suçluyum biliyorum !

Ne güzel işte hatanın farkindssin
Allahina karşı mahcup hisseidyrosun. Demekki haram olduğunun farkindasin. Peki erkek arkadasinlada nikahsız konustugun için haram işlediğinin farkında misin ?
Bu kadar pismansan bence tovbe et vetekrar aynı hatayı yapmadan yaşa. Ve unut asla hatırlama. Sözlü de asla bahsetme. Erkekler unutmaz böylesşeyleri ve ilerde sorun olur.
Dilerim en kısa zamanda evlenirsiniz ve haram işlemekten kurtulurusnuz.
Ne biçim bir zihniyet bu ya. okurken tiskindim, utandım. bizle kafa mı buluyor acaba diye düşünürken, baktım ciddi ciddi yazmış... ya diycek birşey bulamıyorum b u kafaya. nikahsız erkek arkadaşla konuşulmazmış..ne yazdığını bile bilmiyor.

Yazdıklarım neden sizi bu kadar şaşırttı anlamıyorum. Biz muslumaniz ve bizim kitabimiz da nikahsız bir erkekle konuşmamız haram. İster nişanlin olsun ister sözlün. Bunun aksini yazmam mümkün değil. Nedenine gelince , bence ortada. Fitneye sebebiyet veririn insanı mutsuz eder. Rabbimiz bize neyi emretmiş ise hep bizim hayrimizadir. Tabi herkes artık edille'i şerriye İslamin hükümlerine bakmaksızın kendi bildiğini okuduğu için bunları bilmemektedir. Kur'an sünnet kıyasıfukaha (aalimlerin gorusu)
Bunlar bize başka erkekle konuşmayı yasaklar. Tabi dışarıda alışveriş vs gibi durumlarda seviyeli bir şekilde konuşmak gerekir. Herşeyin bir sınırı var. Konu sahibi anladigim kadariyla farkında bu durumun. Rabbine karşı mahcup hissetmesini sebebi bu kanımca. Hem bir kişi sozluyken internetten başka bir erkekle konuşmuş ise (cinsel içerikli olmasa bile )
Bu ne kadar doğru ?
Aman tanrım bu gerçekten ciddiymiş. Bak senin kafandaki ışid, cihatçı şeriatçıların hali nasıl ortadoğuda..hala gelip bunlar gibi olmaya çalışıyorsun... evleeneceğiz adamı nikah masasında göreceğiz sanırım...konuşma yok, bakışma yok...adam alsın bizi tarlası gibi sürsün...inşallah senin zihniuetindeki insanlardan çok az vardır bu laik ülkede.

Aman tanrım bu gerçekten ciddiymiş. Bak senin kafandaki ışid, cihatçı şeriatçıların hali nasıl ortadoğuda..hala gelip bunlar gibi olmaya çalışıyorsun... evleeneceğiz adamı nikah masasında göreceğiz sanırım...konuşma yok, bakışma yok...adam alsın bizi tarlası gibi sürsün...inşallah senin zihniuetindeki insanlardan çok az vardır bu laik ülkede.

Ağzına sağlık güzel özetledin bunlar bir de hemcinslerinin düşmanı erkeklerin kölesidir hani kadın tecavüz ve cinayetlerined iyi olmuş diyen kadınlardan kesinlikle...

Yazık çok yazık. Ne alaka isid ne alaka tecavuzculere sevinenler. Allah korusun. Herkes kendi düşüncesini paylaşıyor güzel hoş. Bizn paylaşınca fena oluyor. Siz gönlunuzu ferah tutun. Bizim gibiler çok bu ulkede. Hatta atalarımız osmanlı da bu inanç ve yaşam üzereydi. Bundan sonraki hiçbir yorumunuza ceavp yazmayacağım.

