• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

su gibi akiinti

nesrin111

hayat boş boş boş
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2008
3.852
21
158
Diğer
merhaba.ben 29 haftalik gebeyim yani 7. ayin içndeyim..arkadaşlar iç çamaşirimda nemlenme oluyor.daha doğrusu su gibi bişi geliyor.yaklaşik 5-6 damla kadar oluyor..ama bu durumu günde bi kaç kez yaşiyorum..sizinde böyle oldu mu?su gibi bir akinti geldi mi?

merhaba.ben 29 haftalik gebeyim yani 7. ayin içndeyim..arkadaşlar iç çamaşirimda nemlenme oluyor.daha doğrusu su gibi bişi geliyor.yaklaşik 5-6 damla kadar oluyor..ama bu durumu günde bi kaç kez yaşiyorum..sizinde böyle oldu mu?su gibi bir akinti geldi mi?

canım bilenler çıkacaktır ama iyice araştır derim ben. normal de olabilir, ters giden bir şeyler de olabilir.

allah korusun bu amniyon sıvısı olmasın, biyerde okumuştum, keseden sızıntı şeklinde amniyon sıvısı gelebiliyormuş.

bence beklemeyin ve en geç yarın doktora görünün.

korkutmak istemem ama bilgilenmende fayda var;

Doğumuna az bir zaman kalmış anne adaylarının çoğu suların geldiğini ya da doğumun başladığını anlayamama ve bu nedenden dolayı geç kalma korkusu yaşarlar. Genelde yanılma ya da anlayamama söz konusu olmamakla birlikte gebenin suyu iki şekilde gelebilir.İlkinde aniden çok fazla miktarda sıvı vajinadan dışarıya akar. Kişinin çamaşırı, giysileri hatta oturduğu ya da yattığı yer bile bu ılık su ile ıslanır. Böyle bir durum başka birşeyle karıştırılamaz ve hamile kadının suyunun geldiğini anlamaması olanaksızdır. İkinci şekilde ise amniyon kesesindeki yırtık çok küçüktür ve amniyon sıvısı azar azar gelir ve hamilelikte sık karşılaşılan vajinal akıntı ya da idrar kaçırma ile karıştırılabilir. Suyunun geldiğinden şüphe eden anne adayı zaman kaybetmeden doktoru ile görüşmelidir.

Amniyon kesesi doğum sırasında ya da eylemden çok önce açılabilir. Eylem sırasında kendiğilinden açılması çoğu zaman doğumun yakın olduğunu gösterir. Sancılar başlamadan önce açıldığında ise gebelik hastası önem kazanır. Otuzaltıncı haftadan önce gerçekleşirse ve sıvı kaçağı çok fazla değilse antibiyotik desteği ile birkaç gün daha beklenebilir. Su kesesi açıldığında üzerindeki koruma kalkacağından bebek enfeksiyonlara ve dış etkenlere açık hale gelir. Bu nedenle suyu gelen küçük gebeliklerde yakın takip gereklidir.Çoğu zaman amniyn gebesi açılan gebeliklerde gebelik haftası ne olursa olsun doğum kaçınılmazdır.

Amniyon sıvısı neye benzer?
Amniyon sıvısı genelde şeffaf ya da açık renkli berrak bir sıvıdır. Kendine özgü bir kokusu vardır.İçinde bebeğin cildini kaplayan ve verniks kazeoza adı verilen kremsi yapılar görülebilir. Eğer rengi açık sarı ise ve amonyak kokusu varsa bu sıvı amniyon değil idrar olabilir. İdrar kaçırma hamileliğin son dönemlerinde sık karşılaşılan bir durumdur.

Sıvının koyu yeşil ya da kahverengi olması mekonyum yani bebeğin kakasının varlığına işaret eder ve son derece önemlidir. Böyle bir durumda eğer doğum çok yakın değilse sezaryen gerekli olabilir.

Suyunuz gelirse ne yapmalısınız?
Gebelik haftası ne olursa olsun suyunuz geldiğinde mutlaka doktorunuz ile görüşmelisiniz. Eğer gelenin amniyon sıvısı olup olmadığından emin değilseniz doktorunuz yapacağı basit bir testle sıvının asiditesini ölçerek bunun amniyon sıvısı olup olmadığını kolaylıkla anlayabilir.

36 haftadan büyük gebeliklerde genellikle suyun gelmesini takiben 36 saat içinde doğum başladığından hazırlıklarınızı tamamlamanızda yarar vardır.

