Sükriye Tutkun ///Salincak

Zepp

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2006
9.312
21
156
45
- Yurtdışı
Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Türkiye'nin özgün kadın sanatçılarından Şükriye Tutkun beşinci albümü 'Salıncak' ile 2006'da yeniden karşımızda. Prodüktörlüğünü ünlü bağlama hocası Ali Osman Erbaşı'nın (İlhan Şeşen, Zara, Gülşen Kutlu, Müslüm Gürses, Orhan Haklamaz vd.) yaptığı albümde yeni bestelerin yanısıra "Ağ Elime Mor Kınalar Yaktılar", "İskender Boğazı Dardır Geçilmez", "Sürüler İçinde Sürmeli Koyun" gibi anonim halk türküleri de yeralıyor. Ses kaydı esnasında doğal sazlar kullanılan eserde, türkülerin salınımını en güzel şekilde aktarabilmek için özel çaba harcandı.

Salıncak benim ilk sahnemdi
Salıncakta başladım ilk şarkılarımı söylemeye
Rüzgârın, dalga seslerinin, sesimin ve salıncağımın oluşturduğu orkestranın müziği çok uzaklara giderdi
Hissederdim

Şükriye Tutkun

Konservatuvar sınavını birincilikle kazanarak opera-şan eğitimi alan, TRT Gençlik Korosu, İstanbul Operası Gençlik Korosu, St Antoine Kilisesi Korosu dahil birçok koroda şarkı söyleyen, müzik öğretmenliği yapan Şükriye Tutkun, aradığı huzuru türkülerde bulduğunu farkederek Türk Halk Müziği'ne yönelir. Ferhat Livaneli ile başlayan çalışmaları Fahir Atakoğlu, Atilla Özdemiroğlu, Arif Sağ gibi değerli isimlerle sürer. Seslendirme de yapan (Plastip Şov'daki Tansu Çiller karakterini özellikle vurgulayalım!) sanatçı bugüne kadar dört stüdyo albümü (Gücüm Yetene Kadar-2004, Kumru-2002, Çiğdem Der ki-1998, Sevin Gayri-1997) yayınlar, yurtiçinde ve yurtdışında birçok konser verir, festivallere katılır, albümleri/şarkıları pekçok ülkede yayımlanır.

SARKI LISTESI

1. Intro

2. Bir Sınıfta Okurken

3. Ağ Elime Mor Kınalar Yaktılar

4. İskender Boğazı Dardır Geçilmez

5. Olaydım

6. Dolama Dolamayı

7. Sen Bir Yana

8. Bahçede Erik Dalı

9. Sürüler İçinde Sürmeli Koyun

10. Gitme Hamdi

11. Adana Yollarında

Arakadaslar ben cok severim sukriye tutkun u,bu album dinledim cok guzel kesinlikle tavsiye ederim..:1yes2:

begendikleriniz icin rep ve tesekkur butnlarini kullaniniz aksi takdirde mesajlariniz silinecektir

Back