• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

şubat eş durumu tayini kalmasın :(

pureblue

Kavanoz dipli dünya...!
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2009
1.392
32
683
merhaba meslektaşlarım nasılsınız? ben kötüyüm... evlilik ve hayatımızın planını şubat atamasını hesaba katarak yapmıştık ama sevgili bakanımız eşlerin biraaraya gelmesini çok göryor. eğitim öğretim aksıyo öğretmen değişikliği çocukları etkiliyo diyolar ama hala ücretli öğretmenlerin sayısı kadrolulara yakın nerdeyse.. ücretli öğretmen de ne zaman bırakacağı belli değil. bunu hesaba katmadan öğretmenlerimizin emeklerini sömürmek bir yara değil, eşlerin biraraya gelmesi sorun oldu. böyle saçma bi sistem olur mu ya. çok mutsuzum:50: 2013 şubaatı bekliyoduk böyleyse kaldık 2013 ağustosa şaka gibi.. lütfen bu değişir böyle kalmaz deyin:59::59:

Açıkçası ben bu duruma çok fazla itiraz edileceğini ve bunun gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum.Daha da kolaylaştırılması gerekirken bu derece zorlaştırılmasına da anlam veremiyorum.Ben henüz atanmadım ama bu gerçekleşirse beni de etkileyecek.Aile kurumunu parçalamaya niyetliler sanırım.Hayırlısı olsun.İyi düşünmeye çalışın.

Açıkçası ben bu duruma çok fazla itiraz edileceğini ve bunun gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum.Daha da kolaylaştırılması gerekirken bu derece zorlaştırılmasına da anlam veremiyorum.Ben henüz atanmadım ama bu gerçekleşirse beni de etkileyecek.Aile kurumunu parçalamaya niyetliler sanırım.Hayırlısı olsun.İyi düşünmeye çalışın.

umarım öyle olur :( yoksa biraraya gelebilmek için 2 seneyi aşkın beklicez hak mıdır bu ... bakanımız gelir gelmez öğretmen aleyhine ne yapabilirse yapıyo sonra da eşinden çocuğundan ayrı öğretmenden verim bekliyo.. çok doluyum çooooook

ahh arkadaşlar
bende aynı durumdayım...
hergün ağlıorum inanın.
bende adaylığım kalkar kalkmaz eş durumu tayini isterim die düşünmüştüm ama malesef bu süre eğer şubat kalkarsa 2 seneye çıkacak eşimden deil 2 sene ayrı kalmayı ben 2 saat ayrı kalmaya bile tahammül edemezken bizi düşürdükleri şu hale bakın...
eşimle geçen msn de görüştük kameralı ikimzde salya sümük ağladım. dün tel da yine ağladım psikolojim berbat halde. atandığıma sevinemedim hevesim karnımda kaldı.
acaba böle psikolojisi bozuk bi şeklde öğretmenlik yapma daha mı iyi soruorum sayın bakanımıza...
arkadaşlar memurlar.n.t te gruplarımız var hergün mailleer atıoruz .

ömer dinçere fatma şahine bimere akim eğitim sen,eğitim birsen vs.atabildiğinz milletvekillerine...
lütfen sizde destek olun. bu yanlışdan bir an önce dönülmelidir.

bu arada hazal elif hocam okul müdür yardımcım ve hocalar başta olmak üzere herkes bunun değişeceğini söylüolar böle kalmaz diolar.
madem şubat ataması kalkacak o zman bize ağustos 2012 eş durumuna baş vuru hakkı versinler. gçen senekilere vermişlerdi.
ek bir madde koydular ve 15 eylüle kadar göreve başlayanlarda başvurabilr dediler.çokmu zor bu iş anlamıorumki... bizde maiilerimzde bunu istiyoruz.isteyen olursa mail adreslerini özleden atabilrim.

lütfen sadece bir tık. 2 dk nızı almaz mail metnimiz bile hazır....

bu arada hazal elif hocam okul müdür yardımcım ve hocalar başta olmak üzere herkes bunun değişeceğini söylüolar böle kalmaz diolar.
madem şubat ataması kalkacak o zman bize ağustos 2012 eş durumuna baş vuru hakkı versinler. gçen senekilere vermişlerdi.
ek bir madde koydular ve 15 eylüle kadar göreve başlayanlarda başvurabilr dediler.çokmu zor bu iş anlamıorumki... bizde maiilerimzde bunu istiyoruz.isteyen olursa mail adreslerini özleden atabilrim.

lütfen sadece bir tık. 2 dk nızı almaz mail metnimiz bile hazır....

ben hala atanamadım ama eşimle aynı şehre atanmam imkansız geliyor...sonuna kadar destekçinizim..nereye ne zaman hangi maili atacaksam hazırım...nasıl atcam?

teşekkürler karamelek...

millet vekillerine ömer dinçere fatma şahine akim bimer meb bilgi edinme, türk eğitim sen eğitim bir sen aklına neresi geliyosa google yaz adresleri hepis çıkıo cnm.

bak mail örneğimizi kopyalıyorum
Sayın Bakanım,

5 Eylül 2011'de göreve başlayan öğretmenler olarak, Ağustos 2012'de yapılacak olan özür durumu atamalarına başvurma hakkı istiyoruz.Ağustos eş durumu tarihininin son günü genelde ağustos ayının son günü olarak baz alınıyor .Hiç olmazsa 15 eylüle uzatılsın bu tarih. Eşlerimizden 1 sene ayrı kalmayı zaten kabul ediyoruz.Çünkü bildiğiniz gibi ilk defa atananlar aday memur olarak nitelendirilirler ve aday memurların yer değişikliği talepleri dikkate elınmaz. Ancak şubat ayındaki eş durumu ataması kaldırılırsa bu süre 2 seneye çıkacak. Eşlerin 2 sene birbirinden ayrı yaşaması,ailenin temelini sarsabilecek kadar, çocuklarımızın psikolojisini bozabilecek kadar uzun bir süre.

