Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi SU ÇİÇEĞİ AŞISI TEMİN EDİLEMİYORMUŞ

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Zaren

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2021
1.599
4.615
83
Merhaba...

Bebeğim 13. Ayın içerisinde. 12. Ayında aşı yok diye 13 aylıkken getirin dendi. Bugün götürdük yine yok. 5-6 aydır temin edilemiyormuş. Birşey olmasın diye gözünün içine baktığım evladıma, su çiçeği gibi önemli bir aşıyı yaptıramadık.

Allah bilir ne zaman gelir? Bu süreçte Allah muhafaza bu hastalığa yakalır mı? Diye kafayı yiyeceğim.Gözümden şimşekler çakıyor resmen.

Koskoca Türkiye; yılların aşısını temin edemezken Covid-19 için çalışma yapmalarıda ayrı bir ironi. Diyecek, öfkelenecek onlarca sebebim var ki siyasi polemik olmasın diye burdan yazamıyorum, aşırı sinirliyim!

Sizler de durum nasıl? Çok endişeliyim 😔

Ve şuan su çiçeği salgını var benim kızıma dün su çiçeği teşhisi konuldu ve okulunda da bi kaç arkadaşında çıktı şu an salgın dönemi sanırım aman dikkat edin çocukların olduğu yerlerde mümkün olduğunca bulundurmayın ve mümkün oldukça bağışıklık güçlendirici bişeyler yapın buda hava yoluyla temasla bulaşan bi hastalık

Kasımda olması gereken kızım ancak Şubat ta olabildi. Ciddi bir sıkıntı var su çiçeğinde :(

Ve şuan su çiçeği salgını var benim kızıma dün su çiçeği teşhisi konuldu ve okulunda da bi kaç arkadaşında çıktı şu an salgın dönemi sanırım aman dikkat edin çocukların olduğu yerlerde mümkün olduğunca bulundurmayın ve mümkün oldukça bağışıklık güçlendirici bişeyler yapın buda hava yoluyla temasla bulaşan bi hastalık
Çok geçmiş olsun evladınıza. Pandemi dolayısı ile pek dışarı çıkarmıyoruz ama, siz böyle söyleyincede endişem arttı 😔 aşılı iken bile zor geçiriyorlar, aşısız Allah muhafaza 😓

Zaman zaman oluyor bu aksamalar. 2 çocuğumda da bazen aşı yok elimizde dendiği de oldu,çocuklar hasta diye ertelediğimiz/ertelemek zorunda kaldığimız da oldu.
Bu kadar stres yapmayın derim,muhakkak getirirler aşıyı,gecikmeli de olsa yaptırırsınız.
İşte o zamana kadar birşey olma ihtimali beni ürkütüyor, çok ciddi endişeliyim.

Kasımda olması gereken kızım ancak Şubat ta olabildi. Ciddi bir sıkıntı var su çiçeğinde :KK43:
Yılların aşısı nasıl temin edilemez ya? Covid temini için normal karşıladık ama, bu aşının olmaması büyük bir sorun.

Merhaba...

Bebeğim 13. Ayın içerisinde. 12. Ayında aşı yok diye 13 aylıkken getirin dendi. Bugün götürdük yine yok. 5-6 aydır temin edilemiyormuş. Birşey olmasın diye gözünün içine baktığım evladıma, su çiçeği gibi önemli bir aşıyı yaptıramadık.

Allah bilir ne zaman gelir? Bu süreçte Allah muhafaza bu hastalığa yakalır mı? Diye kafayı yiyeceğim.Gözümden şimşekler çakıyor resmen.

Koskoca Türkiye; yılların aşısını temin edemezken Covid-19 için çalışma yapmalarıda ayrı bir ironi. Diyecek, öfkelenecek onlarca sebebim var ki siyasi polemik olmasın diye burdan yazamıyorum, aşırı sinirliyim!

Sizler de durum nasıl? Çok endişeliyim 😔
Çocuk doktorumuz su çiçeği aşısının 15. Aydan once yapilmasinin cok da korumadigini soyledi. 3 çocuğum var. Ilk çocuğuma gec yaptirmak istedim ne dediysem kabul ettiremedim. Cagiridiklari zaman yaptilar. 3 yasinda çocuk öyle bir su çiçeği çıkardı ki doktor aşısız sandı. 4 saatte bir verdiğimiz surupla biraz kaşıntılarını azaltti biraz ciceklerini kuruttu. Bize de gec yapsalar keşke..

İşte o zamana kadar birşey olma ihtimali beni ürkütüyor, çok ciddi endişeliyim.
Haklısınız ama her zaman olabilen şeyler bunlar,oluyor,onu anlatmaya caliştım. 2 cocuğumda da gecikmeli yapılan aşılar oldu ellerinde aşı olmamasından dolayi.

Bir kaç ay evvel yeğenim de aşı olacakti çok zor bulundu .Zamanından geç oldu inşallah hastalanmadan olur bebecik 🙏🙏🙏

Sebep neymiş, bana çok absürd geldi😶

Su çiçeği aşısı 1 dolarlık ve pek çok ilaç firmasının ürettiği bir aşı, eminim tedarikte sorun yoktur neden ithal edip getirmiyormuşuz?

Bu arada Türkiye şu anda üretiyor mu bilmiyorum o yüzden ithal edelim gitsin yazdım. 2. dünya savaşı yıllarında ülkemiz de bu aşıyı üretip ithal ediyormuş, gayet basit ve az maliyetli bir aşı.

Ben sizin bunu yeni duymanıza şaşırdım. Zaman zaman aşılarda gecikme olabiliyor (doğrusu bu demiyorum ama gerçek olan bu). Biz de su çiçeğini geç yaptırdık. Hatta parayla almak istedik ama bulamadık. Aynı aşıyı ben yaptırırken memleketteki akrabam bulamadı bekledi falan. Oluyor yani böyle şeyler.

Çok geçmiş olsun evladınıza. Pandemi dolayısı ile pek dışarı çıkarmıyoruz ama, siz böyle söyleyincede endişem arttı 😔 aşılı iken bile zor geçiriyorlar, aşısız Allah muhafaza 😓
Amin...Allah esirgesin tüm evlatlarımızı inşallah 🙏

Pandemi nedeniyle aşının üretiminde sorun var diye biliyorum. O yüzden bir süredir temin de sıkıntı var

Baska sağlıkocağına da mı sorsaniz acaba. Aile hekimliğini aldirir orda yaptieirsiniz

Oğlum 22 aylık, hala su çiçeği aşısını olmadı. 😐

Back