açık açık anlatsın size her iki doğum şeklini önce. Bilinmezlikte karar vermeyin.Kızlar herkese merhaba
37+2 haftalık hamileyim. Yüksek tansiyon sebebiyle pazartesi günü doktorla oturup bir karar vereceğiz. Tansiyon ilacıda tansiyonumu düşürmeye yetmiyor. Bebeğin gelişimi gerilemeye başladı. Doktorum riske atmak istemiyorum almamız gerekebilir dedi. Suni sancı ile deneriz olmazsa sezeryan yaparız dedi. En başından beri vajinal doğum istiyordum ama suni sancı ile ilgili hiç hoş olmayan şeyler okuyorum. İlk gebelik olduğu için doğal sancıyı da bilmiyorum. Suni sancı alanlar tekrar bunu yaşayacak olsaydınız direkt sezeryan ister miydiniz yoksa yine suni sancıyı alır mıydınız? Bir de yaklaşık 1 haftadır üst solunum yolu enfeksiyonum var. Kullanabildiğim ilaçlar kısıtlı ve bence işe yaramıyorlar hafif oldukları için. En ufak ağlamada falan komple tıkanıp nefessiz kalıyorum. Bu durumda nasıl doğuracağım h bilmiyorum. Hiç böyle hayal etmemiştim
Pazartesi günü doktora açık bir şekilde soracağım “ben vajinal istiyorum diye mi suni sancı vereceksiniz yoksa siz de bunu mu tavsiye ediyorsunuz” diye. Kendisinin bu zamana kadar sezeryana yönlendirmesi hiç olmadı o yüzden söyleyeceklerine güveniyorum. Bazı doktoralar daha sezeryancı oluyor ya öyle bir doktor değil.Hiç riske atmayıp sezaryen olun gitsin ya. Doktorunuza güveniyorsanız tabi. Her doğum şeklinin bi zorluğu ve bi kolaylığı mutlaka oluyor baktığınız açıya göre değişir ama sezaryen da öyle aman aman zor değil. Ama zor olmaması biraz doktor,biraz ebeler,biraz da hastane ile alakalı tabi. Bünyeniz de sağlamsa bir şekilde olur Allahın izniyle. Ama vajinal denemek istiyorsanız bi bakın duruma göre. Doktorunuz açık açık anlatsın size her iki doğum şeklini önce. Bilinmezlikte karar vermeyin.
Teşekkür ederim bu bilgi için. Genel anestezi istemem zaten ilk temasta kendimde olmak isterim.Ama sezaryene karar verirseniz belden anestezi tavsiye ederim. Genel anestezi alınca çok ağrıyla uyanırsınız. Zor geçer ilk saatler. Ama spinal anestezide uyuşukluk geçmeye başlarken ağrıyı hafif hafif hissediyorsunuz ve ağrı kesiciler hemen o anda devreye giriyor iyi denk geliyor. Bi tık hafifler o süreç.
İyi bari ya bu işlerde kesinlikle doktor çok önemli.Pazartesi günü doktora açık bir şekilde soracağım “ben vajinal istiyorum diye mi suni sancı vereceksiniz yoksa siz de bunu mu tavsiye ediyorsunuz” diye. Kendisinin bu zamana kadar sezeryana yönlendirmesi hiç olmadı o yüzden söyleyeceklerine güveniyorum. Bazı doktoralar daha sezeryancı oluyor ya öyle bir doktor değil.
Ben 2 cm açıklıkla gittim. Gece suyumun gelmesiyle birlikte gittik. Yani sancı yoktu. Saatlerce suni sancı verip açılma olmasını beklediler. Benim kendi deneyimim şu ki normal sancı süreyle geliyor yani beş dakika arayla iki dakika arayla gibi, suni sancı hiç kesilmiyor ve ben sekiz saatin sonunda artık yorgun düşmüştüm. Açılma olmadı. Olsaydı nasıl doğururdum bilmiyorum. Sezeryana alıyoruz dediklerinde rahatldım açıkçası. Bu arada benim doktorum da normal doğum taraftarı bir doktordu denedi en azından ama olmadı. Suyun geldiği için bebeği daha fazla bekletemem demişti.Pazartesi günü doktora açık bir şekilde soracağım “ben vajinal istiyorum diye mi suni sancı vereceksiniz yoksa siz de bunu mu tavsiye ediyorsunuz” diye. Kendisinin bu zamana kadar sezeryana yönlendirmesi hiç olmadı o yüzden söyleyeceklerine güveniyorum. Bazı doktoralar daha sezeryancı oluyor ya öyle bir doktor değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?