Benim alılamam yarın yani 1 şubatta Allah hakkımızda hayırlısını versin....canlar şuanda fostimon ve cetrotide iğne vurunuyorum ilk aşılamam olacak Allah izin verirse bu konuda tecrübem yok yarın da hastaneye kontrole gitçem yumurtaların durumuna göre ne yapcamı Söylüyorlar bundan önce 3 kere iğne kulandım ama yumurtlama takibi oldu sadece Herşeyin hayırlısı inşallah hepimiz için
Bende ekimde olmuştum laporoskopi ve histeroskopi inşallah aşılama başarılı olurMerhaba ben de yarin adet olucam, sali gunu doktor randevum var. Igneli asilama denicez. Daha once klomenle denemistim olmadi.( Bu arada Aralik ayinda laparoskopi oldum, cok sukur tupler ve yumurtaliklar temiz...)bir ay ara verdik, simdi 3 ay igneli asilama denicez. Insallah daha fazla ugrastirmadan gebelik ulasir.
Bende ekimde olmuştum laporoskopi ve histeroskopi inşallah aşılama başarılı olur
Asilamalarinizi nerelerde yaptırıyor yazar misiniz lutfenInsallah canim hepimiz guzel haberler aliriz.Senin rahatsizligin neydi? Bana 2.derece endometriosis dendi. 2.5 cmlik bir kist alindi, bazi yeni olusan endometriumlar temizlendi. Ameliyat sonrasi dogun kontrol hapi kullandin mi? Bana rahmi dinlendirmek icin 1.5 ay dogum kontrol hapi kullan ondan sonra asilama yapalim dediler. Dun son hapimi aldim.
Icimde bi serinlik var, ins bu sefer gelir bebegim...Doktor bana cok guven verdi, ama bakalim nasip ne gostercek....
Bende rahim filmin de rahmim Y şeklinde oldunu gördüler doğuştanmış o perdeyi histeroskopi ile aldılar aynı zamanda laposkopi oldum tüpler açıkmiş Allah'tan 3 yıldır istiyoruz inşallah Perşembe günü heralde aşılamamı olcam ilk aşılama bundan önce 3 kere iğneyle yumurtlama takibi oldu tutmadı bu bize umut olur inşInsallah canim hepimiz guzel haberler aliriz.Senin rahatsizligin neydi? Bana 2.derece endometriosis dendi. 2.5 cmlik bir kist alindi, bazi yeni olusan endometriumlar temizlendi. Ameliyat sonrasi dogun kontrol hapi kullandin mi? Bana rahmi dinlendirmek icin 1.5 ay dogum kontrol hapi kullan ondan sonra asilama yapalim dediler. Dun son hapimi aldim.
Icimde bi serinlik var, ins bu sefer gelir bebegim...Doktor bana cok guven verdi, ama bakalim nasip ne gostercek....
Asilamalarinizi nerelerde yaptırıyor yazar misiniz lutfen[/QUOTE
Ben fransadayım
Asilamalarinizi nerelerde yaptırıyor yazar misiniz lutfen
Bende rahim filmin de rahmim Y şeklinde oldunu gördüler doğuştanmış o perdeyi histeroskopi ile aldılar aynı zamanda laposkopi oldum tüpler açıkmiş Allah'tan 3 yıldır istiyoruz inşallah Perşembe günü heralde aşılamamı olcam ilk aşılama bundan önce 3 kere iğneyle yumurtlama takibi oldu tutmadı bu bize umut olur inş
Benim alılamam yarın yani 1 şubatta Allah hakkımızda hayırlısını versin....
Çok Sağol canım kivi alcam hemenGecmis olsun canim.. Bizim de 4 sene oldu. Daha once bize sebebsiz infertility denmisti. Tamamen tesadufen endometriosis oldugum anlasildi. Artik, ben pes etmistim, olmaz herhalde derken ameliyat ve asilama ile tekrar umutlandim...nasip...
Insallah bu asilamayla kavusursun bebegine. Cok da az kalmis, hadi ilk guzel haberi senden alalim insallah.Her sey bir sebebe bagli, yeter Rabbim ol desin...ben de yarin dr gorucem, insallah ben de bu hafta ignelere baslicam...Dua ile...(bu arada ayaklarini sicak tut, hatta corapsiz gezme, yatma..buradaki cinli doktorum buna cok onem veriyor. Rahme giden damarlar ayaktan gecip gidermis, sicak tutki dolasim hizli olsun demisti. Gunde 1-2 defa kivi yemeye calis. Kani sulandirip, akisi hizlandirirmis. Bbek aspirini yerine kivi tavsiye ediliyor :) , simdilik bunlar geldi aklima...)
bende varım kızlar 24 ocak aşılama tarıhım bekliorum bakalm ne olcak sonuç ama umutusuzum
Çok Sağol canım kivi alcam hemenevet önceden bu Çorap konusuna hiç dikkat etmezdim artık patiksiz gezmiyorum annemde her tlfda tembihliyor :)
Ocak Ayında aşılama olanların tuttu geneli ya inşşalah Rabbim hayırlısı nı versin
Eskişehir acıbadem dr hulisi bey e yaptırdımInsallah guzel haberlerle gelirsiniz, bana da cok moral olur...:) Siz nerede yaptirdiniz?
nezamn yaptırmıştınEskişehir acıbadem dr hulisi bey e yaptırdım
Eskişehir acıbadem dr hulisi bey e yaptırdım
1:aşılama sebebi : bilmiyorum ama ameliyatan sonra buna karar verdiler :)Kizlar ben biraz ingilizce istatiksel bilgilere baktim da, belki de bir liste yapmak daha sonradan gelenlere bilgiverici olabilir. (Mesela istatistikler asilamada en yuksek basari 3 folikulle eldeedildidigini gostermis. 2 ve 4 folikul basari orani nerdeyse ayniymis. )Ama liste deyince diger sayfalardaki gibi degil, daha cok bilimsel method da bagli :)..bu arada benim kafa biraz daha dataya bagli calisiyor o yuzden.... Aklimdaki listede sunlar olmali mesela.
1- Asilama sebebi
2- Asilama sayisi
3-kullanilan ilac
4- Folikul sayisi
5-Yikanmis sperm sayisi
6-Yas
7- Asilama Sonucu
Sorun su, liste nasil yapilir?bilen varsa ben yaparim listeyi.
Bu arada kendi cevaplarimi da yazayim.
1- Asilama sebebi: Endometriosis-2.seviye
2- Asilama sayisi: 2. asilama ama endo teshis ve temizleme ameliyattin sonra ilk
3-kullanilan ilac: Igne- bugun ogreniccem tam dozu
4- Folikul sayisi: daha belli degil
5-Yikanmis sperm sayisi: Son asilamada 30milyondu
6-Yas:32
7- Asilama Sonucu: Ins guzel olur... :)