• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Suni sancı korkusu ve Epiduralli Normal Doğum Hakkında Bilgi?

psikolojikdanismannisa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Merhabalar siteye yeni üye oldum. 39+3 deyim ve nazlı kızımın pek geleceği yok. 39+5 de kontrolüm var.

Çatım çok geniş değilmiş ve küçük bir bebek olursa doğurabilirmişim. Bu yüzden doktor çok fazla bekleme riskini (bebeğin kilo artışı sebebiyle) almadan suni sancı verebilir.

Suni sancıyla ilgili çok korkutucu şeyler duydum. Suni sancıyla doğum yapan annelerden tavsiyeler istiyorum. Hiç durmadan dinlendirmeden gelen bir ağrı mı?

Suni sancı ile nasıl başedebilirim? Ve suni sancıya rağmen açılmam olmazsa (ne kadar süre tanımalıyım suni sancıya) sezeryana almalarını ne kadar süre sonra talep edebilirim?

Bir de suni sancı ile epidural kombine olanlarınız var mı? Pişman mısınız? Epiduralli normal doğum, doğum süresini aşırı uzatıyormuş diye duydum, sizin fikirleriniz neler?

Suni sancı gerçekten şiddetli bir ağrı ama dayanılmayacak gibi değil ve kısa sürede açılma yapıyor yani doğumu başlatıyor doktorlar bir süre açılma olmazsa sezeryana alırlar zaten sizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah

Normal doğum sancısının şiddetini bilmiyorum benim de direkt suni sancıyla doğum başlatıldı. Evet şiddetli bir sancı kimse kolay diyemez, ama şöyle söyleyim 10.30-11 gibi şiddetli sancılar başladı, saat 14.00 da oğlum doğdu. Hiç de kötü hatırlamıyorum şu an iki buçuk ay oldu. Önemli olan sancılar geldiğinde onları nasıl karşıladığın. Çok sık geliyor çünkü sonlara doğru. Yatakta yatıp kalma hep hareket et açılman hızlı olursa doğum da çabuk olur zaten.

4 cm açılmaya kadar epidural isteyebilirsin dediler bana ama istemedim o yüzden o konuyu bilmiyorum hiç. Doğumdan aşırı korkan biriydim ama oluyor bitiyor hiç gözünüzde büyütmeyin, sonrası daha zor 🥲😂

Normal doğum sancısının şiddetini bilmiyorum benim de direkt suni sancıyla doğum başlatıldı. Evet şiddetli bir sancı kimse kolay diyemez, ama şöyle söyleyim 10.30-11 gibi şiddetli sancılar başladı, saat 14.00 da oğlum doğdu. Hiç de kötü hatırlamıyorum şu an iki buçuk ay oldu. Önemli olan sancılar geldiğinde onları nasıl karşıladığın. Çok sık geliyor çünkü sonlara doğru. Yatakta yatıp kalma hep hareket et açılman hızlı olursa doğum da çabuk olur zaten.

4 cm açılmaya kadar epidural isteyebilirsin dediler bana ama istemedim o yüzden o konuyu bilmiyorum hiç. Doğumdan aşırı korkan biriydim ama oluyor bitiyor hiç gözünüzde büyütmeyin, sonrası daha zor 🥲😂
Sonlara doğru pes etmem inşallah ya canım da çok tatlı😬😬

Sonlara doğru pes etmem inşallah ya canım da çok tatlı
Benimki kızımın kafasını kanala sokamama sebebiyle acil sezeryanla bitti. Merak etmeyin herşey olucağını varır şimdiden düşünmeyin. Korkulcak bişey yok dayanamazsanız sezeryana alırlar zaten
Bir sürü komplikasyon var ya. Rabbim doğuracak herkese yardımcı olsun🥺

Back
X