• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Su icememek

Ben de sizin gibiyim maalesef:(
Çok fazla çay, kahve vb. şeyler içtiğim için susamıyorum. Zorla içersem de mide büzüşuyor gibi hissediyorum. Bana telefonuma su içme hatırlatıcısı yuklememi onermislerdi ama sorunun şu içmeyi unutmak değil içmek istememek. Şunu önerebilirim. Damacana sularını pet şişe sulara göre daha zor içiyorum. Sanirim bir lezzet farkı var. Cevreye zarar farkındayım ama, eve belki minik pet siselerden alıp koyabilirsiniz alışana kadar. Bende biraz fayda etti.

Ben de sizin gibiyim maalesef:KK43:
Çok fazla çay, kahve vb. şeyler içtiğim için susamıyorum. Zorla içersem de mide büzüşuyor gibi hissediyorum. Bana telefonuma su içme hatırlatıcısı yuklememi onermislerdi ama sorunun şu içmeyi unutmak değil içmek istememek. Şunu önerebilirim. Damacana sularını pet şişe sulara göre daha zor içiyorum. Sanirim bir lezzet farkı var. Cevreye zarar farkındayım ama, eve belki minik pet siselerden alıp koyabilirsiniz alışana kadar. Bende biraz fayda etti.

o lezzet farkından öte şişeden içmek kolay

bardaktan içmek daha zor oluyor

şişeyi ağzına götürüp bir içişte bayağı içerken bardakta yudum yudum oluyor

bir de bardağın havanın kokusu vs de karışıyor

buna ilişkin mesela bira hikayeleri vardır bardaktan içerseniz kokusu burnunuza gelir ama şişeyle içerseniz gelmez diye su da onun gibi olabilir

bence de şişeyle içmek kolay

bir de acaba aç karnına mı içiyorsunuz

o zaman mide birden sindirme moduna mı geçiyor da rahatsız oluyorsunuz acaba

kizlar belki ufak ama gerçekten bir dert hep kv gorumce olacak değil ya belki aynisini yasayanda vardir . nereye acacagimida bilemedim ama ben su icemiyorum belki ayda 1 bardak icmisligim bile olmustur oda tuzlu filan yediysem

son zamanlarda gercekten kendimi cok kötü hissediyodum resmen kafam kalkmiyodu bas agrisi özellikle cildim kotulemisti kırışıklar solgunluk dudaklarimda catlak vs hersey.emziriyorum da.

5 gundur başladım gunde 1 bucuk içiyorum şişeyle zorlarsam 3 litreyi buluyorum. yudum yudum oturarak içmeme ragmen 1 bucuk litrenin yarisina geldigimde 3 kere filan wc gidiyorum pespese. vucudum suyu tutmuyor gibi.

kizlar suyu nasil iciyosunuz ya kendimi susamis hissederek iciyorum ama hemen gidiyor genede faydasi oluyomudur bunu merak ediyorum ? . azaltirsam da hic icemiyorum .
Tabii ki oluyordur. İçin.
Hatıratıcı uygulamalar var telefona yüklenen.

Vücudum su tutmuyor yorumunuza çok güldüm 😂😂

Su içmeye içmeye, tuvaletle olan bağlantısıni unutmuşsunuz.

Ben çok su içer sık sık tuvalet ziyareti yaparım normali budur 😂

evett kesinlikle . daha oncede boyle baslamistim su icmeye ama şu wc olayi yuzunden bırakmıştım :KK70: ama bu sefer bırakmayacağım birde kilo almak istiyodum o yuzden de icemiyodum galiba kus kadar midem var zaten: :KK70:
Eğer düzenli spor yapıp iyi beslenirsen kilo alırsın hem daha fazla su içersin

Akşama kadar 3 litrem kesin var.
Eve gidince kahve falan derken 2-3 bardakta öyle içiyorum.
Mümkün mertebe şişeyle gez.
Başka türlü alışkanlık olmuyor çünkü.

o lezzet farkından öte şişeden içmek kolay

bardaktan içmek daha zor oluyor

şişeyi ağzına götürüp bir içişte bayağı içerken bardakta yudum yudum oluyor

bir de bardağın havanın kokusu vs de karışıyor

buna ilişkin mesela bira hikayeleri vardır bardaktan içerseniz kokusu burnunuza gelir ama şişeyle içerseniz gelmez diye su da onun gibi olabilir

bence de şişeyle içmek kolay

bir de acaba aç karnına mı içiyorsunuz

o zaman mide birden sindirme moduna mı geçiyor da rahatsız oluyorsunuz acaba
Valla aşırı mantıklı dediğiniz. Şişeden hem kolay hem de dediğiniz koku sorunu olmuyor. Ben aç karna tercih ediyorum. Tuzlu yemediysem tok karna hiç çekilmiyor ya😵

gunde 3-4 lıtre su ıcen bırı olarak ayda 1 bardaga ınanamadım gunde 1 bardak ıcıyorsunuzdur da dıkkat etmıyorsunuzdur

su ıcınce çiş gelır ve gıdılır yapılır yanı ıctıgımız su buhar olup ucmuyor netıcede :) ama su ıcmeye ılk baslayınca vucut tutulan odemlerı atıyor bu sekılde once sık cıkarsınız sonra belırlı bır duzene ve doygunluga ulasınca bu kadar cok gelmıyor ıdrar.
ıctıgım su bosa gıdıyor dıye bırsey yok o ıctıgınız su cıkana kadar gereklı ıslevı yapıyor

