• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Su Damlasindan ßina

cemre_SU

halasının kuzusu:)
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2007
4.903
8
683
40
Tunceli
The water building resort" hem mühendislik hem de tasarım konsepti olarak dünyanın güneş enerjisini kullanarak havadan su elden ilk binası olmayı hedefliyor. Bu fikir teknoloji, bilim ve doğayı birleştirme isteğinden ortaya çıkmış. Binanın güney tarafına yerleştirilen photovoltaic (güneş ışınlarını filtre sistemi) bir cam güneşin zararlı ışınlarını filtre ederken aynı anda aydınlığın içeri girmesine izin verecek ve de güneş enerjisini binanın enerji tüketimi için kullanacak. Kuzey cephesinde yer alan ****sli havalandırma sistemi ve Teex Micron cihazı havadaki nemi ayrıştırıp filtre ederek içme suyu elde edecek. Bunların dışında ayrıca zeminde yer alacak olan su arıtma sistemi duruma göre yağmur suyunu veya tuzlu deniz suyunu arımak, damıtmak ve filtre etmek üzere yine bodrumda yer alan bir teknolojik inceleme kontrol sistemi ile birlikte çalışacak.

manset_ic_154736.jpg

1_k.jpg

2_k.jpg

5_k.jpg

, bilim ve doğayı birleştirme isteği çok güzel bir fikir.teknolojiyi böyle yönlere kullanmak harika yaa.
çok ilginç doğrusu.a.s.

benim de evin önündeki çöp konteynırlarına dair bi fikrim var,ama daha düşük maliyetli olabilmesi için yeni şeyler düşünmeliyim.nefret ediyorum çöp ve sinekten

bu nasıl bir yaratıcı zekadır valla insanlar nelere kafa yoruyorlar ben nelere allahım sen bana akıl fikir ver :Saruboceq:

Back