Suçluluk duygusu?

Bu bi bahane degil, ama birde söyle bir durum var benim calistigim bölüm de hep yasli yani 70 yasin üzerinde ve cok agir hastalarla beraber yani neredeyse yogun bakimda yatmasi gereken hastalar var veya ben 15 tane hastaya tek başima gercekten söylüyorum tek başima 8 veya 9 saat bakiyorum, ve dedigim gibi agir hasta ve Alman halkinin genetik hastaligi olan Alzheimer li hastalarimiz cogunlukta, akillari gitmis bize saldirani mi ararsin odasindan kacani mi ararsin yataktan düşeni mi ararsin, akli gittigi icin affedersin bo* duvarlara süreni mi istersin, bizim burda her isi hemsireler yapar tr deki gibi aileleri yapmaz, birde ilaclari ertesi gün icin hazirlamak var nerden baksan iki saat sürer, işte bu şartlar altinda calisiyorum ve sadece yanimda bir ögrenci ile, maalesef birde bitmeyince senden sonra gelen hemsireden azar isitmek cabasi, bu sartlar altinda yinede kadina bakamadigim icin vicdan yapiyorum

Öncelikle Allah hayrlı saglıklı evlat nasip etsin.
Ölüm anını bir an ileri geri alamazsınız.
Hemşire olarak ölçümlerini yapmış olmanız sizin göreviniz yerinede getirmişsiniz..
Belki size şükranlarını dile getirdi onunla ilgilendiginiz için olamaz mı?

Çalışma koşullarınızın ağırlığını anlıyorum ama burada itiraf edemeseniz bile içten içte işinizi eksik yaptığınızı düşündüğünüz için ve bundan dolayı vicdan azabı duyduğunuz için muhtemelen açtınız bu konuyu, Ama geçmiş artık, kim neyi nerede yanlış yaptı bilinmez. Tek sorun, hastanenin hastaya tercüman sağlamamış olması. Eğer o sağlansaydı , belki durum farklı olurdu. O yüzden geçmişi bırakın yerinde kalsın.

Keşke tr de de Almanya'daki gibi hasta bakıcı ve hemşireler baksa hastaya, emin olun tr'de personal eksikliği ciddi boyutta, hasta bakıcı veya hemşirenin yapması gereken işi, hastamın refakatçisi yapıyor. Yakının - refakatçin yoksa yandın.Durumun vahametini söyleyeyim hatta, bazı tıp fakültelerinde kendi kanını tahlili , kendi tümör kitleni patoloji için senin ve hastan yakının eline tutuşturup hastane birimleri arasından gezdiriyorlar.

Sikmayin caninizi. Bebeginiz sağlıkla gelsin. O hastanın hayrına birine iyilik yapın eminim bu sizi rahatlatacaktır.

Almanyada şüpheli ölümlerde otopsi yapılır zaten. Demek ki bir hata olduğundan şüphelenmiyor kimse. Hastane çalışanların işide zor. Eşim doktor.bir tane başka doktor hasta olup bugün iki bölüme tek başına baktı. Şu anda başı ağrıyor oturuyor yani. Gekmesi saat 8i buldu. Hem hemsire hem doktor eksikliği var her yerde. Üstünede hastaneleri artık şirket gibi yönetiyorlar. Allah sizede kolaylık versin

Bana göre süpheli bir ölüm degildi, zaten ölüm geliyorum dedi, doktorlari uyardik zamaninda, ama birse, yapilmadi, ben sadece zamanim olup daha cok ilgilenseydim acaba kurtulurmuydu diye üzülüyorum tabiki de doktorlarda yetisemiyor biliyorum durumlari, hastaneler sirf para yapsin diye hem bizim hayatimiz hem hastaninki hice sayiliyor, yeter ki o para kasaya girsin, hastaya bakmişsin veya bakmamişsin kimin umurunda

hastanın doktoruna haber vermiş miydiniz? eğer verdiyseniz sizin yapabileceğiniz bir şey kalmamış onun için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…