güzel... hiç değilse karşınızdaki adam tarafından sindirilmemişsiniz, onunda hatalarının farkındasınız..
eee haliyle yaşadığınız şeyin adı da gerçekten vicdan azabı oluyor, sindirilmişlikten uzaklaşıyorsunuz...
erkek yaparsa uçkur için kadın yaparsa ilgi için derler ...
kadınların da ilgi konusunda zaafları var... eee tabi bu da zaafım var diye yanlış şeyler yapmayı gerektirmez...
savunamam..
sadece hatalarınızın madem farkındasınız ve madem cinsel ya da duygusal bir konuşma geçmedi..ötesi için çok da kendinizi yıpratmayın....
bu kadarı bile huzursuz ediyor ötesinden sana sığınırım Allahım diye kendi duanızı oluşturun...
seviyorum gerçekten zaten onu düşünerek asla yakınlaşmadım çok sıradan konuştum.ama haksızlık ettim geliyor.bu beni çok rahatsız ediyor
Ne güzel işte hatanın farkindssin
Allahina karşı mahcup hisseidyrosun. Demekki haram olduğunun farkindasin. Peki erkek arkadasinlada nikahsız konustugun için haram işlediğinin farkında misin ?
Bu kadar pismansan bence tovbe et vetekrar aynı hatayı yapmadan yaşa. Ve unut asla hatırlama. Sözlü de asla bahsetme. Erkekler unutmaz böylesşeyleri ve ilerde sorun olur.
Dilerim en kısa zamanda evlenirsiniz ve haram işlemekten kurtulurusnuz.
Ne güzel işte hatanın farkindssin
Allahina karşı mahcup hisseidyrosun. Demekki haram olduğunun farkindasin. Peki erkek arkadasinlada nikahsız konustugun için haram işlediğinin farkında misin ?
Bu kadar pismansan bence tovbe et vetekrar aynı hatayı yapmadan yaşa. Ve unut asla hatırlama. Sözlü de asla bahsetme. Erkekler unutmaz böylesşeyleri ve ilerde sorun olur.
Bu yoruma inanamadim yaNe güzel işte hatanın farkindssin
cinsel içerikli ve duygusal bir etkileşim geçmemiş teknik olarak otobüs durağında birine günaydın diyip havalarda çok sıcak otobüste gelmedi gibi bir muhabbet yapmaktan farkınız yok. benim aldatma eşiğim düşüktür ama bana bile pek aldatmak gibi gelmedi ama sanki sözlünüzde bulamadığınız bir eksikliğin peşine düşmüşsünüz bir arayışa girmişsiniz gibi geldi. sıkıntı başka bence aldatmak değil.
Nikahsız konuşmayıp da ne yapacaktı peki? Birbirlerini ilk kez nikah masasında görmeleri mi gerekiyordu?
Konu sahibi sana gelince, vicdan azabı çekmene gerek yok. Sizli bizli konuşmuşsun, yanlış muhabbetlere de girmemişsin. Sokakta herhangi biriyle yolda falan sohbet ettin gibi düşün.
Ayrıca en zor zamanlarında senin yanında olmamış bu adam. Ben olsam bunu unutmazdım. Sen evlilik düşünüyorsun bu kişiyle. İyi gününüz kadar kötü gününüz de olacak. Her kötü anında seni yalnız bırakacaksa hiç olmasın daha iyi zaten.
Burada okuduklarımdan sonra kendime şunu sorar oldum ; Erkekler mi daha çok aldatır kadınlar mı?
üzülme bu kadar takma kafana sakında sözlüne bundan bahsetme bile. Onu seviyorsan evlilik yolunda ilerlemeye devam et sevmiyorsan ayrıl. Üç günlük dünya boşver.
kendimi savunmak için demiyorum ama çoğu evli erkek bile heyecan diyerek aldatırken sürekli kadınları aldatan taraf gösteremezsinz.
:))) aynen öyle demek istedim.Benim aldatma eşiğim düşüktür. !!???vallahi önce bir anlamadım güldüm sonra.
Herhalde dedim aldatma olmasi için gereken şeylerin az olması bile yeterlidir benim için. ..demek istiyor.
ay saçmalama yabu siteyi çok uzun zamandr takip ediyorum ama yeni üye oldum.bir gün buraya yazacağımı düşünmemiştim.sözlüyüm 25 yaşındayım son sınıf öğrencisiyim üniversitede.sözlüm benden yaşça büyük biraz ve beklentilerimiz farklı olabiliyor.ben çok ilgi bekliyorum sanırım.tam terkedildiğim ve eski sevgilimin evlendiği sırada çıktı karşıma ve herşey aniden gelişti birden o kadar ilgi gösterdiki o yıkımdan sonra çok mutluydum artık.sonra herşey sıradanlaştı.eskisi kadar çok ilgili değildi yazmaktan aramaktan sıkılıyordu.benim gibi abartmıyordu.tartıştığımız bir dönemdi.aileler araya girdikçe biz uzaklaşıyor gibiydik.bir gün bir siteye kaydoldum.birkaç kişiyle konuştum.yani öyle cinsel içerikli değil.nerden kaç yaşındasın tarzı şeyler.asla cinsel içerikli konuşmadım.veya asla duygusal yaklaşma kimseyle yaşamadım.şimdi o kadar vicdan azabı çekiyorum ki.kötü bir şey yapmadım.onun geçmişi dahada beter ama ozamanlar sonuçta ben hayatında yoktum.ama ben o hayatımdayken ondan gizli arkadaşça da olsa birileriyle konuştum.çok vicdan azabı çekiyorum çünkü asla bir erkek arkadaşımla konuşmama bile sıcak bakmaz.gizli bir şey yapmamalıydım diye canım acıyoronu aldatmış hissediyorum Allah ıma karşı mahçup hissediyorum.ben böyle değildim,her gün allahıma dua ediyorum beni affetsin diye.duygusal yaklaşma cinsellik olmadı ama o kadar erkekle konuşmamaya alışmışım ki kendimi iğrenç biri hissediyorum.yardım edin bana
Yazdıklarım neden sizi bu kadar şaşırttı anlamıyorum. Biz muslumaniz ve bizim kitabimiz da nikahsız bir erkekle konuşmamız haram. İster nişanlin olsun ister sözlün. Bunun aksini yazmam mümkün değil. Nedenine gelince , bence ortada. Fitneye sebebiyet veririn insanı mutsuz eder. Rabbimiz bize neyi emretmiş ise hep bizim hayrimizadir. Tabi herkes artık edille'i şerriye İslamin hükümlerine bakmaksızın kendi bildiğini okuduğu için bunları bilmemektedir. Kur'an sünnet kıyasıfukaha (aalimlerin gorusu)
Bunlar bize başka erkekle konuşmayı yasaklar. Tabi dışarıda alışveriş vs gibi durumlarda seviyeli bir şekilde konuşmak gerekir. Herşeyin bir sınırı var. Konu sahibi anladigim kadariyla farkında bu durumun. Rabbine karşı mahcup hissetmesini sebebi bu kanımca. Hem bir kişi sozluyken internetten başka bir erkekle konuşmuş ise (cinsel içerikli olmasa bile )
Bu ne kadar doğru ?