suçluyum biliyorum !

SEVDABR Bence olayı abartmışsın kendi kendine vicdan yapmışsın bence bu kadar takılcak bişey yok.hangi devirde yaşıyoruz.nedemek nikahsız haram maram geçin bunları konuşunca ne oluyor ki sen komşunla konuşmuyor musun selam vermiyor musun bunu da öyle düşün elini tutmamışsın,cinsel içerikli konuşmamışsın,o yok bu yok neyin azabı bu anlamış değilim.biz şimdi burada konuşuyoruz varsay ki içimizde biri erkek biz hepimiz şimdi vicdan azabı çekip suçluluk duygusuna mı kapılmamız gerekiyor.geçiiiiiiin bunları kızlarrr erkekler neler yapıyor.inanın bizler çooook masumuz.

[QUOmeryemd, post: 41858319, member: 507315"]Arkadaşım neden dini karistiriyorsun yasak bilmiyor musun
ben rahatsız oluyorum dinimin kurallari ile alay edilmesinden
sen buna sebebiyet veriyorsun
bırak kim neye isterse ona inansin
şimdi iyi mi oldu cihatci seriatci kelimeleri bir hakaret olarak kullanılıyor[/QUOTE]

Bilmiyordum. Çok haklisin.

sonuç olarak en ihtiyacım olan zamanlarda yanımda olmadığını konuşmak istedim kabullenmedi.evde yoktular evcil hayvanı olduğu için onu doyurmaya gittim evine baktım kapısı aralık,zorlanmış.ona söyledim senin kapıyı zorlamışlar diye,o cevap verene kadar bir tanıdığı çağırıp kilidi düzelltim kilitledim kapısını.anlayıp dinlemeden bağırıp çağrındı bana.bende yaş farkına çocuğuna rağmen ses etmedim,senle huzurluydum ama en ihityacım olduğu zamanlarda yoktun,senin işini ben hallediyorum hala bağırıp çağırma derdindesin,düğün falan yok bitsin dedim neticede ayrıldık.

o değil zaten konu sahibi ayrılmış arkadaşlar sakin olun,dövüşmeyin :) herkesin inançları doğruları kendine ama bende çok fazla vicdan azabı çekmeni yersiz buluyorum.beşer şaşarız.diyelimki hayır çok hatalıyım diyorsun,herkesin hataları vardır de,kendini sev affet.düşünme bu kadar rahatsız olduysan yapmazsın bir daha:anneadayı:

oldukça ciddi. konuşmadan hatta görmeden evlenip nikahıda veklaeten kıydırıp koynuna öyle girmeli. çok ayıp yaptığın. nikah olmadan hiç elin adamıynan konuşur mu? hey Allah'ım. sen muhafaza et bizio_O

Burada okuduklarımdan sonra kendime şunu sorar oldum ; Erkekler mi daha çok aldatır kadınlar mı?

Bunun aldatmakla alakası yok eğer gereken ilgiyi ve alakayı gösterse erkek kız böyle bişeye gerek duymazdı bu aldatma değil sadece boşlukta kalma erkek olsa hemen yatağa atar ya da flört eder. Ben eminim ki kızın yaptığı böyle bişey değil sadece sevgilisinin yerini doldurdu kısa zaman keşke yapmasaydı doğru bişey değil ama yaptı ve pişman

Bunun aldatmakla alakası yok eğer gereken ilgiyi ve alakayı gösterse erkek kız böyle bişeye gerek duymazdı bu aldatma değil sadece boşlukta kalma erkek olsa hemen yatağa atar ya da flört eder. Ben eminim ki kızın yaptığı böyle bişey değil sadece sevgilisinin yerini doldurdu kısa zaman keşke yapmasaydı doğru bişey değil ama yaptı ve pişman

Yani size göre erkek arkadaşınız ya da eşiniz yatağa atmadıkça flört etmedikçe sizden ilgi göremediğini dile getirerek böyle bir eyleme girebilir sizin içinde sıkıntı yok doğru mu ?

Yazdıklarım neden sizi bu kadar şaşırttı anlamıyorum. Biz muslumaniz ve bizim kitabimiz da nikahsız bir erkekle konuşmamız haram. İster nişanlin olsun ister sözlün. Bunun aksini yazmam mümkün değil. Nedenine gelince , bence ortada. Fitneye sebebiyet veririn insanı mutsuz eder. Rabbimiz bize neyi emretmiş ise hep bizim hayrimizadir. Tabi herkes artık edille'i şerriye İslamin hükümlerine bakmaksızın kendi bildiğini okuduğu için bunları bilmemektedir. Kur'an sünnet kıyasıfukaha (aalimlerin gorusu)
Bunlar bize başka erkekle konuşmayı yasaklar. Tabi dışarıda alışveriş vs gibi durumlarda seviyeli bir şekilde konuşmak gerekir. Herşeyin bir sınırı var. Konu sahibi anladigim kadariyla farkında bu durumun. Rabbine karşı mahcup hissetmesini sebebi bu kanımca. Hem bir kişi sozluyken internetten başka bir erkekle konuşmuş ise (cinsel içerikli olmasa bile )
Bu ne kadar doğru ?
sitede dini yorum yasak:KK14:

Yani size göre erkek arkadaşınız ya da eşiniz yatağa atmadıkça flört etmedikçe sizden ilgi göremediğini dile getirerek böyle bir eyleme girebilir sizin içinde sıkıntı yok doğru mu ?

