• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

subklinik hipotiroidi hamile kalmayı etkilermi?

gencer

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2012
226
22
48
Konya
subklinik hipotiroidi hamile kalmayı etkilermi?bilenleriniz vasa yardımcı olun lütfen.

aynı hastalık bendede var bende bu soruyu merak ediyorum siz doktora gidip bilgi alabildiniz mi?

Ben de hipotiroidiyim ama subklinik hipotiroidi nasil oluyo onu bilmiyorum. Hipotiroidde tsh ilacla referaans araliklarina döndüğü zamn hamile kalmakta sıkıntı olmuyo. Ama deger araliklarinda degilse o zaman hamilelik de zorlasiyo. Olsa bile Allah korusun bebekte zeka problemine sebep oluyomus. Benim 9 cikmisti hamilelikten once tshim ilac kullandim 1-2 ay sonra normale döndü. Sonraki ay da hamile kaldim. Tiroidimi ogrenmeden önce 3-4 ay denemistik olmamisti bebek.. Meger tiroidin etkisiymis..
ilaç hic birakilmicak hamilelikte de mutlaka kullanilcak ve her ay tsh tahlili yapilacak. Takibi cok onemli. Cok uzulmustuk bebegimiz olmicak mi diye ama tedavisi çok basitmis o kadar da uzulecek bisey degil..

ben daha once tedavi gördüm ama tsh düşmedi ozamn hamilelilk hakkında hiçbirşey sormadım aklıma gelmedi üniversitedeydim. şimdi yeniden gittim tsh 12 çıktı.. ilaç kullanıpta gecmeyen olan varmı acaba baska

bende trioid hastasıyım kiloluyum ve bende pko var.yumurtam hiç gelişmio.trioidim yumurtamıda etkiliyor.buna rağmen 3aylık bi gebelik yaşadım ama çok zor gebe kaldım 4yıl sonra kalabildim.3aylıkken kalbi durdu kürtaj oldum

bende dokora gittim ve guatr başlangıcı var triotlerin az çalışıyo dedi bebek istediğimi söyledim bişey demedi sadece hamile kalırsan sakın ilaclarını bırakma dedi ve ilaç verdi önemli olmadığını söyledi bu pazartesi tekrar gidicem bakalım geçmiştir inşallah ozaman tekrar yazarım.hepinize geçmiş olsun.

Back