Ne güzel işte hatanın farkindssin
Allahina karşı mahcup hisseidyrosun. Demekki haram olduğunun farkindasin. Peki erkek arkadasinlada nikahsız konustugun için haram işlediğinin farkında misin ?
Bu kadar pismansan bence tovbe et vetekrar aynı hatayı yapmadan yaşa. Ve unut asla hatırlama. Sözlü de asla bahsetme. Erkekler unutmaz böylesşeyleri ve ilerde sorun olur.
Dilerim en kısa zamanda evlenirsiniz ve haram işlemekten kurtulurusnuz.

Ya siz tüm gün evde oturuyorsunuz ya da pazara gittiğinizde pazarcıyla konuşmadan, otobüste şoförle konuşmadan, doktorla onla bunla konuşmadan hepsine nikahı basıyorsunuz haram olmasın diye...

Yazık çok yazık. Ne alaka isid ne alaka tecavuzculere sevinenler. Allah korusun. Herkes kendi düşüncesini paylaşıyor güzel hoş. Bizn paylaşınca fena oluyor. Siz gönlunuzu ferah tutun. Bizim gibiler çok bu ulkede. Hatta atalarımız osmanlı da bu inanç ve yaşam üzereydi. Bundan sonraki hiçbir yorumunuza ceavp yazmayacağım.
Senin ataların osmanlı haremde ne naneler yiyomuş bir öğren. kara peçesiz kızlar sokağa çıkamıyordu. benim atam Atatürk ve Ortaasyalı oğuzlar metehanlar, kultiginler.
şuna bak ya nikahsız erkekle konuşmicakmış...oldu her erkekle konuşmadan önce nikah yapalım..doğruuu sizin buna da bir çözümünüz vardı muta nikahı yapıcaz saırım...şu cihatçı şeriatçı zihniyeti ne biçim birşey ya.

Ya siz tüm gün evde oturuyorsunuz ya da pazara gittiğinizde pazarcıyla konuşmadan, otobüste şoförle konuşmadan, doktorla onla bunla konuşmadan hepsine nikahı basıyorsunuz haram olmasın diye...
Muta nikahı yapıyorlar her erkekle konuşmadan önce tatlım. evleneceği erkeğide bu zihniyetteki kadınlar kendileri seçmiyo, nikah masasında şansına ne çıkarsa galiba:KK70:

Belli canım belli haremde keyif çatmalar eşcinsel ilişkiler osmanlı döneminden kalma sizin gibiler azaldı gittikçe ha zorla kapattığınız kızcağızları da görüyoruz üni. ortamında ilk önce onlar kurtuldum diye açılıp saçılıyor gizlice hata yapıyor abartıyor sonrasında doğru eğitim vermediğinizden erkek ne derse doğrudur dediğinizden sen kızsın otur yerine dediğinizden bir kaç nesil sonra sizin gibiler kalmaz zaten burası Türkiye Cumhuriyet'i ve laik bir devlet isteyen istediği dine inanır ve özgürce o dinini yaşar sizin gibiler ise herkese müslümansın uyan nidaları ile cennetden yer kapma derdine düşer ne kadar sevap o kadar cennet garanti değil mi ? Karşında ki müslüman mı onu bile bilmiyorsun ki hemen günah ateşler de yanacaksın...

Muta nikahı yapıyorlar her erkekle konuşmadan önce tatlım. evleneceği erkeğide bu zihniyetteki kadınlar kendileri seçmiyo, nikah masasında şansına ne çıkarsa galiba:KK70:

Bunların üni.de çok var öyle modeli erkekle kendi aralarında bi imam nikahı ki alakası yok aslı farklı imam nikahının her haltı ye ama biz karı kocayız sonra bi bakıyorsun boşanmış başka koca bulmuş :KK70: Maksat evdekileri kandırmak bu tip aşırı dincilerin kızları farklı oluyor :KK70:

İnancınıza saygı duyuyorum ve gerçekten samimiyetimle soruyorum sizi de anlamak istediğim için, nişanlımızla bile konuşmamalı yani nikahtan sonra mı konuşmalıyız? Tamam cinsellik olmamalı yada aynı oda da kalınmamalı gibi şeyleri söylendiğinde anlayabilirim ama sizin anlattığınızı anlamadım. Eğer konuşmassak onunla mutlu olup olmayacağımızı yada nasıl bir insan olduğunu nasıl anlayacağız? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum amacım sizi eleştirmek değil.

