• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

suna dumankaya'nın manikür hakkındaki uyarıları

cottonlady

in love since 2007
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2009
122
1
96
İzmir

suna dumankaya bir programda şöyle bir öneride bulundu, lütfen kuaförde manikür yaptırmayın!!! bunu derken kastettiği şey tabii ki de tırnak diplerindeki kütiküllerin kesilmesine kesinlikli çok olumsuz bakışı. kesilen kütiküller tıpkı jiletle alınmış tüyler gibi daha sık, daha sert ve daha uzun bir şekilde çıkar. bunun yerine evde yapılabilecek çok kısa bir ilemi öneriyor:
*2 yemek kaşığı elma suyu
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı buğday yağı
*yarım limonun suyu bir kap içerinde karıştırılacak ve bu karışımın içinde eller 5 dakika bekletilecek. Daha sonra da minik tahta bir spatula ile (sir sürmek için kullanılan çubuklar gibi bir spatula) tırnak diplerindeki kütikülleri geri itiyoruz. bu yöntem sayesinde hem ellerimiz yumuşacık oluyor hem de kütiküllerden kurtuluyoruz bence siz de kestirmeyin kuaförlere kütiküllerinizi... vereliniortak

vereliniortakende her ay düzenli manikür yaptırıyorum.aslında inannın hiç hoşlanmıyorum bu durumdan!yaptırmassamda tırnaklarımı yiyiyorum:sm_confused::sm_confused:6 senedir tek çözümüm manikür maalesef.şimdi sizin vermiş olduğunuz bilgiyi denicem inşallah sonuç olumlu olur,mantıken uygun.paylaşım için tşklera.s.

ay evet ya çok dikkat dikkat etmek gerekiyomuş paylaşım için çoook teşekkürler evde yapılacak tarifinde olması ayrıca daha da gzla.s.

manikürü tırnaklarını yememek için yaptırıyorsan eğer kendin yapmayı dene manikürünü hiiiç kıyamazsın yemelere kaydirigubbakcemile3 yani insan kendi emeğine kıyamaz demek istiyorum kaydirigubbakcemile4

manikürü tırnaklarını yememek için yaptırıyorsan eğer kendin yapmayı dene manikürünü hiiiç kıyamazsın yemelere kaydirigubbakcemile3 yani insan kendi emeğine kıyamaz demek istiyorum kaydirigubbakcemile4

kaydirigubbakcemile3ne alaka öle olsa tırnak benim!!!insan kıyar mı:delphin:bazı zaman oluyo koparırken dipten gidiyo kanıyo ve çok acıyo...neyse bulcam bi çözüm kararlıyımyasakkelimeişin uzmanına gitmek gerek.yinede paylaşım için saola.s

ben hiç tırnak etlerimi almazdım geri iterdim törpülerken ama evleneceğim zaman bir kere kuaförde yaptırdım etleri aldılar. Sonra sanki daha kısa zamanda ve daha fazla oluşmaya başladı bu etler. Geri itsemde yien aynı o an için geride kalıyor sonra yine birşeyle uğraşınca beliriveriyorlar kalıcı olmuyor bende başladım kesmeye çünkü görüntüsünü beğenmiyorum bir, oje sürdüğümde güzel durmuyor iki.. Zaten tırnaklarım küçük etleri de almayınca oje süremiyorum doğru düzgün..

suna dumankaya ya katılıyorum. kesinlikle haklı. kuafördekı manıkur aletleri sterilize edilmediğ an elleriniz mıkrop kapar falan o yüzden ya güvendiğinz bi kuaförde mankür yaptrn ya da kendnz yapın diyorm ama ben tırnak dbndekı etlern keslmemesınden yanayımdr :)

Back