Hastaneye gidip gelen suyunuzmu akintimi idrarmi baksinlar suyun geldiginde idrarini kaciriyor gibi olursun kisa sureli
Ilk dogumumdan bi hafta once az az dinrada birden bosaldi vr dogum yapmisyim turnusol kagidiyla bakiyorlar gazli beze sarip bekliyosunuz

mrb ben 23 haftalık hamıleyım bende beyaz sarı boyle yapıskan hafııf sulu akıntı oluyor normalmı bu durum ? doktorda suyumun azaldıgını soyledı ama benım akıntım gunde her tuvalte gıtııgımde akıntım oluyor boyle sumuk gıbı ama hergun oluyor boyle sorunum normal mı bu durumda olan varsa lutfen bılgı versenz yardımcı olursanz sevınırm bu gelen akıntı bebgın suyu degıl demı ?ıc camasırmda bırde boyle akıntım oldugu zaman beyaz bır sekılde kalıyr kuruyor boyle beyaz oluyor korkuyrm ne yapacam bılmıyrm ?=(

canım bilenler çıkacaktır ama iyice araştır derim ben. normal de olabilir, ters giden bir şeyler de olabilir.

allah korusun bu amniyon sıvısı olmasın, biyerde okumuştum, keseden sızıntı şeklinde amniyon sıvısı gelebiliyormuş.

bence beklemeyin ve en geç yarın doktora görünün.

mrb ben 24 haftalık hamıleym benım suyumn az oldgunu soyledı doktor snra alsena dıye pet kullandım ama renk vermedı amıyon sıvımın geldıgını gormedım bu aralar da bez kullanıyrm bezımde su gıbı damla damla akıyr ama kurudugunda beyaz kalıyor kırec gıbı beyaz bezde kuruyor akıntımı amıyon sıvımı anlamadım sııznde boyle oluyormu yardımcı olursanız sevnrm =( cok korkuyrm cok uuzluyrm bebegıme bırsey olacak dıye

mrb ben 24 haftalık hamıleym benım suyumn az oldgunu soyledı doktor snra alsena dıye pet kullandım ama renk vermedı amıyon sıvımın geldıgını gormedım bu aralar da bez kullanıyrm bezımde su gıbı damla damla akıyr ama kurudugunda beyaz kalıyor kırec gıbı beyaz bezde kuruyor akıntımı amıyon sıvımı anlamadım sııznde boyle oluyormu yardımcı olursanız sevnrm =( cok korkuyrm cok uuzluyrm bebegıme bırsey olacak dıye

aynı benimide su gibi akıntı ve acayip iğrenç bi kokusu war ölü balık gibi :( bende acaba bebeğin suyumu dye düşünüyodum kuruyunca kireç gibi oluyor tabaa oluşturuyor artık günlük pedler de tahrişl ettiği için atleti parçaladım onu koyuyorum yoksa baş edemedim hele kokusu ayrı bi bela ama benim akıntım gerçeten çok fazla ve su gibi akıyor hissediyorum bugun kontrole gitmiştim dr suyun normal bi sıkıntı yok dedi :( akıntıya çare yok fitil kullandım ama geçmedi malesef katlancam :5:

aynı benimide su gibi akıntı ve acayip iğrenç bi kokusu war ölü balık gibi :( bende acaba bebeğin suyumu dye düşünüyodum kuruyunca kireç gibi oluyor tabaa oluşturuyor artık günlük pedler de tahrişl ettiği için atleti parçaladım onu koyuyorum yoksa baş edemedim hele kokusu ayrı bi bela ama benim akıntım gerçeten çok fazla ve su gibi akıyor hissediyorum bugun kontrole gitmiştim dr suyun normal bi sıkıntı yok dedi :( akıntıya çare yok fitil kullandım ama geçmedi malesef katlancam :5:

mrb benm akıntım oluyor su gıbı oluyor katıda oluyor ama kokmuyor yanı kokusu yok bu normal akıntımı oluyor yoksa amınıyon sıvımı oluyor ? bılmıyrm yardımcı olursanız sevnrm ama ıslanıyr ıc camasırım bende alet kullanuyrm ped tahrıs edyr ayrıca benm gecen gece kanamam oldu leke seklınde oldu ben 24 haftalık hamıleyıom ne yapacamı bılmıyrm doktorlr suyumn azaldgnı soyledıler hıc bır fıkrım yok bu konuda ben nasıl anlarım suyumn geldgını ? yardımcı olun bayanlar ılk cocougum hamıelegımın tadını hıc cıkaramadım cok kotu gecyr =((

canım leke yada kan geldiyse bu hayra alamet değil o gelen sıvıyı anca hastanede turnusol kapıdı ile bakarlar sen bence bi doktora görün çünkü kanamaya iyi değil diyolar benim akıntımın rengi sarı arada koyu bir sarı oluyo ama acayip pis kokuyo ama hiç kan yada lekelenme olmadı dünde kontrolde dr herşey normal dedi ama senin gözükmen gerek bence

canım leke yada kan geldiyse bu hayra alamet değil o gelen sıvıyı anca hastanede turnusol kapıdı ile bakarlar sen bence bi doktora görün çünkü kanamaya iyi değil diyolar benim akıntımın rengi sarı arada koyu bir sarı oluyo ama acayip pis kokuyo ama hiç kan yada lekelenme olmadı dünde kontrolde dr herşey normal dedi ama senin gözükmen gerek bence
mrb yarn gıdecem doktora ıns suyum normale donmustur acık pembe seklınde kanamam oldu leke olarak oldu baskada olmadı snra sulu akıntım benım ıc camasrıma gecnce kuruyr kırec gıbı tabaka bırakıyr baska olmuyr yanı ıns bebegım saglıklıdır bılemıyorum nedenı sız kac haftalıksınız ?