sonuç olarak en ihtiyacım olan zamanlarda yanımda olmadığını konuşmak istedim kabullenmedi.evde yoktular evcil hayvanı olduğu için onu doyurmaya gittim evine baktım kapısı aralık,zorlanmış.ona söyledim senin kapıyı zorlamışlar diye,o cevap verene kadar bir tanıdığı çağırıp kilidi düzelltim kilitledim kapısını.anlayıp dinlemeden bağırıp çağrındı bana.bende yaş farkına çocuğuna rağmen ses etmedim,senle huzurluydum ama en ihityacım olduğu zamanlarda yoktun,senin işini ben hallediyorum hala bağırıp çağırma derdindesin,düğün falan yok bitsin dedim neticede ayrıldık.

emenems emenems
Sizin gibi saygılı insanların bulunmasına gerçekten çok sevindim. Nisanlanmadan önce Eşiniz olacak kişiyle 3 kez görüşme hakkiniz var. Şimdi ki evlilikler neden hep mutsuz huzursuz. Önceden alacakları her tadı zevki alıyorlar. Sonra evlenince bir ozelleri kalmıyor sonuçlar ortada.

Arkadaşım neden dini karistiriyorsun yasak bilmiyor musun
ben rahatsız oluyorum dinimin kurallari ile alay edilmesinden
sen buna sebebiyet veriyorsun
bırak kim neye isterse ona inansin
şimdi iyi mi oldu cihatci seriatci kelimeleri bir hakaret olarak kullanılıyor

öncelikle şunu belirteyim kesinlikle karapisso karapisso adlı üyeye katılmıyorum! yok 3 kez görüşme hakkı, yok mutsuz evliliğin sebebi önceden görüşmek vs

fakat, bu üyenin yazdıklarından yola çıkarak Osmanlı'yı karalamak da çok yanlış!
Atatürk'ü çok severim. Nasıl ki Atam'ın, bazıları tarafından yalnızca sigara ve içkisiyle anılmasından çok rahatsız oluyorsam, İstanbul'u fethetmiş bir Fatih Sultan Mehmet'in, dünyalara hükmetmiş bir Kanuni Sultan Süleyman'ın ve daha nicelerinin de yalnızca harem ve eşcinsellikle anılmasından rahatsız oluyorum.

Kulaktan dolma bilgilerle, tarihe dil uzatmak ve karalamaya çalışmak hiç doğru değil.

emenems emenems
Sizin gibi saygılı insanların bulunmasına gerçekten çok sevindim. Nisanlanmadan önce Eşiniz olacak kişiyle 3 kez görüşme hakkiniz var. Şimdi ki evlilikler neden hep mutsuz huzursuz. Önceden alacakları her tadı zevki alıyorlar. Sonra evlenince bir ozelleri kalmıyor sonuçlar ortada.
Her inanca saygı duymak gerektiğini düşünüyorum. Sen de bana saygı duyuyorsan eğer senin ne düşündüğünle benim problemim olmamalı bence. Artık bazı şeylerin kolay harcandığının farkındayım bende, haklısınız fakat ben bir insanın 3 kere görmek konuşmakla tanınacağına inanmıyorum. bence bu işlerin matematiği olamaz ve günümüze kadar çarpıtılarak gelen bir bilgi olduğuna inanıyorum. Ben Kuran'da böyle bir şey görmedim. Ama şu da bir gerçek ki anneannelerimiz zamanında görücü usulu varmış ve evlilikler güzelmiş boşanma yokmuş vs ama bu evliliklerin çoğu da geri dönemeyecekleri için sürmüş. Kısaca olay az yada çok görüşmek değil de saygıya dayanıyor diye düşünüyorum.

X