Sümer Tilmaç vefat etti..

isabel

Kuzey Ege
Yönetici
Super Moderator
Anneler Kulübü
6 Mart 2012
17.734
27.855
49
Türkiye'nin en önemli oyuncularından birisi olan Sümer Tilmaç hastanede vefat etti.

Türk sinemasının usta oyuncusu Sümer Tilmaç, bu akşam Ortaköy Esma Sultan Yalısı'nda katıldığı düğününde fenalaştı. Apar topar arka kapıdan hastaneye kaldırılan 66 yaşındaki oyuncunun vefat ettiği öğrenildi.

SÜMER TİLMAÇ KİMDİR? 15 Temmuz 1946 yılında Malatya'da doğdu. 1964 yılında Arena Tiyatrosu'nda oyunculuğa başladı. 1968 'de İstanbul Belediye Konservatuarı'ndan mezun oldu. Tilmaç, Münir Özkul ve Gazanfer Özcan gibi sanatçıların öğrencisi olarak yetişti. 210 dan fazla filmde rol alan Tilmaç, yaklaşık olarak 60 tiyatro oyununda oynamıştır. Bugün halen Yeşilçam oyuncuları denen oyuncular grubundan gelip günümüz tiyatro ve sinema sektöründe tutunmuş sayılı oyunculardan biridir.

Tiyatro çalışmalarının yanısıra, Meraklı Köfteci, Vatandaş Rıza, Ah Güzel istanbul, Gırgıriye, Kılıbık, Damga, Acı Dünyalar, Reis Bey, Kahpe Bizans, ve Hemşo gibi birçok sinema filminde ve Süper Baba ve Karaoğlan televizyon dizilerinde rol alan tecrübeli oyuncu, 2002 yılında Son filmindeki rolüyle en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Sadri Alışık ödülü kazandı ve son olarak Gönül yarası filminde oynadı.

15 Temmuz 1948 tarihinde Malatya‘da doğmuştur. Giritli bir memur baba ile Türkmenistan göçmeni memur bir annenin çocuğudur. 1964 yılında Arena Tiyatrosu’nda oyunculuğa başladı. 1968 yılında İstanbul Belediye Konservatuarı’ndan mezun oldu. Yaklaşık 60 tiyatro oyununda rol aldı. Tiyatro çalışmalarının yanı sıra bir çok filmde de rol almıştır. 2002 yılında “Son” adlı filmdeki rolüyle en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında 7. Sadri Alışık ödülünü kazandı. 2005 yılında kendi yazdığı ve senaryosunda emeği olan “Ispanaktan Nağmeler” adlı filmde yönetmenlik de yaptığı gibi başrolde de oynamıştır.

Sümer Tilmaç, Antalya‘nın Serik İlçesi’ne bağlı Boğazkent Beldesi’nde eşinin adını verdiği bir çiftlik kurdu. Sümer Tilmaç, 1989 yılında evlendiği 18 yıllık eşi Hatice Melek Konuk’dan 2007 yılında boşandı. Sümer Tilmaç’ın ilk eşinden oğlu Kerem ve kızı Hande adında 2 çocuğu, ikinci eşinden de 2 çocuğu bulunuyor. Sümer Tilmaç, boşandıktan sonra aldığı bir karar nda yaşayarak geçirecek. Sümer Tilmaç, Antalya‘da kültür turizminin hareketlenmesine yönelik Toroslarda belgesel çekimi ve çadır yaptırma çalışmaları yapmaktadır.
1964 yılında Arena Tiyatrosu'nda oyunculuğa başladı. 1968'de İstanbul Belediye Konservatuarı'ndan mezun oldu. Tilmaç, Münir Özkul ve Gazanfer Özcan gibi sanatçıların öğrencisi olarak yetişti. 210'dan fazla filmde rol alan Tilmaç, yaklaşık olarak 60 tiyatro oyununda oynamıştır. Bugün halen Yeşilçam oyuncuları denen oyuncular grubundan gelip günümüz tiyatro ve sinema sektöründe tutunmuş sayılı oyunculardan biridir.

Tiyatro çalışmalarının yanı sıra, Meraklı Köfteci, Vatandaş Rıza, Ah Güzel İstanbul, Gırgıriye, Kılıbık, Damga, Acı Dünyalar, Reis Bey, Kahpe Bizans ve Hemşo gibi birçok sinema filminde ve Süper Baba ve Karaoğlan televizyon dizilerinde rol alan oyuncu, 2002 yılında Son filmindeki rolüyle en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Sadri Alışık ödülü kazandı ve son olarak "Çakallarla Dans" filminde oynadı.​

Daha bu hafta bi programda denk geldim canlı yayında izledim Sümer Tilmaç ı. Allah rahmet eylesin vay bee..

Allah rahmet eylesin.Bir kaç ay önce tiyatrosuna gidemediğim için çok üzülmüştüm.Bu haberi alınca daha da kötü oldum.Çok değerli bir oyuncuydu kendisi...Yerinin dolması zor...

Bugun bi kac kanalda duydum basimiz sagolsun felan diye ama bi turlu duyamadim gururluten ismini.
Demek o olmus.
Mekani cennet olur insallh, geri kalanlara sabir.

yeşilçam hayranı olan biri olarak çok sevdiğim bir oyuncuydu,Antalya da yaşadağı için tanışıp bir kaç defa muhabbet etme fırsatı bulmuştum.kendisini hep insancıl ve kibar biri olarak hatırlayacağım.o iri yarı cüssesi ve ona inat boynuna taktığı naif oyalı yazmaları kalacak hep aklımda.Mekanı cennet olsun.

Perşembe günü ikinci sayfa programında kızlarla neşe içinde sohbet ediyordu Allah rahmet eylesin

Olur İnşallah filmi son filmi olmuş demek..

Kahpe bizanstaki.kapili rolu unutulmaz hababamin yeni versiyonu super baba ilk aklima gelenler Allah rahmet eylesin degerli bi oyuncuyu daha kaybettik

Dün gece ilk okuduğumda ailemden biri ölmüş gibi üzüldüm. Mekanı cennet olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…