tamam işte benimkide aynı öle tabaka seklinde ve kokulu rengide sarı gibi tuhaf bişey 33 haftalığım doktora sorunca bana yazar mısın sonucu

Bende de sulu ve beyaz tortu seklinde akıntı oluyor arkadaşım. Kuruyunca da bazen leke kalıyor. Bazen sırf su gibi ıslatıyor bi avuç kilodumu. Bazen de akıntıyla karışık ıslaklık oluyor. Eskiden pek önemsemezdim fakat artık erken doğum haftalarındayım içimi bi korku sandı. Sana normal demiş doktor. Alt muayenesi yaparak baktı dimi? Çok korkuyorum ya bebeğin kesesinden su sızıyorsa? Bir hafta var daha doktor randevuma..

ewet canm normal dedi hatta suyu iyi felan dedi hamilelikte akntı normalden fazla oluyomuş ama benimki bi acayip galiba sabretmem gerek doğurana kadar :43:

ewet canm normal dedi hatta suyu iyi felan dedi hamilelikte akntı normalden fazla oluyomuş ama benimki bi acayip galiba sabretmem gerek doğurana kadar :43:

mrb doktora gıtıım bugun seker olcumu yaptm cok sukur temz cıktı seker sonucu benm suyum cok azalmamıs doktor normalden bıraz dedı cok su ıcmeme ragmen suyum azmıs ama sınırda degılmıs snra bana altan muayene ettı turnusol kagıdnı testı yaptı teste negatıf cıktı teste gore suyun akmamıs dedı bırde bu test 1 saat snra baktm hafııf sılık cızgı cıktı doktora sordm testın cızgısı net cıkması lazımmmıs hamılelık testı gıbı ama doktor testı yapabılır evde bız yapamayız snra doktora sordum benm akıntım sulu gelyr 1 haftadır acaba bebegın suyu akmıs olmasın dedım olabılır dedı ama testı yaptgmzda su kacagı yok dedı yanı dıkkat et dedı kendını yorma ama su ıc dedı bana bu kadar baska bırsey demedı

Aay iyi bari sewindim bebeğin suyu akmadığına o zaman bol bol dinlen canım sürekli uzanmaya çalış yapçak bişey yok peki bu akıntı neden bu şekilmiş tabaka kireç gibi çokça :( bunu sordun mu

Aay iyi bari sewindim bebeğin suyu akmadığına o zaman bol bol dinlen canım sürekli uzanmaya çalış yapçak bişey yok peki bu akıntı neden bu şekilmiş tabaka kireç gibi çokça :( bunu sordun mu

dedımkı doktora doktor bey benım akıntım bır haftadır katı ve sulu oluyr akıyor dedım o da dedıkı bebegın suyu az ya benım bebgın suyu akıntı olarak akmıs olabılır dedı test yaptık ama negatf cıktı testımız ıns bırsey olmaz ıns zamanında oglumu kucagıma alırım sızde kucagınza alırsnz bebgınzn bebgn hareketlerı takıp et ıns rabbımın ıznyle bırsey olmaz rabbım korusun evlatlarımızı amın bende dınleyrm hıc bırsey yapmamaya calsıyrm suanlık bol bol su ıc dedı doktor 3 lt falan ıc dedı sut tuket sıvı seyler tuket dedı ıns bırsey olmaz rabbımzn ıznyle

Bende de sulu ve beyaz tortu seklinde akıntı oluyor arkadaşım. Kuruyunca da bazen leke kalıyor. Bazen sırf su gibi ıslatıyor bi avuç kilodumu. Bazen de akıntıyla karışık ıslaklık oluyor. Eskiden pek önemsemezdim fakat artık erken doğum haftalarındayım içimi bi korku sandı. Sana normal demiş doktor. Alt muayenesi yaparak baktı dimi? Çok korkuyorum ya bebeğin kesesinden su sızıyorsa? Bir hafta var daha doktor randevuma..

renksizgökkuşağı meraba.senin tarif ettiğin akıntı benim bu haftalarda başıma geldi 33.haftadayım.dediğin su gibi bir akıntı var 2 gündür.ben de korkuyorum çok erken doğum olursa diye.senin bu akıntı şikayetlerin ne oldu gerçi baya olmuş sen yazalı ama.ben de acayip panikledim şu anda.

Back
X