Hayır böyle bişey söylemedim sadece böyle bir durumda erkeklerin yaptıkları hatalardan dolayı kız böyle bişeye başvurmuş demek istedim tabiki yaptığı hata ama bu kadar da üstüne gitmeye gerek yok zaten şu aralar erkeklere çok sinirliyim. Erkek yapınca elinin kiri kız yapınca aaa naptın oluyor sadece bunu söylemek istedim. Bana görede ortada bişey yok böyle bişeyi erkek yapsa affetmeyecek bir tane kadında yoktur ayrıca.

Hayır böyle bişey söylemedim sadece böyle bir durumda erkeklerin yaptıkları hatalardan dolayı kız böyle bişeye başvurmuş demek istedim tabiki yaptığı hata ama bu kadar da üstüne gitmeye gerek yok zaten şu aralar erkeklere çok sinirliyim. Erkek yapınca elinin kiri kız yapınca aaa naptın oluyor sadece bunu söylemek istedim. Bana görede ortada bişey yok böyle bişeyi erkek yapsa affetmeyecek bir tane kadında yoktur ayrıca.

açıkcası ben affetmem neden görüştün diye irdelerim ayrıca şuradaki yorumlara bak erkek yapınca elinin kiri deniliyor kabul ama kadın yapınca olur öyle şey ya boş ver iki yüzlülük var bence karakter bozukluğudur bu kadını erkeği yani cinsiyeti yoktur cidden bu aralar açılan konulardan aldatmalaran vs bakıyorum evli erkekler ile takılan mı dersin eşi dışında başkası ile görüşen mi dersin arttı

Peki şöyle sorayım sen affedermisin o erkeği yani ?

açıkcası ben affetmem neden görüştün diye irdelerim ayrıca şuradaki yorumlara bak erkek yapınca elinin kiri deniliyor kabul ama kadın yapınca olur öyle şey ya boş ver iki yüzlülük var bence karakter bozukluğudur bu kadını erkeği yani cinsiyeti yoktur cidden bu aralar açılan konulardan aldatmalaran vs bakıyorum evli erkekler ile takılan mı dersin eşi dışında başkası ile görüşen mi dersin arttı

Peki şöyle sorayım sen affedermisin o erkeği yani ?

büyük konuşmak istemiyorum ama affetmem herhalde ama bize söylenmeyen belkide farketmediğimiz neler yaşanıyor. Ben aldatmayı meşrulaştırmıyorum yanlış anlaşılmasın eğer aldatmaktansa ayrılmayı tercih ederim bence insanlarda böyle yapmalı ama burda kızın yaptığı şey aldatma değil sadece arayış yanlışmı evet yanlış ama zaten ilerletmemiş hatasını anlamış ben bunu söylemek istedim. Sadece hani kızlarda şu da var ayrılırlar erkekten intikam güya kucaktan kucağa gezerler buda saçma ne yaparsan kendine yaparsın aldatmakta öyle aslında insanlar kendilerini nasıl bir duruma düşürdüklerinin nasıl bir acizliğe düştüklerinin farkında değiller olsalar zaten ilişkilerini bitirirler önce.

büyük konuşmak istemiyorum ama affetmem herhalde ama bize söylenmeyen belkide farketmediğimiz neler yaşanıyor. Ben aldatmayı meşrulaştırmıyorum yanlış anlaşılmasın eğer aldatmaktansa ayrılmayı tercih ederim bence insanlarda böyle yapmalı ama burda kızın yaptığı şey aldatma değil sadece arayış yanlışmı evet yanlış ama zaten ilerletmemiş hatasını anlamış ben bunu söylemek istedim. Sadece hani kızlarda şu da var ayrılırlar erkekten intikam güya kucaktan kucağa gezerler buda saçma ne yaparsan kendine yaparsın aldatmakta öyle aslında insanlar kendilerini nasıl bir duruma düşürdüklerinin nasıl bir acizliğe düştüklerinin farkında değiller olsalar zaten ilişkilerini bitirirler önce.

