suçluyum biliyorum !

hayır asla kendim kabullenmediğim bir durumda savunurum kesinlikle,sindirilmiş değilim.yaptığım hataydı Allah gerçkten pişmanlığımı kalbimi biliyor.ona sığınıyorum.teşekkür ederim cevabınız için

seviyorum gerçekten zaten onu düşünerek asla yakınlaşmadım çok sıradan konuştum.ama haksızlık ettim geliyor.bu beni çok rahatsız ediyor

Aynı şeyi erkek yapsa ağzına ederdiniz büyük ihtimal.. yorumlar çok taraflı.. konu sahibesi pisman evet ama; Aynı konuyu sözlüm kızlarla mesajlasmis olarak yazsa idi derhal ayrıl derdiniz.. Daha şimdiden böyle yaparsa evlenince aldatır derdiniz..
Bazen gerçekten anlamiyorum..
Herhalde kadın dayanışmasının bir cesidi olsa gerek..

Çok rica edicem şu yorumun şaka olduğunu söyleyin..İroni yaptınız dimi?
Aksini düşünmek istemiyorum

Konuya gelince..Ya ben aşkı yanlış biliyorum, ya siz aşık değilsiniz..
İnsan aşıkken bırakın çöpçatanlık sitelerinde arayışa girmeyi, yeri geliyor ailesini gözü görmüyor..
Hareketinizi değil, nedenini sorgulayın..

vicdanının rahatlaması için tövbe et canım..çokta kafana takılcak birşey deil emin ol..

Nikahsız konuşmayıp da ne yapacaktı peki? Birbirlerini ilk kez nikah masasında görmeleri mi gerekiyordu?

Konu sahibi sana gelince, vicdan azabı çekmene gerek yok. Sizli bizli konuşmuşsun, yanlış muhabbetlere de girmemişsin. Sokakta herhangi biriyle yolda falan sohbet ettin gibi düşün.

Ayrıca en zor zamanlarında senin yanında olmamış bu adam. Ben olsam bunu unutmazdım. Sen evlilik düşünüyorsun bu kişiyle. İyi gününüz kadar kötü gününüz de olacak. Her kötü anında seni yalnız bırakacaksa hiç olmasın daha iyi zaten.

Bu yoruma inanamadim ya
Evlenince haram islemekten kurtulacakmis (!)

üzülme bu kadar takma kafana sakında sözlüne bundan bahsetme bile. Onu seviyorsan evlilik yolunda ilerlemeye devam et sevmiyorsan ayrıl. Üç günlük dünya boşver.

Burada okuduklarımdan sonra kendime şunu sorar oldum ; Erkekler mi daha çok aldatır kadınlar mı?

Benim aldatma eşiğim düşüktür. !!???vallahi önce bir anlamadım güldüm sonra.
Herhalde dedim aldatma olmasi için gereken şeylerin az olması bile yeterlidir benim için. ..demek istiyor.

aman boşver sana ilgisiz davrandığı için bırak o suçluluk duysun . tekrarlama bir daha sıkıntı olmaz.

haklısnız ayrıldık

Burada okuduklarımdan sonra kendime şunu sorar oldum ; Erkekler mi daha çok aldatır kadınlar mı?

kendimi savunmak için demiyorum ama çoğu evli erkek bile heyecan diyerek aldatırken sürekli kadınları aldatan taraf gösteremezsinz.

üzülme bu kadar takma kafana sakında sözlüne bundan bahsetme bile. Onu seviyorsan evlilik yolunda ilerlemeye devam et sevmiyorsan ayrıl. Üç günlük dünya boşver.

ilgisizdi.bugünde bağırdı çağırdı durup dururken ayrıldık

bi daha konuşmazsın madem hata ettiğini düşünüyosun.
söyleyip de kimsenin aklını bulandırma.
ama sevgilinle de çok mutlu değilsin ki bu işlere kaymışsın.

kendimi savunmak için demiyorum ama çoğu evli erkek bile heyecan diyerek aldatırken sürekli kadınları aldatan taraf gösteremezsinz.

He erkekler bunu diyerek aldatıyor kadınalr da yapabilir mi diyorsunuz yani ne diyorsunuz ?

Bu karakter meselesidir karakteri bozuksa kişinin kadın erkek fark etmez aldatır. Ben taraf göstermedim ayrıca şurada okuduklarım çevremde gördüklerimden duyduklarımdan sonra kendimi sorgulamaya başladım bir de dikkat ettiniz mi hiç burada erkek yapsa bunu yani konu sahibi nişanlım sözlüm erkek arkadaşım böyle yapmış dese vay adi ayrıl evlenince daha beter olur ne işin var onla gibi saydırır kadın yapınca ayy canım olur öyle ya bu nasıl mantık ben bunu da anlamıyorum

Aldatmak şerefsizliktir kadını erkeği yok ha size göre normaldir oda sizin görüşünüz

Yazdıklarım neden sizi bu kadar şaşırttı anlamıyorum. Biz muslumaniz ve bizim kitabimiz da nikahsız bir erkekle konuşmamız haram. İster nişanlin olsun ister sözlün. Bunun aksini yazmam mümkün değil. Nedenine gelince , bence ortada. Fitneye sebebiyet veririn insanı mutsuz eder. Rabbimiz bize neyi emretmiş ise hep bizim hayrimizadir. Tabi herkes artık edille'i şerriye İslamin hükümlerine bakmaksızın kendi bildiğini okuduğu için bunları bilmemektedir. Kur'an sünnet kıyasıfukaha (aalimlerin gorusu)
Bunlar bize başka erkekle konuşmayı yasaklar. Tabi dışarıda alışveriş vs gibi durumlarda seviyeli bir şekilde konuşmak gerekir. Herşeyin bir sınırı var. Konu sahibi anladigim kadariyla farkında bu durumun. Rabbine karşı mahcup hissetmesini sebebi bu kanımca. Hem bir kişi sozluyken internetten başka bir erkekle konuşmuş ise (cinsel içerikli olmasa bile )
Bu ne kadar doğru ?

ay saçmalama ya

Siz müslümansınız diye herkes müslüman mı ya da müslüman olmak zorunda mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…