Suçluluk duygusu?

Esmanur58

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2018
27
11
1
35
Merhaba hanimlar,
Sizle biraz dertleşmek istiyorum,
Derdim şu ki, ben hemşireyim ve yurt dışında yaşıyorum, bazen dil bilmeyen yabanci hastalarimiz da oluyor, bundan sanirim iki sene önce yada biraz daha fazla olabilir arap ülkelerinden nörolojik hastaligi olan yasli bir bayan, calistigim hastaneye yatti, o gün de ben öglenciydim ve yanima sadece hicbirseydfn anlamayan erkek bir ögrenci verdiler, tabi hem tüm gün bütün isleri tek basima yapmam ve ögrencinin yardimi söyle dursun sürekli bana ayak baği olmasi da cabasi, neyse asil konumuza gelelim
Aksam saat 7 veya 8 civari tüm hastalari temizleyip yatmaya hazirlarken, bu arap asilli bayan bana birseyler anlatmaya calisti tabiki ben hicbirsey anlamadim, bu arada bundan bir iki gün önce nörölojik belirtiler gösterdi, yani agiz ve gözlerde bi kayma söz konusu idi, tabi bunu doktorlara hemen iletmemize ragmen maalesef zamaninda bir müdahele yapilmadi onu hatirliyorum, neyse kadin bana nefes alamadigini söylemeye calisti, ben de tansiyon, oksijen, nevarsa ölctüm hersey iyidi, kafasi yüksek olmakla beraber öyle yatirdim, birde serumu vardi aksam icin onu taktim ve cikip diger odalar daki hastalari uyumalari icin hazirlamaya calistim, cok yogun ve zamansizlikta var tabi işin icinde, ertesi gün tekrar ise geldigimde kadinin gece öldügünü söylediler, ve ben o gün bugündür kendimi sucluyorum, acaba benim yüzümden mi oldu diye, yanlis mi yaptim, ilgilenemedim yeterince diye kendimi sucluyorum napicam ben ya, simdi hamileyim ve evdeyim yapacak isim olmadigi icin hep bunlar aklima geliyor

gerekli ölçümleri yapmışsınız durum normal göründüğü için, diğer hastalara yönelmişsiniz.
dilini anlamadığınız ve panik yaparak onu bırakıp gitmemişsiniz.
insanların doğum ve ölüm saatleri değişmez.
kendinizi suçlamayın.

Iste benimde aklimi kurcalayan, acaba nörolojik hastaligindan dolayi mi, yoksa verdigim serum dan kadin daha da mi nefessiz kaldi düşüncesi

Siz size düşen kısmını yapmışsınız.Öbür hastaların da işlemleri varken onun başını

bekleyemezdiniz.Boşuna kendinizi üzmeyin.

Sen değil hemen müdaheleye gelmeyen doktorlar vicdan yapsın.
Allah rahmet eylesin.
Hamilesin duyguların zirvede ama yıpratma kendini.

Verdiğin serumdan dolayı vücut şok yaşamış olsaydı 1 saat içinde ölürdü kadıncağız. Siz üzerinize düşeni yapmışsınız, doktorlar düşünsün gerisini. İçiniz rahat olsun

Işte buda Almanyada hemşire olmanin bedeli, insanlari vebal altina sokuyolar yaa, Türkiye de nasil bilmiyorum ama, burda ülke çapinda 80.000 bin hemsire eksik hastanelerde, hastalara zaman ayirmak imkansiz of of yazik ya hem onlara hem bizlere

Verdiğin serumdan dolayı vücut şok yaşamış olsaydı 1 saat içinde ölürdü kadıncağız. Siz üzerinize düşeni yapmışsınız, doktorlar düşünsün gerisini. İçiniz rahat olsun
Işte canim benim derdimde o, ötekileri yatirmam ilaclari hazirlamam felan iki saat sürdü, saat 10 aksam ciktim isten, sonra gececi hemsire hemen ise basladigi ilk saate öldügünü fark etmiş maalesef

Işte canim benim derdimde o, ötekileri yatirmam ilaclari hazirlamam felan iki saat sürdü, saat 10 aksam ciktim isten, sonra gececi hemsire hemen ise basladigi ilk saate öldügünü fark etmiş maalesef
Kafanı takma tatlım, benim annemde verilem serumdan dolayı şok yaşadı ama öyle bırak normal konuşmayı yatağından kalkamadı sadece kasıldı, nefes alamadı, serumu çıkarınca hemen etkisi gitti zaten. Aynı şekilde arkadaşımda yaşadı, morardı nefes alamadı hemen hemşireyi çağırdık serumu çıkardılar kendine geldi. Yani kadın serumdan dolayı şok yaşasa, sana bişey anlatmaya çalışamazdı bana kalırsa.

Aslinda serumun içindede ödem sökücü vardi, zararli degildi aslinda daha rahat nefes almasini saglamasi gerekiyodu, ama yazanlar da hakli, kirk defa doktora dedik asil onlar suclasin kendini

Ölüm kaderdir 5 saniye bile daha fazla nefes almasını sağlayamazdınız

Aslinda serumun içindede ödem sökücü vardi, zararli degildi aslinda daha rahat nefes almasini saglamasi gerekiyodu, ama yazanlar da hakli, kirk defa doktora dedik asil onlar suclasin kendini
E tamam o zaman, o seruma karşı şok tepkisi verseydi vücut, nabzı düşerdi, tansiyonu düşerdi. Genelde nefesi kesen, morarma vs yapan serumlar adrenalin, Ağrı kesici, kas gevşeltici tarzındaki serumla oluyor. Yani kadıncağız doktor ihmalinden öldü, senin taktığın serumdan değil. Üzülme artık

Sagol sen gercekten cok iyi niyetli ve tatlisin, haklisin belki de boşjna kuruntu yapiyorum, sagol destegin icin :)

Iste benimde aklimi kurcalayan, acaba nörolojik hastaligindan dolayi mi, yoksa verdigim serum dan kadin daha da mi nefessiz kaldi düşüncesi
Serum verme kararını kendiniz mi aldınız? Ben de hemşireyim. Doktorlar order etmedikçe kendi başımıza ilaç yapmayız biz. Yani serumdan olduysa bile onu takma kararını biz vermiyoruzki kendini suçlaman hiç mantıklı deil. Ayrıca sen ne yaparsan yap bi insanın öleceği vakiti değiştiremezsin takma kafana.

Elinizden gelseydi daha fazla yardim etme potansiyeliniz varmis gibi izlenim biraktiniz bende. Ne guzel. İciniz rahat olsun. Ölüm vakti degismez.

Bebeginize odaklanin guzel seyler dusunmeye calisin. Zihninizi gecmisle oyalamayin dunyaya gelecek yavrunuz icin faydali seylerle zihninizi doldurun.

Yok canim, kendim vermedim doktorun orderi öyle diyosunuz sanirim, zaten bi iki gündür veriliyodu sanirim hatirladigim kadariyla, ama kendimi suclama nedenim, zamansizliktan kadini geri dönüp kontrol edemedim tekrar, belki de cok hassasim bu isi yapmak icin saglam sinir lazim, bildigin gibi

Hamilesiniz o yüzden sizi üzmek istemem ama eğer yapmanız gereken prosedürleri izlediniz ama hasta vefat ettiyse, evet üzücü ama hatanız yok. Ama eğer; hasta bir şeyden şikayet ediyor ve siz de bunu gözardı edip, sadece iki üç saat önceki sağlık durumuna göre belirlemen prosedürü uyguladınız ve hastanın şikayetini dikkate almadıysanız, ne yazık ki işinizi eksik yapmışsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…