Bence aldatma bir tek fiziksel değildir asla boşluktaydım ondan konuştum demek bile aldatmaktır benim için. TAbi ki en güzeli yolunu ayırıp hayatına bakmak. Ben bir de genel konuştum kadınların aldatmasını daha çok uyar okur oldum çünki... Dediğiniz kızlar da çok ama kıskandırmaktan ziyade aman hayatımı yaşarım bende bak gör mantığı ile yapıyorlarlar geneli bakın siz bile affedemiyorsunuz. Saygılar sevgiler size üslubunuzu bozmadan güzelce fikirlerinizi açıkladığınız için son konuma da beklerim görüşünüz adına

hatanın farkında olman güzel
ama kendini toparla
ve sakın itiraf edeyim salaklığı yapma
sevmiyorsan da pişman olmamak için iyi ölç tart

Yazdıklarım neden sizi bu kadar şaşırttı anlamıyorum. Biz muslumaniz ve bizim kitabimiz da nikahsız bir erkekle konuşmamız haram. İster nişanlin olsun ister sözlün. Bunun aksini yazmam mümkün değil. Nedenine gelince , bence ortada. Fitneye sebebiyet veririn insanı mutsuz eder. Rabbimiz bize neyi emretmiş ise hep bizim hayrimizadir. Tabi herkes artık edille'i şerriye İslamin hükümlerine bakmaksızın kendi bildiğini okuduğu için bunları bilmemektedir. Kur'an sünnet kıyasıfukaha (aalimlerin gorusu)
Bunlar bize başka erkekle konuşmayı yasaklar. Tabi dışarıda alışveriş vs gibi durumlarda seviyeli bir şekilde konuşmak gerekir. Herşeyin bir sınırı var. Konu sahibi anladigim kadariyla farkında bu durumun. Rabbine karşı mahcup hissetmesini sebebi bu kanımca. Hem bir kişi sozluyken internetten başka bir erkekle konuşmuş ise (cinsel içerikli olmasa bile )
Bu ne kadar doğru ?
arkadaşım lütfen konuyu dine getirmeyin. bakın site kurallarında dini konu ve yorum yasaktır. dikkate alın bunu lütfen

bu siteyi çok uzun zamandr takip ediyorum ama yeni üye oldum.bir gün buraya yazacağımı düşünmemiştim.sözlüyüm 25 yaşındayım son sınıf öğrencisiyim üniversitede.sözlüm benden yaşça büyük biraz ve beklentilerimiz farklı olabiliyor.ben çok ilgi bekliyorum sanırım.tam terkedildiğim ve eski sevgilimin evlendiği sırada çıktı karşıma ve herşey aniden gelişti birden o kadar ilgi gösterdiki o yıkımdan sonra çok mutluydum artık.sonra herşey sıradanlaştı.eskisi kadar çok ilgili değildi yazmaktan aramaktan sıkılıyordu.benim gibi abartmıyordu.tartıştığımız bir dönemdi.aileler araya girdikçe biz uzaklaşıyor gibiydik.bir gün bir siteye kaydoldum.birkaç kişiyle konuştum.yani öyle cinsel içerikli değil.nerden kaç yaşındasın tarzı şeyler.asla cinsel içerikli konuşmadım.veya asla duygusal yaklaşma kimseyle yaşamadım.şimdi o kadar vicdan azabı çekiyorum ki.kötü bir şey yapmadım.onun geçmişi dahada beter ama ozamanlar sonuçta ben hayatında yoktum.ama ben o hayatımdayken ondan gizli arkadaşça da olsa birileriyle konuştum.çok vicdan azabı çekiyorum çünkü asla bir erkek arkadaşımla konuşmama bile sıcak bakmaz.gizli bir şey yapmamalıydım diye canım acıyor :KK61: onu aldatmış hissediyorum Allah ıma karşı mahçup hissediyorum.ben böyle değildim,her gün allahıma dua ediyorum beni affetsin diye.duygusal yaklaşma cinsellik olmadı ama o kadar erkekle konuşmamaya alışmışım ki kendimi iğrenç biri hissediyorum.yardım edin bana :KK61:
Ay siz iyi değilsiniz.kusura bakmayın ama bunda bu kadar büyütecek ne var...keşke çocukları,insanları katledenlerde sizin kadar vicdan olsa.ne gereği var kendimizi bu denli üzmenizin.Allah daha büyük dert vermesin.tamam yani tanımadığınız erkeklerle boşlukta ve yalnız hissedip konuşmuşsanız.en büyük hatanız bu olur hayatta umarım:)
sözlünüzün yaşça büyük oluşu güzel ama erkeklerle konuşmanıza kızması garip.sizi çalıştırmaz evlendiğinizde.erkekli ortamlara Eşli dolaşırken ettiğiniz söz bile sıkıntı olabilir.bunu size o kadar dayatmış ki siz de ben ne yaptım diyecek kadar benimsemişsiniz.gerek yok...ah erkekler...erkeklerle konuşma deyip yanlarından geçen kadına bakmadan edemeyen aciz varlıklar...napcan işte..

biri olayı dine getiriyor sonra karşı düşünceden kişi cevap veriyor sonra bir o yazıyor bir diğeri. sonuçta tartışma ve ban. konu sahibinide haksızlık. konusu kapanıyor çünkü. işte bu sebeple tartışma olmasın diye dini konular yasaklandı.

X