sudaki ayak izim

mltm87

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2008
2.327
4
0
Diğer
hatırlıyorum da küçükken ilkokulda öğretmenim hiç bitmeyen tükenmeyen sonu olmayan bişey söyleyin derdi gökyüzü, toprak derdik, SU derdikmafoldumben
ama bitebilirmiş meğer
bu kadar az senede ne oldu ne yaptık suya hiç bitmeyecek sandık da nasıl israf ettik nasıl da boş yere akıttık:gitme:

ben sudaki ayak izimi ölçtüm 1120 metreküp çıktı:hooray:aslında türkiye ortalaması kişi başı 1615 metreküpmüşyasakkelime

dünya ortalaması 1243 metreküpmüş
türkiye ortalaması ise dünya ortalamasının üzerinde 1615Çok üzgünüm çoook

ben içtiğim 1 bardak kahvenin (200 ml.) aslında 140 lt (70 bardak) suya mal olduğunu bilmiyordum:çok üzgünüm:
tabi bunu artık biliyorum ve elimden geleni yapmak vazifembuyrunnnnnnnnn

aşağıdaki internet sitesinde güzel bilgiler var
sudaki ayak izimizi bilelim ve azaltma yollarını arayalım a.s.

Sudaki ayak izimşutarafagitti

1463 metreküp ayak iziniz var. Türkiye'de kişi başına düşen ayak izi 1615 metreküptür.

ortalamaya yaklaşmışım ay utanıyorum kendimden :kedi::kedi:

ben ne müsrif bir kızım mafoldumbenmafoldumben

1463 metreküp ayak iziniz var. Türkiye'de kişi başına düşen ayak izi 1615 metreküptür.

ortalamaya yaklaşmışım ay utanıyorum kendimden :kedi::kedi:

ben ne müsrif bir kızım mafoldumbenmafoldumben

olsun canım gene de azaltabilirsin ayak izini:teselli:
insan belki ben dikkat etsem başkası etmez diye düşünüp boşverebiliyor :1no2:
ne olursa olsun küresel düşünüp yerel davranmalıyıza.s.
beni de başka bi konuda bu kadar ciddi konuşurken görememişindir kaydirigubbakcemile3

1002 çıktı bence güzel bir ölçüm değil.
saçma geldi bana..
hadi bulaşık çamaşır ve musluğun açık kalması normalde
süt ürünleri ne alaka
süt ürününü hiç yapınca metreküpde düştü..
bence daha mantıklı şeylerle anket açmaları lazım..

1002 çıktı bence güzel bir ölçüm değil.
saçma geldi bana..
hadi bulaşık çamaşır ve musluğun açık kalması normalde
süt ürünleri ne alaka
süt ürününü hiç yapınca metreküpde düştü..
bence daha mantıklı şeylerle anket açmaları lazım..

zemuşçum başta bende anlayamadım onu hiç
fakat onun sorulmasının sebebi imalatında çok fazla su kullanılmasıymış
örneğin ilk mesajımda da yazmıştım
1 bardak kahve içiceğimiz vakit biz sadece 200 ml. su harcarız 1 bardak evet çok az ama üretim esnasında sadece 1 bardaklık kahve için 140 lt. (70 bardak) su harcanıyomuş:gitme:
ayrıca su tüketiminde çok çok başarılı tebrik ederim senia.s.:nazar::asigim:

bende de 1212 çıkdı...bazı sorular garip ama mantıklı düşününce gerçekden başarılı bi test ...
hiç bu kadar süt dü çaydı et felan detayları düşünmemişdim dah önce...CADIARZU

uzun süredir girmek istiyordum bu siteye ama hep unutuyordum.bu başlığı görünce ben de girdim ve sudaki ayak izim 1337 çıktı.e düşünsenize 2 haftada bir ön yıkamalı çamaşır yıkıyorum.bulaşık makinesi kullanmıyorum.günde bir demlik çay bitiriyorum...az bile çıktı...

1564 metreküp ayak iziniz var. Türkiye'de kişi başına düşen ayak izi 1615 metreküptür.

En kötü benim sanırım mafoldumben

1393 metreküp ayak iziniz var. Türkiye'de kişi başına düşen ayak izi 1615 metreküptür. banda bu cıktı

örneğin bi Kongo da ortalama ayak izi kişi başına 734 metreküpmüş çinde ise 702 metreküp etopya da ise 675 iken amerika da 2483 metreküp :olmaz:

her insan temel ihtiyaçlarını gidermek için günde 25 lt suya gereksinim duymaktadır
su kullanımında bu miktara erişimi olmayan "1 milyar insanı "düşünün

1179 metreküp ayak iziniz var. Türkiye'de kişi başına düşen ayak izi 1615 metreküptür.

walla bi an önce deniz suyunu iyi bir şekilde arıtmaya geçmeli... başka türlü olmayacak..
bize kalırsa okyanusları da bitiririz kaydirigubbakcemile3 ayy tövbe yarabbimm :mymeka:

926 metreküp ayak iziniz var...Türkiye'de kişi başına düşen ayak izi 1615 metreküptür.
Sudaki ayak izini azaltmak için ipuçlarına bak...

Back