• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

suda dogum hakkında bı bılgısı olan var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
mrb kızlar ben su suda doguma kafayı takmıs durumdayım.epey bı okudum ama gene de pek tatmın olmadım.eger hamıle olursam bu benım ılk bebısım ve ılk dogumum olacak.cocuk gelısımı mezunu oldugum ıcın epey okuduk gorduk bu suda dogumu ama ıste gene de tereddutlerım var.malum ılk dogumum olacak endıselenıyorum.bı de soyle nerden baksan bı 20 yıllık gecmısı var yok.ulkemızde de yenı yenı sayılı yerlerde var sanırsam.nereler de var.bılen var mı?bakalım benım bılmedıgım.bıde ne dusunuosunuz bu suda dogumla alakalı.

Bu aklı karısık heyecanlı sımdılık anne aday adayına yardım edersınız dımı?cvplarınızı beklıorum canlar :teytey:

canım çevremde suda doğum yapan yok ama tv int duyduğum okuduğum kadarıyla muhteşem bişey düşünsene bebeğini kendin alıp sudan çıkarıyosun dr önce bile ilk kez sen dokunuyosun ona...
bence muhteşem bişey ama dedimya pek bi bilgim yok...
sen daha çok şey biliyosun eminim bu konuda benimki sadece fikir hamileliğinde bi risk yok ise artısını eksisini doktorunla konuş belki doktorun seni ikna eder a.s

canım çevremde suda doğum yapan yok ama tv int duyduğum okuduğum kadarıyla muhteşem bişey düşünsene bebeğini kendin alıp sudan çıkarıyosun dr önce bile ilk kez sen dokunuyosun ona...
bence muhteşem bişey ama dedimya pek bi bilgim yok...
sen daha çok şey biliyosun eminim bu konuda benimki sadece fikir hamileliğinde bi risk yok ise artısını eksisini doktorunla konuş belki doktorun seni ikna eder a.s

sag ol canım ya ıste bıraz da bulundugum yerde kı ozel hastanelerde var mı yok mu bılemıorum oyuzden bıraz sıkılıorum.zaten rısk normal dogumda bıle gerceklesebılıo.anıden sezeryanlık durum cıkıo yanı kararsızım anlıycanız

valla yorum olursa bıraz daha kesınlestırırım kararımı dıodum ama pek kımsenın bı fıkrı yok anladıgım kadarıyla.valla su aralar hala anne aday adayıyım yanı bebek henuz gundemde degıl de ben arastırayım ıstedım ona gore doktorumu belırler nerde var fılan yanı.ama sımdılık hala kararlıyım bılmıorum sonucu yanı canımcım

oyle dıyelım.hala arastırıorum ıste.

ben dogum sancisi cekerken dr um suya girmemi agrilarimin azalacagini soyledi ama o anda o kadar cok agrim vardi ki epidurali yaptirdim.suya girip agrilarin azalmasini bekleyemezdim.ama benim dogum yaptigim hastanede de yaptiriyorlarmis kolay oluyor diyorlar ama onda da bebek dogunca nasil nefes alicak ki??suyun icine doguyor.

ben dogum sancisi cekerken dr um suya girmemi agrilarimin azalacagini soyledi ama o anda o kadar cok agrim vardi ki epidurali yaptirdim.suya girip agrilarin azalmasini bekleyemezdim.ama benim dogum yaptigim hastanede de yaptiriyorlarmis kolay oluyor diyorlar ama onda da bebek dogunca nasil nefes alicak ki??suyun icine doguyor.

canım zaten bebek anne karnında da amnıyon sıvısının ıcınde oldugu ıcın dogar dogmaz suyun ıcıne gırmesı etkılemıo dıe duydum.yanı nefes almıo zaten bı kac dakıka kalıo suyun ıcınde.valla gene de bılmıorum

çok bi bilgim yok ama benim dr uma suda doğumu istediğimi söylediğimde ilk doğumlarda yırtık oluşmaması için kesi yapılması gerektiğini,bu yüzdende ilk doğumda tavsiye edilmediğini söylemişti.suyun iinde kesim yapılmıyomuş çünkü.zaten ben sezeryan oldum,şükür gayet memnunum.sanada hayırlı doğumlar canım..

