• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

şuan aşırı korku panik halindeyim yardımcı olurmusunuz kızlar?

ArvenAnnJezebel

Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2013
648
24
18
İstanbul
merhaba kızlar bugun farkettiğim birşey sonucu aşırı panik oldum belki yaşayanlar vardır diye sizinle paylaşmak istedim.
bir kaç gündür sabahları kalktığımda boğazımda yanma oluyordu yutkunma problemi falan ama kahvaltıdan sonra geçiyor genelde
bu akşam çenemin sol altında bir beze farkettim bastırınca acıyor yutkunurken dahada belirtiyor kendini dışardan belli olmuyor elleyip bastırınca hissedilen bir şişlik çene kemiğime yayılan bir ağrı ve sertlik aşırı panik oldum korkuyorum yaklaşık 2 ay öncede rutin guatr kontrolü yaptırmıştım ultrasonda 2mm lik kitle tespit edildi doktorum muhim değil ama 6 ayda bir kontrol ettirmelisin büyürse kontrolümüz altında olur demişti...
doktora şu sıra gitmem mümkün değil en azından pazartesiye kadar... benimle aynı durumu yaşamış olanlar varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim bayanlar...

bugun kbb uzmanına gittim lenflerde iltihap olduğunu söyledi antibiyotik verdi bugece başladım kullanmaya ve ilaç bitincede da ultrason verdi ama ağrım geçmedi hala umarım geçer ilk defa başıma geliyor halsizim ağlıyorum canım yanıyor umarum önemli birşey değildir böyle birşey görmedim ... allahım kimseye hastalık verip dert çektirmesin hastalarımızada şifa versin :/

Son düzenleme:
merhaba kızlar bugun farkettiğim birşey sonucu aşırı panik oldum belki yaşayanlar vardır diye sizinle paylaşmak istedim
bir kaç gündür sabahları kalktığımda boğazımda yanma oluyordu yutkunma problemi falan ama kahvaltıdan sonra geçiyor genelde
bu akşam çenemin sol altında bir beze farkettim bastırınca acıyor yutkunurken dahada belirtiyor kendini dışardan belli olmuyor elleyip bastırınca hissedilen bir şişlik aşırı panik oldum korkuyorum yaklaşık 2 ay öncede rutin guatr kontrolü yaptırmıştım ultrasonda 2mm lik kitle tespit edildi doktorum muhim değil ama 6 ayda bir kontrol ettirmelisin büyürse kontrolümüz altında olur demişti...
doktora şu sıra gitmem mümkün değil en azından pazartesiye kadar... benimle aynı durumu yaşamış olanlar varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim bayanlar...

pazartesiye çok bişey kalmadı içini ferah tut Allahın izniyle bişey çıkmaz kendini kapıp koyverme hemen su akar yatağını bulur

:/ korkmamak elde değilki

içini rahatlatcaksa söyleyeyim yakın zamanda oldu bu.benim bi yakınımında çenesinin alt kısmında bişi çıktı dokununca acıyordu ve sonra biraz büyüdü.bizde beraber doktora gittik kontrol olduktan sonra bi ilaç verdi ve kısa sürede geçti.

içini rahatlatcaksa söyleyeyim yakın zamanda oldu bu.benim bi yakınımında çenesinin alt kısmında bişi çıktı dokununca acıyordu ve sonra biraz büyüdü.bizde beraber doktora gittik kontrol olduktan sonra bi ilaç verdi ve kısa sürede geçti.

teşekkür ederim canım içimi rahatlattı elbette iltihapla alakalı bişise tedavisi vardır ama ben tümör kanser uff bunlardan korkuyorum allah korusun kimsenin başına vermesin

geçmiş olsun panik yapacak bir şey yok..sadece lenf bezleriniz şişmiş..oda boğaz ağrım var diyorsunuz ya boğaz enfeksiyonundan kaynaklanıyordur..benim ağzımda yara bile çıksa lenf bezim şişer..tabiki bu durum devam ederse mutlaka doktora gösterin ama büyük ihtimalle iki gün içinde geçer sıkıntınız..

