1 yil once cikardim piercingi iltihap kapiyodu kendi kendini atmak uzereydi artik cikardim bende delik kapandi ama bi sislik kalmisti 2 hafta once sislik kuculdu kuculdu yok oldu resmen. Su an televizyon izlerken kasindigini farkettim ellemedim odama gelip bi baktim cok fazla sismis etrafina yayilmis sislik hala kasiniyo. Yarin doktora gidicem hemen ama cok korktum kizlar bisey olmaz dimi
kizlar sisi inmis. Sanirim iceride iltihap kaldi delik kapandiginda vucuda fln yayilir diye korkuyorum gobek delgi sonucta. 3 gun sonra cok onemli sinavim var doktorda beklemek istemiyorum 3 gun sonra gidicem bisey olmaz heralde buna da sukur:44:
Geçmiş olsun...
Çok dikkat et en tehlikeli yer göbek diye duymuştum..
Bendede var piercing 1 ayı geçti, şimdilik bir sorun yok umarım iltihap kapmazz :2:
kizlar sisi inmis. Sanirim iceride iltihap kaldi delik kapandiginda vucuda fln yayilir diye korkuyorum gobek delgi sonucta. 3 gun sonra cok onemli sinavim var doktorda beklemek istemiyorum 3 gun sonra gidicem bisey olmaz heralde buna da sukur:44:
Merhabalar öncelikle göbek pearcing inden çok çekmiş biri olduğumu belirteyim:) 3 yıl önce yaptırdım ve ilk iki aydan sonra iltihaplanma oldu ve her ne kadar antibiyotikli krem kullandıysam da geçmedi bir sabah kalktığımda göbek deliğim yırtılmıştı pazar günü 3 hastane dolaşmak zorunda kalmıştım :))ama uslanmadım iki buçuk ay önce yine deldirdim( tabi eski yırtığın izi de kaldı )fakat yine aynı sorunhijyene dikkat etmeme rağmen ve deldirdiğim yerde almış olduğum okyanus suyu olan şeyi düzenli uygulamama rağmen yine iltihap kaptı Dr arkadaşımı aradım bana cipro 500 kullanmamı ve bactroban adlı merhemi kullanmamı söyledi düzenli kullandım geçmedi bir hafta ara tekrar başka bir antibiyotik geçmedi işin kötüsü deliğimin içinden et parçası sarkmaya başladı kopmuyor da çok kötü bir görüntü tabi çok korktum ve kaygılandım en sonunda Dr arkadaslarımdan vazgeçip bir genel cerraha gittim her şeyi kullandığım ilaçları falan söyledim yanlış tedavi boşuna antibiyotik almışsın dedi ve sadece biokadin denen tendirdiyota benzeyen bir şey verdi sünnet olan çocuklarda da kullanılıyormuş :)bactroban ın yarayı nemlendireceğini kurutmayacağını söyledi hatta eczacı bile aynı özellik ne alaka dedi neyse sargı bezi ile sabah akşam temizlememi söyledi içinden çıkan et parçaları kurudu çıktı iltihap kesildi bie hafta sonunda ve şu an durumu gayet iyi eğer bu problemi yaşayan birine yardımcı olabilirsem ne mutlu :)ha birde ilk gün deldirdiğiniz bölgenin içi iltihaplı olduğu için şişiyor sonra yavaş yavaş geçiyor panik yapmayın