çok bi bilgim yok ama benim dr uma suda doğumu istediğimi söylediğimde ilk doğumlarda yırtık oluşmaması için kesi yapılması gerektiğini,bu yüzdende ilk doğumda tavsiye edilmediğini söylemişti.suyun iinde kesim yapılmıyomuş çünkü.zaten ben sezeryan oldum,şükür gayet memnunum.sanada hayırlı doğumlar canım..

hadı ya bak ben bu ılk dogum olayını bılmıodum.sag ol canım ya.

genede sen dr una sor canım,çünkü belki başka bi yöntemle hallediyolardır.çünkü hatırladığıma göre nurgül yeşilçayında ilk doğumdu ama suda yapmıştı.ama ben internetten araştırdığımdada ilk doğumda yapılmadığı yazıyodu.iyice araştırmak lazım genede.bide suda doğumu her şehirde yapmıyolar.ben ankaradayım burda var ama sen nerede yapmayı düşünüyosun doğumu,onuda iice araştır..

genede sen dr una sor canım,çünkü belki başka bi yöntemle hallediyolardır.çünkü hatırladığıma göre nurgül yeşilçayında ilk doğumdu ama suda yapmıştı.ama ben internetten araştırdığımdada ilk doğumda yapılmadığı yazıyodu.iyice araştırmak lazım genede.bide suda doğumu her şehirde yapmıyolar.ben ankaradayım burda var ama sen nerede yapmayı düşünüyosun doğumu,onuda iice araştır..

ıste zaten oyuzden actım bırazda konuyu hanı ulkemızde henuz cok yenı her yerde var yok..nerlerde var bılen var mı?yada eksıklıklerımı tamamlarım dıe.ole tabıı arastırılmalı.sag ol canım ya gercekten

merhabalar...

ben su an 40+5 gunluk hamileyim...ingilterede yasiyorum ve evde su dogumu planliyoruz...basligi tesadufen gorunce bikac sey yazmak istedim...ingilterede oldukca yaygin bi uygulama...ilk cocuk, ikinci cocuk diye bisey yok...belki turkiyede cok yaygin olmadigi icin bazi doktorlar ilk cocuk icin onermemislerdir, aklima baska bi neden gelmiyor...cunku suda dogum icin bana burada verilen bilgiler kabaca: agrilarin daha az olmasini, kisinin kendini daha rahat hissetmesini, bebegin daha kolay gelmesini sagladigi...yalniz suda dogum yaparken, rahim agzinin 5cm acilmasi bekleniyormus...ondan sonra sicak suya girmen saglaniyormus..boylece 5cm.den sonraki acilmayi daha az aciyla sagliyorms vucut...

benim dogumum gecikti acikcasi...bana verilen tarih: 20 mayisti ama bugun 26 mayis :çok üzgünüm: yarin kontrolumuz var...eger bir aksilik olmazsa, yakinda evde ve sisme havuz icinde (dogum icin ozel havuzlar var / birth pool) dogumum gerceklesecek...eger hersey planladigimiz gibi giderse, dogumdan sonra en kisa zamanda deneyimimi yazarim...

herkese sevgiler...

suda dogum daha cok avrupada uygulanan bı yontem cocuk ve anne ıcın cok saglıklı dıyolar. ama benım bıldıgım daha turkıyede suda dogumun uygulanmaya baslanmadıgı, cunku bunun ıcın gereklı ekıpmana ıhtıyac var. suyun annenın sıcaklıgıyla aynı olması gerekıyo, bu dogumu gerceklestırecek kısının bu konuda bılgısının olması gerekıyo. bıraz uzun ıs acıkcası. eger turkıye de olacaksanız bence hıc suda dogumu dusunmeyın cunku bu konuda uzmanlasmıs bı hekım kadrosu yok.

Benim kardeşim iki çocuğunu da suda doğurdu. Çok rahat olduğunu söyledi.
Bende suda doğurmayı çok istiyordum. Ama Eflinin kalp atışları sancı geldikce yavaşladığı için suda yaptırmadılar. Suda doğurmak sadece sana kalmış bişi değil. O an bakıyorlar bebeğin kalp atışları düzenlimi fln diye. Çünkü suda doğumda NST cihazını takamıyorlar karnına. Benim içimde ukde kaldı suda doğum inşallah allah nasip ederse bidahaki doğumum suda yapcam.

Back