Sukabağından lambalar..

• Konu Sahibi Konu Sahibi misty
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

misty

Guru
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2006
1.544
29
318
54
Bir yandan kaybolan el sanatlarımızı yaşatmaya çalışırken,bir yandan da yeni otantik el sanatları ortaya koymak zorundayız..
Su kabağı tohumunun ekilmesinden itibaren lamba halini alması yaklaşık bir yıllık zaman almaktadır.
Yetişmiş kuru bir su kabağının lamba halini alması ise ,zahmetli bir 8-10 saatlik çalışmanın sonucudur."Kabak Lamba" olarak adlandırdığımız ürünlerimizi beğeninize sunuyoruz...
Ekolojik sanata bir katkıda bulunarak,tamamen doğal ve el yapımı bir ürün ortaya koymanın mutluluğunu paylaşmak istedik.

Lambalarımızın nasıl yapıldığını görmek istiyorsanız,ÇOLUK-ÇOCUK DERGİSİ ARALIK sayısında yayınlanan makalemizde detaylı bilgiyi bulabilirsiniz...

ALINTI
www.colukcocuk.com.tr

Malzemeler:

Kurumuş halde Su kabağı, kağıt zımpara, maket bıçağı, Ahşap veya metal lamba standı,hafif bir el matkabı, kalından inceye değişik matkap uçları,
yeteri kadar plastik veye cam boncuklar, japon yapıştırıcı.

Yapılışı:

Sukabağının dışı yıkanır,üstündeki ince kabuk maket bıçağıyla temizlenir.
Bir marangozda veya falçata ile sukabağının altı açtırılır.İçi kaşık ve tel fırça ile temizlenir.

Resimde ,temizlenmiş ve altı açılmış bir sukabağını ve Lamba standını görmektesiniz.

Kullanılacak malzeme ve aletleri

Lambanıza yapmayı düşündüğünüz deseni serbest elle veya herhangi bir kopye yöntemiyle çiziniz.

Kullanmayı düşündüğünüz boncuk çapına göre matkaba uç takınız ve çiziminizdeki çizgiyi takip ederek delikler deliniz.

Boncuksuz yapacağınız çizgileri de daha ince uçlarla çizgiyi takip ederek deliniz.

Deldiğiniz deliklere boncukları yerleştiriniz ve japon tutkalı ile sabitleyiniz.

Kuruyan kabağınızı Lamba standının üzerine yerleştiriniz.Fişe takıp seyrediniz.Kolay gelsin.

bunlar super oluyor gercekten babamda buna merak saldı gecen yazdan berı bunlardan yapıyor.cokta guzel oldular

Yapanın ellerine sağlık...Bizim memlekette bunlara su kabaklarına kafkul diyorlar içi boş anlamında bende bu lambalardan gördüm artık seneye toplayıp toplayı yaparız buralarda göremedim.

çok güzeller bende çok beğendim bu lambaları
ilk fehat göçerin proğramında görmüştüm bunları çok hoşuma gitmişlerdi
paylaşımın için teşekkürler
sabır işi ama yapamam ama kesin görsem hazır alırım :)))

çok güzeller gerçekten.
Geçen tv de görmüştüm Bodrumda sıkça yapılıp satılıyomuş.Fiyatlarıda çok makul.
ist de nerde satrılıyo acep bunlar.
:uhm:

ay cok guzel yaaa,bulursam eger bende alip yapmaya calisicamyerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…