şükrediyor muyuz?

erdemli33

Guru
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2010
1.662
156
363
kızlar merhaba.. uzun zamandır üyeyim siteye ama konu açmak şimdiye nasipmiş.. bugün maaşım yatmış hemen oturdum aylık taksitlerimi borçlarımı ödedim. sonra kendi kendime allahım şükürler olsun bu ayda borçlarımı ödedim.. ya bir işim olmasaydı ne yapardım o kadar borcun içinde boğulur kalırdım dedim. ve aslında hiç birşeye şükretmediğimi farkettim. şükredicek o kadar çok şey varki aslında ama hep es geçiyoruz bunları. sizlerde öyle misiniz. belki de bu konu bir fırsat olur ve az da olsa bizi yaradana şükürlerimizi iletiriz..

Dün düşünüyordum;
Neden annem şöyle, neden babam böyle, neden şu şöyle değil, bu böyle değil...
Bir de annesi ailesi, herşeyi mükemmel görünen insanları düşündüm.
Onlar bize mükemmel görünüyordu ama biz de başkalarına mükemmel görünüyorduk aslında.
Fakirlik sefalet içinde, çocuklarına bakamayan, veya kazalarla hastalıklarla yoluşan,
başında binbir dert olan insanlar için de bizim hayatımız mükemmel görünüyordu.
Aslında dertten büyük dert var. Dertlere de şükretmek gerekiyor.
Nimetler ayrı bir şükür konusu, başımızdaki dertler de başka bir şükür konusu...

bir de sevgili arkadaşım eğer işin olmasaydı harcamaların da bu kadar olmazdı.
Ayağını yorganına göre uzatırdın.
Dönem dönem çalışırım, dönem dönem evdeyimdir.
Geçen yıl çalışıyordum zaruri harcamalar dışında aylık 100 tl keyfime harcardım.
Bu yıl evdeyim eşim de harçlık vermiyor
6 ayda bir 50 tl'yi zor görüyorum, harcamayıveriyorum.
Her ikisine de uyum sağlıyorum.
Uyum sağlayabildiğime şükrediyorum...
:34:

Son bir kaç aydır çok sıkışığım ve maaşım zor yetiyor ve ben hiç şükretmiyorum bu yüzden bereketi olmuyor,ama önceden maaşımı alır almaz şükrederdim param bereketli olurdu

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

bende dun yasadim arkadasim yillarca ugrasti bir bebegim olsun diye tup bebekle en sonunda oldu ama yavrum ozurlu bizde butun kizlar toplaniriz meshur yerimiz var orda bir haftadir gorusmuyorduk ay nasilsin falan darken kizim durmuyor bende bagirdim bir otur poponun ustune diye sonra kizim ne varsa biz yemiyozzzzzz dedi siparis ettiklerimi doktu yine kizdim derken arkadas bir bagirmaya basladi ya niye bagiriyorsun ben 5 yildir tek bir anne kelimesi icin hergun umutla uyaniyorum oglumun anne ya anne demesini duymak icin gitmedigim dr denemedigim yontem kalmadi arkadasim neden bagiriyorsun cok kolay olduklari icinmi bak hep istemissin rabbim vermis hemde saglikli dedi sok oldum ama hakliydi ilk kizdim ama sonra dusundumde cok hakliydi rabbim neler vermis hic ugrastirmadan hicbir sorun yasamadan dunyanin en guzel hediyelerine sahibim sukurler olsun rabbime insaallah hayirli evlatlar olurlar ustelik en degerli sey saglik degilmi rabbime sukurler olsun ailecek saglikliyiz yine sukurler olsunki ac degilim acikda degilim ne ben ne yavrularim sukredecegimiz o kadar cok sey varki bazen es geciyoruz

mutlu bir yuvam, beni seven bir eşim, her zaman destekçim ailem var çok şükür.. allahıma şükürler olsunki beni bu hayatta hiç yalnız bırakmıyo.

genelde dünyalık yaşadığımız için koşturmaca şu bu derken insan şükretmeyi unutuyor bazı zamanlar.. sonra bir fotoğraf..bir video yada yakın zamanda yanıbaşımızda olan olayları gördükçe ozaman aklımıza da şükretmek geliyor haliyle...

yada kendi sıkıntılarımız olduğu zaman buna da şükür diyebiliyoruz isyan etmek yerine .. isyan etmek yerine tevekkül ediyoruz kısaca.

hayır şükretmek denen özellik maalesef günden güne de insan özelliği olmaktan çıkıyor.
kendimizin hep daha üstününe bakıyoruz.
ya diğerleri?

Back