• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi su

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

artesk85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2010
357
2
46
Diğer
arkadşlar emzırenler 6. aya kadar su verıyormusunuz bebısınıze normalde vermeyın dıyorlar ama bır hemsıre ben verıyorum dedı ne yapcazya

ben emzırmedıgım ıcın su vermıstım ama gorumcem emzırdıgı halde su vermıstı fazla degıl 1 cay kasıgı kadar.

benım de annem uc caykasıgı verdı gecen gun.hıckırık tutmustu bebısımı.ama genelde vermıyoruz

ben de sadece emziriyorum dr sadece anne sütü aldığı için gerek yok
anne sütünün çoğu su dedi

Bana da ablam ver ağzında pamukçuk oluşmasını engeller demişti. Geçen doktora gittiğimizde o vermene gerek yok dedi.Rezeneden verebilirsin pamukçuğu o engeller dedi. Hem gazına iyi gelir ve uyksunu getirir dedi.Ben de o yüzden verme gereği duymuyorum. Bi de kış aylarındayız yaz olsa verirdim herhalde.

Anne sütü alan bebeklere su verilirse sütün besin değeri düşüyormuş doktorum söyledi sütün zaten çoğu su bende katılıyorum arkadaşlara

Ben 4,5 ay sadece emzirdim bir kaşık bile su vermedim üstelik kızım mayıs doğumlu yaz aylarıydı kontrollerde bıngıldağından anlıyorlar susuz olup olmadığını temmuzdaki kontrolümüzde hemşireler hiç gerek yok bebeğin hiç susuz değil demişti. Ağustos kontrolümüzde kendi doktorum dayanılmaz sıcak olan günlerde biraz ver gerekirse demişti. 4,5 aylık olduktan sonra ek gıda tattırmalarına ve bir öğün mama takviyesine geçtik o zaman başladım su vermeye. Bence ek besin vermediğiniz sürece özellikle bu mevsimde vermenize kesinlikle gerek yok.
Hıçkırığıda geçirmek için özel bir çaba sarfetmeyin sadece çok uzun sürdüğü anlarda biraz rahatını kaçırıp ağlamasını sağlarsanız (çok ağlatmaktan bahsetmiyorum) nefes şekli değişeceği için hemen geçer.

arkadaşalr emzirebiliyorsanız başka hiçbir şeye gerek yok. bunu bas bas bağırıyor doktorlar. zaten ömür boyu diğer gıdaları alacaklar bu yüzden neden acele ediyorsunuz analmıyorum. emzirebildiğiniz kadar emzirin, onun şu an sadece anne sütüne ihtiyacı var. merak etmeyin 6 aydan sonra istemesenizde ek gıda su ve daha birsürü şey yiyecek ömür boyu. (bu arada emziremeyen anneler elbette aç bırakmayacak. sözüm onlara değil) bir de bu büyükler deli ediyor beni yok bal tattır yok su ver daha birsürü şey. yapmayın ya anne sütü gibi var mı?

Back