Çocukluğumuzda beslenen oyuncak bebekler vardı. Ağzından mamasını dökerdiniz de aynı anda bezi ıslanırdı ya. Hah işte ben ondanım 😂😂😂😂😂 su içeyim anında tuvaletim gelir. O yüzden içebileceğim kadar çok içip tuvalete giderim hep 🙈 eğer su içmezsem de başım inanılmaz ağrır.

O kadar su icince normali zaten tuvalete gitmek. Idrar rengi de su gibi olur zaten ki bu sagliklidir. Su icmeyi nasil sevmiyorsunuz ya ben 2 litreden asagi günü kapatmam, he tabi sonra tuvalette yasiyorum o ayri :)

Evin her yerine küçük siselerde su koyun ve küçük dip notlar yapistirin buzdolabına, mutfak dolabina, aynaya vs.. telefona yüklenen su uygulamaları var hatırlatmalı ondan indirin. Sade su icemiyorsaniz içerisine tarcın, portakal kabuğu, nane vs katarak tatlandirin aroma versin. Ek olarak sade maden suları da Is görür çok sağlıklıdır içebilirsiniz.
Ayda 1 bardak dediniz sanırım yanlış anlamadım?
Bu Şartlarda yaşıyor olmanız bile mucize. Susuzluk beyni bile etkiler o derece.
Kanınız cekilir resmen..
Üstelik emziriyormussunuz da..
Şu an sağlığınız tehlikede.
Su içemiyorum diye bir bahane olamaz.
Su icememe diye birşey de olamaz.
Sadece unutuyorsunuzdur.
Hatırlayın ve bolca için lütfen.

Ayda 1 değildir o günde 1 dir :KK64:

Annemde hiç sevmez yemeklerden sonra ancak yani.

Bendr kışın pek içemem yemekle birlikte, yemekten sonra mutlaka içerim. Gün içinde de çok içemiyorum yanımda su şişem olmasına rağmen. Şu an hafiften böbreğim sancımaya başladı bile az içtiğim için

gelecekten gelen diyaliz makinesini görebiliyorum üzgünüm

kizlar belki ufak ama gerçekten bir dert hep kv gorumce olacak değil ya belki aynisini yasayanda vardir . nereye acacagimida bilemedim ama ben su icemiyorum belki ayda 1 bardak icmisligim bile olmustur oda tuzlu filan yediysem

son zamanlarda gercekten kendimi cok kötü hissediyodum resmen kafam kalkmiyodu bas agrisi özellikle cildim kotulemisti kırışıklar solgunluk dudaklarimda catlak vs hersey.emziriyorum da.

5 gundur başladım gunde 1 bucuk içiyorum şişeyle zorlarsam 3 litreyi buluyorum. yudum yudum oturarak içmeme ragmen 1 bucuk litrenin yarisina geldigimde 3 kere filan wc gidiyorum pespese. vucudum suyu tutmuyor gibi.

kizlar suyu nasil iciyosunuz ya kendimi susamis hissederek iciyorum ama hemen gidiyor genede faydasi oluyomudur bunu merak ediyorum ? . azaltirsam da hic icemiyorum .
Bende su icmeyenlerdenim. Telefonuma program indirdim gecen bir ara 2 gun hic su icmemisim. Kahve cay gibi icecekler susuzlugumu gideriyor. Onlari biraktim. Suyumun içine bitkiler atiyorum o sekildenicmeye çalışıyorum fazla mide bulantisi yapsa da yapacak bisey yok. Suyu atsaniz bile vucudunuz kendinize ait olani alıyor. Öğütüp öyle dışarı atmanizi sagliyor zaten

gunde 3-4 lıtre su ıcen bırı olarak ayda 1 bardaga ınanamadım gunde 1 bardak ıcıyorsunuzdur da dıkkat etmıyorsunuzdur

su ıcınce çiş gelır ve gıdılır yapılır yanı ıctıgımız su buhar olup ucmuyor netıcede :) ama su ıcmeye ılk baslayınca vucut tutulan odemlerı atıyor bu sekılde once sık cıkarsınız sonra belırlı bır duzene ve doygunluga ulasınca bu kadar cok gelmıyor ıdrar.
ıctıgım su bosa gıdıyor dıye bırsey yok o ıctıgınız su cıkana kadar gereklı ıslevı yapıyor
Vala ben de öleyim 1 ay 2 ay su icmedimi bilirim genellikle kola soda kahve çay

Back
X