su içmeye alıstırma(ek gıda ile)

deniz74

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2008
131
1
116
ek gıdaya basladık. 20 gün oldu.
6 ay + 1 haftalık suanda.
ilk günden beri cok severek yiyor. oyle 2 kasık falan değil corba,meyve,muhallebi hepsinden yarım kase kadar yiyor.
7.aya girdik kahvaltı bulamacına da basladık. onu da cok sevdi. aralarda anne sütü de alıyor.

fakat sorun su: cok az su iciyor. biberon almıyor, alıstırma bardagı almıyor.
fincanla 1-2 yudum içirebiliyoruz her ögun sonrası. susadıkca memeye saldırıyor.
bu sıcakta uzuluyorum, katılara bu kadar iştahla ve hızlı alısması kötü mü oldu az mı vermeliyim.
suya nasıl alısıcak?
endise etmem yersz midir?

anne sütünden ihtiyacı olan suyu alıyordur.
ama ek gıda aldığı için suda içmeli. su beyin gelişimi için önemli...eline uygun alıştırma bardağını verin, almazsada vermeye devam edin. zamanla alışacaktır.

Merhabalar bu su içme konusunu ben de kafama çok takardım...Ama takmamak gerek kızım büyüdükçe anladım...Benim ki de su ihtiyacını anne sütü ile karşılardı...Zaten anne sütünün çoğu su.İnan günde yarım bardak suyu bitirmediği olurdu ben yanındaysam...Yemek yemesi için hiç zorlamadım, ama su içmesi için neler yapmadım...Ama hiçbir işe yaramadı...
23 aylık olduğunda anne sütünü bıraktırdım ondan sonra çok güzel su içmeye başladı...
Sen de çok takma emdiği sürece çoğu bebek su içmiyor...Emmeyi bırakınca mutlaka içecektir...Ben ulaşabileceği her yere su koyardım, alıştırma bardakları ile ama yerlere dökmek dışında yüzüne bakmazdı suyun...
Eğer yeterli şekilde çiş yapıyorsa anne sütü ile sıvı ihtiyacını karşılıyor demektir..
Üstelik senin kuzun daha çok küçük, zaman içinde inşallah emmeyi bırakmadan su da içmeye alışır :)

Son düzenleme:

cok tesekkur ederim.
aslında cis miktarından ben de düsünüyorum sıvı aldıgını ama yinede evham yapmıstım.
2 gündür falan biberondan 3-6 cc kadar icmeye basladı. en azından suyu yutmaya basladı.
anne sütü de alıyor nasılsa.

nerhaba denız 74,özelden mesaj atamıyorum kısıtlama yuzunden,burdan yzıyım dedım,yorumun ıcın cok tesekkur ederım,korkulcak hıcbır sey yok tabı onunu goremıyorsun korkunu anlıyabılıyorum,bergama a buyudum ben :) anne tarafı hepsı orda gıdıp gelırım,cok cıcı guzel bır yer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…