• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Su çiçeği izi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

HasiminPirayesi

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2016
13
-8
86
10aylık kızım daha aşısını olamadan su çiçeği oldu ve çok ağır geçiriyor bi hafta oldu yaraları artık kabuk tutmaya başladı ama duştan sonra kabuklar yumuşadı ve kremlerken düştü altıda hep çukur çukur iz kalırmı doktorun verdigi kremleri kullanıyorum ama çokta korkuyorum çünkü çok fazla yüzünde

Geçmiş olsun allah şifa versin ayrıca kızınız çok tatlı maşallah allah bağışlasın erkek kardeşim bebekken kızamık geçirmişti çok ağır geçirdi yüzü baya kötü olmuştu ama sadece çok minik bir iz kaldı tamamen iyileşiyor merak etmeyin.

Maşallah bebişe çok tatlı 🧿 Ben çocukluk dönemimdeydim su çiçeği olduğumda o yüzden net hatırlıyorum. Yüzümde çok fazla vardı ama hiç iz kalmadı. Merak etmeyin kalmaz inşallah.

Geçmiş olsun allah şifa versin ayrıca kızınız çok tatlı maşallah allah bağışlasın erkek kardeşim bebekken kızamık geçirmişti çok ağır geçirdi yüzü baya kötü olmuştu ama sadece çok minik bir iz kaldı tamamen iyileşiyor merak etmeyin.
Bunu duymaya okadar ihtiyacım var ki çok dertlendirdim kendimi çok küçük kıyamıyorum nazarda çok oluyo iz kalırsa çok üzülücem ki benim yüzümde var tam anlımın ortasında hiç rahatsızda olmuyorum ama işte çocuk olunca konu😅

Kıyamam yaaa çok sirin fotosu.
Tüm kizamiklar böyledir ki, çok normal.
Benim yüzümde bir tane kızamık izi var, o da ayna karşısında didip didip durdugum için kendim iyilesmesine izin vermemişim. Yüzüme yakışan bir yerinde duruyor,o yüzden ben rahatsız değilim:) siz de iz kalsın istemiyorsaniz aman sakın çocuğa dokundurtmayin. Kaşınıyor oralar zamanla, ellemesin hiç. Hatta çok direniyorsa eldiven takarsınız 😇 gerçi benim iz kalan kizamigim bebekken değil beş yaşında falanken çıkmış. Haliyle kcoa çocuğa kimse engel olamamış:)
Geçmiş olsjn

Kalmaz ben büyüktüm baya hatırlıyorum sadece kaşınan yerlere dikkat etmek gerek... anlamıyor bebek şimdilik işiniz zor gerçekten

Benim yüzümde yalnizca bir noktada iz kalmış. Bütün yüzüm su çiçeği oldu mu bilmiyorum ama yalnizca kaş tarafimda var iz. Gecmis olsun insallah iz kalmaz.

10aylık kızım daha aşısını olamadan su çiçeği oldu ve çok ağır geçiriyor bi hafta oldu yaraları artık kabuk tutmaya başladı ama duştan sonra kabuklar yumuşadı ve kremlerken düştü altıda hep çukur çukur iz kalırmı doktorun verdigi kremleri kullanıyorum ama çokta korkuyorum çünkü çok fazla yüzünde
Küçükken bendede çıkmıştı hatırluyorum hatta geçmicek diye çok korkuyodum ama geçti bi kaç aya iz kalmadı kaşıttırmayın yeterkş 🙏🏻🙏🏻 Geçmiş oldun maşallah bebişe 🧿🧿

Bunu duymaya okadar ihtiyacım var ki çok dertlendirdim kendimi çok küçük kıyamıyorum nazarda çok oluyo iz kalırsa çok üzülücem ki benim yüzümde var tam anlımın ortasında hiç rahatsızda olmuyorum ama işte çocuk olunca konu😅
Çocuk olunca malesef pireyi deve yapıyoruz ama hiç merak etmeyin iyileşiyor çok nazara geliyorsada bol bol okuyun maşallah Allah nazarlardan saklasın inşallah prensesi.

Merak etmeyin geçiyor ama uzun zaman alıyor 3ay gibi derin izler sadece kaşimasin tırnaklarını kısa kesin kremlerini sürün geçmiş olsun

Merak etmeyin geçiyor ama uzun zaman alıyor 3ay gibi derin izler sadece kaşimasin tırnaklarını kısa kesin kremlerini sürün geçmiş olsun
Kremleri sürekli sürüyorum tek yapabildigim o zaten 😢 suan kabuklarının çoğu döküldü beklemekten başka bişey yapamıcam çukur yerleri sürekli kremliyorum bakalım…

Kuzum benim :) Rabbim acil şifalar versin. İleride geçiyor bol bol kremini sürün. Benim yanağımda çok küçük bir tane su çiçeği izi var, şimdiye kadar hiç saklama gereği duymadım hatta imzam oldu :p su çiçeği izimi çok seviyorum. Ama başka hiçbir iz kalmadı.

Yara kabuğunu koparırsa iz kalıyor maalesef. Ben de su çiçeği olmuştum. 2 izim var 😕

Ben çocukken geçirmiştim yüzümde de çok vardı ancak sadece alın tarafımda bir tane kaşıdığım çok küçük bir iz olarak kaldı. Kendi kendine kuruyup dökülenlerde bir şey olmadı. Annem kaşımayayım diye çok çaba sarfetmişti net hatırlıyorum ama bir taneyi kurtaramadık :) Kaşımamasına özen gösterin diğerlerinde iz kalmaz diye düşünüyorum.

Ben de oynamışım ve bir iki yerde izi kaldı. Açıkçası izleri beni rahatsız etmiyor hatta hoşuma gidiyor. Bir de bize krem vs sürülmedi.
Inşaallah sorunsuz atlatır minik.

Şuan iz kalma olasıgı olanlar bunlar saç dibindeki yaraların üstüne düşünce kanadı kabukları düştü sanırım orası kalıcak ama aşağıdaki duştan sonra çıktı şimdi yine hafiften kabuk oldu ortası psikolojik olarak çok yoruldum bi an önce silinsin izleri istiyorum 🥹

Eklentiler

• 0A08B08F-61E1-4BFC-AA1A-0416412C5CFA.jpeg
    0A08B08F-61E1-4BFC-AA1A-0416412C5CFA.jpeg
    75,8 KB · Görüntüleme: 510
Back