Suda ikiye ayrılan kuru fasulyeler.

kelebekkkk_13

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2010
7
0
Merhabalar. Yemek yapmaya yeni başlayan biri olarak kuru fasulye yapmaya karar verdim. Bir gece bekletmek İcin suya koyduğum fasulyelerin 3 saat sonra kontrol ettigimde hepsinin ikiye ayrıldığını gördüm. Kullandığım fasulye bir markanın seker fasulyesi. Neden böyle oldugu hakkında bilgisi olan var mı?

Merhabalar. Yemek yapmaya yeni başlayan biri olarak kuru fasulye yapmaya karar verdim. Bir gece bekletmek İcin suya koyduğum fasulyelerin 3 saat sonra kontrol ettigimde hepsinin ikiye ayrıldığını gördüm. Kullandığım fasulye bir markanın seker fasulyesi. Neden böyle oldugu hakkında bilgisi olan var mı?

3 saatte ne çabuk .ikiye bölünmeside ilginç geldi..ılık suya koyucan sıcak kaynatılmş su koyma bekletirken..normal musluk suyundn işte ıslat..belkide fasulyedendir..fazla bkletilmeye gelmıo demek..benmde pişirilmesi çabuk pişiyo bende anlamıom çabu haşlanıo..açıyom hamur gibi oluo..düdüğü bile çalmdn kapatıyrm artık birz iyi oluo..

3 saatte ne çabuk .ikiye bölünmeside ilginç geldi..ılık suya koyucan sıcak kaynatılmş su koyma bekletirken..normal musluk suyundn işte ıslat..belkide fasulyedendir..fazla bkletilmeye gelmıo demek..benmde pişirilmesi çabuk pişiyo bende anlamıom çabu haşlanıo..açıyom hamur gibi oluo..düdüğü bile çalmdn kapatıyrm artık birz iyi oluo..[/QUOTE

yok yok sıcak suda değil ılık suda bekletiyordum.ayrıca fasulyeler hala sertti sadece ortadan ikiye bölünmüşlerdi. :26:

Valla ben de 4 senedir yemek yapıyorum ama o olayı ben de çözemedim :KK1:
Gerçi ben çalıştığım için kolaylık olsun diye düdüklüde biraz haşlayıp buzluğa paketler halinde atıyorum
Hepsi değilse de bazıları ikiye bölünmüş oluyo dediğin gibi
En güzeli konserveler oluyo ama onlar da sağlıksız diye acil durumda alıyorum sadece

ben kuru fasulyeyi hiç ıslatmam. pişirmeden biraz önce normal tencerede 10 dk kaynatır süzerim; ki gazı çıksın diye. sonra bildiğiniz gibi düdüklüde soğan salça/domates yapar pişiririm. ama kesinlikle ilk kaynattığım suyla pişirmem :emir_bebek:

X