Süet Ayakkabıyı Mahvettim

gizemliasli

Nirvana
Pro Üye
14 Ağustos 2018
20.200
En iyi cevaplar
2
75.967
598
İyi akşamlar kızlar.Bu sefer derdimsi konum kaynana görümce falan değil misafir ayakkabısı.Şehirdışından 2 geceliğine misafir arkadaşım geldi.İstanbul'da sınav-evrak işleri var 2 gece bizde kalıcak dönücek.Bugün o kendi işine koştururken ben de kendi işimdeyken eve gelen erkek kardeşim (İstanbulda çok yağdı bugün malum) o ayakkabılarını gitmiş misafir arkadaşımın toz pembe süet puma spor (modeli bilen vardır muhakkak) ayakkabısının üstüne koymuş.Ben de aldım ıslak bezle sildim ama resmen kir daha çok içine işledi.e internette süet yıkanmaz da yazıyor.nasıl neyle temizliyorsunuz bu süet yüzeyleri kirlenince.o ayakkabıya ben gidip de o kadar para verip yarın yenisini de alamam ki az para da değil.kıza rezil olucam eve gelince.Hamaratlarım bir akıl verin bana ve beni bu masraftan kurtarın.

Şimdi baktım da önce orta sertlikte bir fırça ile fırçalanıyor ayakkabı, daha sonra sprey boya püskürtülüyor ve sünger ile dağıtılıyor boya.
evet işte buna alternatif bir yol bulamazsam gitti benim 250 lira ya da en kötü ayakkabıyı arkadan kargoluycam

Ben bi bez torbanın içine tıkıp yıkıyorum süet sporları da. Misafir ayakkabısı için risk tabi ama almaya değer bence.

söyleyin bence arkadaşınıza o biliyordur yolunu. kasıtlı yaptığınız bir şey değil niye rezil olacaksnız?

Bende merak edip baktım googlea
Kalem silgisiyle temizleyebilirsiniz yazıyodu

Annem aspirin isimli leke çıkarıcıyla yıkadı benim süet ceketimi
Tertemiz oldu,yağ lekeleri falan çıktı.
Ama süetin kendi halinde kuruması gerekiyor,kaloriferin üzerine falan koyamazsınız. Açık bir alanda kuruması lazım ama hava yağışlı diyorsunuz. İçeride oda sıcaklığında bir yere bırakabilirsiniz yıkadıktan sonda.

Bence söyleyin arkadaşınıza haberi yokken bir şey yapmayın. Yıkayalım ya da ayakkabıcıya verelim eğer çıkmazsa parasını veririm deyin. Belki sorun etmez ben olsam bozulurdum ama istemeden olmuş sonuçta yenisini kabul etmezdim mesela.

Bence daha önce süet ayakkabı temizlemediyseniz hiç ellemeyin. Benim toz pembe süet ayakkabilarim vardı internetten bakarak temizlemeye çalıştım iyice mahvoldu. O ayakkabının sahibinde belki süet ayakkabı temizleme spreyi vardır kendi temizler.

Yahu süet ayakkabı bezle silinirmi canım sen daha da mahvetmişsin o çamur kuruyacaktı önce sonra fırçası var tarayarak dökülecek en son cilası var basacaksın cilayı tekrar fırcalayacaksın mis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…