Benim arkadasimda da olmustu canim korkutmak istemiyorum tabi fikir vermek acisindan diyorum yag bezesiymis ameliyatla alindi cenesinden bastirinca dilinin altinda hissediyodu

diş iltihabı kısmına dikkat etmemişim ben dişhekimiyim tabiki diş iltihabıda yapar bu durumu...en kısa zamanda tedavisini yaptırın dişinizin yoksa daha ciddi sıkıntılarda yaşayabilirsiniz..

diş iltihabı kısmına dikkat etmemişim ben dişhekimiyim tabiki diş iltihabıda yapar bu durumu...en kısa zamanda tedavisini yaptırın dişinizin yoksa daha ciddi sıkıntılarda yaşayabilirsiniz..

çok teşekkür ederim öncelikle... dişimde ağrı yok fakat damak kısmında şişlik var beyazlıkda aynı zamanda oda sert birşey yedikten sonra oldu kök dişim kırık aslında...iltihap kurutucu kullanmam lazım sanırım... birşey sormak istiyorum madem diş hekimisiniz kusura bakmazsanız benim dişim şiştiğinde korkuyorum acaba iltihap kana karışırmı diye bu hangi durumlarda oluyor acaba

Benim arkadasimda da olmustu canim korkutmak istemiyorum tabi fikir vermek acisindan diyorum yag bezesiymis ameliyatla alindi cenesinden bastirinca dilinin altinda hissediyodu
dilimin altında hiiseetmıyorum canım dışardan gözükmuyor zaten elle dokununca acıyor ve hıssedılıyor geçmez ise pazartesi gideceğim ilk iş

işin içinde guatr tespıtı olmasa faranjıt olmussun dıycem ama yanıltmakta ıstemem yıne pazt. bekle ama cok ta kafana takma cunku belırtılerın bıre bır faranjit basıt bı solunum yolu enfeksıyonu bıraz agrılı olur ınsallah onemlı bısey yoktur. gecmiş olsun

işin içinde guatr tespıtı olmasa faranjıt olmussun dıycem ama yanıltmakta ıstemem yıne pazt. bekle ama cok ta kafana takma cunku belırtılerın bıre bır faranjit basıt bı solunum yolu enfeksıyonu bıraz agrılı olur ınsallah onemlı bısey yoktur. gecmiş olsun

çok çok saol canım bende guatr a yormak istemıyorum çünkü bu bezen baya bir üst tarafta guatr kitlesi boynumdaydı
bende faranjit yada dişimdeki iltihaptandır diyorum daha öncede böyle birşey yaşamış bayanın bir topiğini okudum burda 3 günde geçmiş onunda biraz rahatladım

Geçmiş olsun canım,ultrason sonucunda guatrda kitle çıkmış o şişlik guatrda olabilir,aynanın karşısına geç boğazına bir bak yutkunurken o şişlik belli olur zaten bende tiroit hastasıyım boğazımda şişkinlik mevcut yutkunurken belli oluyor,ama bende kitle yok çok şükür sende bir dahiliye doktoruna git.:3:

yok canım o iltihap kola kolay kana karışmaz..dişini iltihaplı halde çektirirsen eğer o zaman böyle bir risk söz konusu olur..ama tabiki dişin iltihaplı şekilde ağızda durması da sağlıklı bir şey değil..uygun oldğunda mutlaka dişhekimine görün derim..o dişten biran evvel kurtulmaya bak..şu an sessiz sedasız duruyor olabilir ama bir sabah şiş bir yüzle uyanabilirsin..tekrar geçmiş olsun...

yok canım o iltihap kola kolay kana karışmaz..dişini iltihaplı halde çektirirsen eğer o zaman böyle bir risk söz konusu olur..ama tabiki dişin iltihaplı şekilde ağızda durması da sağlıklı bir şey değil..uygun oldğunda mutlaka dişhekimine görün derim..o dişten biran evvel kurtulmaya bak..şu an sessiz sedasız duruyor olabilir ama bir sabah şiş bir yüzle uyanabilirsin..tekrar geçmiş olsun...
nekadar teşekkür etsem az ara ara hep aklıma gelen bir soruyu aydınlattınız :) dişle ilgili korkularımdan biriydi
evet diş bakımı yaptıracağım zaten düğünden önce uygun zaman kolluyorum
tekrar teşekkürler

Back
X