Su kesem yırtıldı amniyon sıvım Hayati sınırda bebeğimi kucağıma alabilecek miyim

tarihci_nurgul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2010
7
0
86
Samsun
Merhaba arkadaşlar benim 16.haftada rahim ağzına dikiş atıldıktan kısa bir süre sonra suyum geldi ilk gebeliğimde de suyun tamamen boşalması neticesinde bebeğin kalbi durmuştu.şimdi ise ufaklık inatla yaşamaya devam ediyor su kesesi 16.haftada yırtıldı şu anda 22.haftaya girdim su seviyem Hayati sınırda her hafta kontrole gidiyorum bebeğin gelişimî normal doktor az da olsa bebeğin hareket edeceği bir alan var diyor her gün bir iki kez bebeğin hareketlerini hissediyorum stereskopla sürekli dinliyorum hep sesi geliyor 10 gün sonra ayrıntılı ultrasona gideceğim doktorum oradan gelecek sonuca göre ya tamam ya devam diyeceğiz diyor ben içimi ferah tutmaya çalışıyorum ama bebeğin hareket alanı dar olduğu için iç yada dış organlarında bir sıkıntı olabilir mi diye korkuyorum benim gibi erken dönemde suyu azalan var mı görüşlerinizi bekliyorum

Canım burda bir yerde okumuştum, bir arkadaşın suyu farketmeden azalmıştı. Hastanede yattı ve suyu tekrar serumlarla normale döndü. Sen hastanede yattın mı. Bol bol su iç. Dualarım seninle. İnşallah bebeğin hayata tutunacak canım. İçime doğan bu şu anda. Bizim burda bir hastanede 23 haftalık doğan bir bebeği yaşatmayı başarmışlardı. Tıp çok ilerledi canım. Ama Allahın dediği olur tabi. Çok dua et. Can kuzun inşallah hiç değilse 28 haftayı tamamlar ve sağ salim doğar canım. Bizi de haberdar et lütfen. Allahım yar ve yardımcınız olsun.

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun, benimde o haftalarda suyum azdı,doktorum kan sulandıran her gün yapılan iğnelerden verdi, halende oluyorum iğneler hemen etki etti su sıkıntısı bitti çok şükür, doktorunla bu konuyuda bir görüş istersen, ayrıca her gün bebe aspirini alıyorum 1-2 haftada daha aspirine devam edip bırakıcağım,sonra iğnesinde son haftalara doğru bırakacağım

Kan sulandırıcı iğnelerden gebeliğin başlangıcından beri her gün vuruluyorum günde 3 litre su içiyorum koraspirin alıyorum ama amnion su seviyem 1 aydan fazladır kritik seviyede devam ediyor bebek su üretiyor ama bir yandan da benden her gün su sızıntısı oluyor bu yüzden amniyon sıvım artamıyor salı günü ayrıntılı ultrasona gideceğim umarım doktor olumsuz bir şey söylemez
İçimi ferahlatan ise kendi doktorumun bebegin gelişimde şu anda bir sıkıntı olmadığını söylemesi.ufaklığın hareketlerini 15 gündür sürekli hissediyorum siteteskopla kalp atışlarını ve hareketlerini dinliyorum bu beni çok mutlu ediyor

canım böyle hayırlı bi gecede dualarımız seninle inşaallah rabbim bebeğini sana bağışlar... Allahım sesini duyar inşaallah a bebeğini sağlıcakla kucağına alabilirsin. durumdan bizi de haberdar et dualarımız seninle ve bebeğinlee

Bi tanıdığımında başına gelmişti çok zor bi gebelik dönemi geçirdi ona da alttan dikiş atmışlardı çok şükür bebeğini sağ salim kucağına aldı Allah o mutluluğu sana da yaşatsın

Yarın öğlen ayrıntılı ultrasona gideceğim inşallah doktor güzel şeyler söyler. 15 gündür ufaklığın tekmelerini hissediyordum 2-3 gündür ise artık günde 10-15 kez hissediyorum bu beni çok mutlu ediyor

Ayrıntılı ultrasondan hiç beklemediğim bir sorun çıktı Fehmi Yazıcıoğlu'na gitmiştim ben su azlığından çiğer kalp gibi iç organlarıyla ilgili ya da ayak kol gibi ortapedik sıkıntılardan bahsedebilir endişesiyle gitmişken doktor bana beyninde olması gereken bir perde var onu göremiyorum dedi bu çocukta doğuştan körlüğe ya da zeka özrüne neden olabilir dedi ama bir şey de çıkmayabilir dedi daha ayrıntılı bulgular gerekiyormuş bebeğin kafatası mr çekilmesi gerekiyor dedi başımdan aşağı kaynak sular döküldü benin kendi doktorum bunları duyunca bebeği alalım o zaman dedi ne rahat söyleyebiliyorlar doktorlar bunu kolay mı o kadar bir doktorun sözüyle mi bebeğimin yaşamını sonlandıracağım. Sorunlu gebelikler konusunda uzman bir doktor varmış Prof.dr atıl Yüksel. Daha önce down sendromu teşhisi konulan akrabamın bebeği için böyle bir şey yok diyerek bebeğin hayatını kurtarmıştı aynısını bana söylemesi için neler vermem ama o da olumsuz konuşursa bile bile sakat bir bebek dünyaya getirmeye hakkım yok inşallah bebeğimin yaşayacak günü vardır canım benim hala tekmeler atıyor sanki anne ben iyiyim der gibi kıyamam ben ona hiç

canım benim Allah minik bebeğini sana bağışlasın inşaallah yüce rabbim sağlıklı bi bebek dünyaya getirmeni nasip eder kıyamam ben ona dualarımsizinle inana hergün bakıyorum bi haber var mı senden diye.. Allahım yardımcın olsun senin ve bebeğinin.. bebeğin şimdi kaç haftalık rabbim onu sana bağışlasın inşaallah sağlıkla

doktorlar bazen herşeyi çok abartabiliyo inşaallah bu da gereksiz yere abartılmış bi durum çıkar da bebeğini kucağına aldığında hiç bi sorunla karşılaşmazsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…