Lütfen çocuklarımızın annesiz- babasız büyümesine izin vermeyin. Sizin de bir anne ve bir kadın olarak bizleri çok iyi anlayacağınızı biliyor ve sizden destek bekliyoruz.
Saygılar

mesela bunu fatma şahine yolluyoruz. son kısımdaki anne ve kadını at ömer dinçereda yolla. haber kanallarına her yere yolluyoruz.
hergün hemde hergün.
eğitim sen hukuki üreç başlatacağını açıklamış onlarada yoluuyoruz.

şubat olmazsa 15 eylüle hiç çekmezler:45:

nerden biliosun cnm?çok kesin konuşmuşsunda....

bence bu daha olası bişi.. okadar tepki karşısında mutlaka birini yaparlar die düşünüyorum ben..
ee bakan daha yeni söyledi şuabt ın kalktığını .
hemen aaa ben vazgeçtim çok tepki geldi demez heralde. tükürdüğünü yalamamak gibi..
ama en azından tepkiyi azaltmak için 15 eylüle çekerler belki...

yoksa binlerce kişi mağdur olacak..
bunudagöze alamazlar heralde...

ayrıca 15-20 güne kadar kesnleşeceği yönünde iddialar var bakalım görücez.
inşallah olur tek umudum bu....
ve benim düşüncem tabii

nerden biliosun cnm?çok kesin konuşmuşsunda....

bence bu daha olası bişi.. okadar tepki karşısında mutlaka birini yaparlar die düşünüyorum ben..
ee bakan daha yeni söyledi şuabt ın kalktığını .
hemen aaa ben vazgeçtim çok tepki geldi demez heralde. tükürdüğünü yalamamak gibi..
ama en azından tepkiyi azaltmak için 15 eylüle çekerler belki...

yoksa binlerce kişi mağdur olacak..
bunudagöze alamazlar heralde...

ayrıca 15-20 güne kadar kesnleşeceği yönünde iddialar var bakalım görücez.
inşallah olur tek umudum bu....
ve benim düşüncem tabii

geçmişte yaptıkları...

15 eylüle çekerlerse öğretmenler 1 yıl dumuş olur . 1,5 yıl durdurmak varken :68:

bu bakandan korkuyorum, kafasına koyduğunu da yapıyor gibi.
ben de 5 eylülde göreve başladım. nişanlandım atandığımda. 1.5 sene sonra giderim diyordum evlenip. ama şu anda 2 seneye çıktı.... kafamız karıştı ya, çocuğunu eşini bırakıp gelenler var :( inşallah kalkmaz..

geçmişte yaptıkları...

15 eylüle çekerlerse öğretmenler 1 yıl dumuş olur . 1,5 yıl durdurmak varken :68:
geçmişte yapılanlar geçmişte kaldııııııııı gttiiii...
ozmannn şubatı da kaldırmasaydı onu da geçmişde yapmışlardı.
neyse ben inanıyorum bi şeklde bizleri mağdur etmeyecek bi çözüm geleceğine...
çünkü çok tepki var özellkle sendikalardan ...
davalar açanlar var...
inanıyorum birşeyler olacak..
yılda madem bir kez olacak 15 eylüle çekilmesi kadar mantıklı bişi daha yok bence..
umarım en kısa sürede eşlerimize kavuşuruzz...

kızlar bende 2012 subat atamasında atandım siirte eşim kırsehirde ayrı kaldık mecburen es durumu tayini sadece eylülde olursa 1.5 sene ayrıyız nasıl dayanıcam bilmiyorum bazı planlarım var ama emin değilim temmuz gibi hamile kalmayı planlıyorum seneye subatta stajım doluncada doğum iznine ayrılp yarım dönemi kurtarabilirmiyim sizce

hocam hepimizin ne planları alt üst oldu maalesef.. kimimizin evlilik kimimizn çocuk kimimizn eşine kavuşma :5: benm nişanlım da 2 ekim 2011 de başladı ve bu uygulamay göre 2013 ağustosta tayin isteyebilecek.. beklemek zor hem de yüksekovada çok uzağımda özlemek daha zor.. bizi böyle zorda koyanların diğer tarafta iki elim yakalarında. öğrenciyi bu kadar düşünen öğretmen değişikliğini engellemek için elinden geleni yapan DÜŞÜNCELİ bakanlık, okullara kadroludan çok ücretli öğretmen alarak yılda 2-3 kez değişiklik yaparken aynı hissiyat içinde değil bu da insanın zoruna gidiyo.bazen bu mesleği seçtiğimz için kahroluyoruz. başka bir kurumda böyle bi saçmalık yok. Allah hepimize kolaylık ve sabır versin... hasretimizi en yakın zamanda gidersin..

kızlar bende 2012 subat atamasında atandım siirte eşim kırsehirde ayrı kaldık mecburen es durumu tayini sadece eylülde olursa 1.5 sene ayrıyız nasıl dayanıcam bilmiyorum bazı planlarım var ama emin değilim temmuz gibi hamile kalmayı planlıyorum seneye subatta stajım doluncada doğum iznine ayrılp yarım dönemi kurtarabilirmiyim sizce

kurtarırsın. stajyerliği kaldırmadan ayrılma izne

Back