• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

“Şu an işte tam burada olmak isterdim.” diyenler? Karşınızda yüzen ev!

tantanis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2015
7.195
9.105
118
Portekiz’deki Coimbra Üniversitesi‘nden bir grup “Burda ömrümü geçirirdim.” dedirtecek cinsten bir yapıya imza attı. Floatwing adlı tasarım suda yüzen ve güneş enerjisiyle“kendi kendisine yetebilen” bir ev. Evin alametifarikası bununla da kalmıyor. Modüler yapısı sayesinde sayısız farklı kombinasyonla evin şeklini ve boyutunu değiştirebiliyorsunuz. Genişliği 6 metrede sabit kalırken boyu 10 ile 18 metre arası olabiliyor. Floatwing, ister stüdyo daire, ister üç 0da bir salon ev gibi kullanılabiliyor.

gunes-enerjisiyle-calisan-su-ustunde-ev-Floatwing-1.jpg

“Bunların önemi var mı yahu? Ev suda yüzüyor.”diyorsanız, haklısınız. Lakin hikayenin en güzel kısmı orası. İki motoru sayesinde evi istediğiniz manzaranın karşısına çekebiliyorsunuz. Öyle büyük hızlarda gidemiyor elbette ama suda hareket ediyor olması bile kıskanılası bir tasarım olması için yetiyor. Ah o gemide, pardon, evde biz de olsaydık!

gunes-enerjisiyle-calisan-su-ustunde-ev-Floatwing-2.jpg
gunes-enerjisiyle-calisan-su-ustunde-ev-Floatwing-3.jpg
gunes-enerjisiyle-calisan-su-ustunde-ev-Floatwing-4.jpg
gunes-enerjisiyle-calisan-su-ustunde-ev-Floatwing-5.jpg
gunes-enerjisiyle-calisan-su-ustunde-ev-Floatwing-6.jpg
gunes-enerjisiyle-calisan-su-ustunde-ev-Floatwing-7.jpg
gunes-enerjisiyle-calisan-su-ustunde-ev-Floatwing-8.jpg
gunes-enerjisiyle-calisan-su-ustunde-ev-Floatwing-9.jpg
gunes-enerjisiyle-calisan-su-ustunde-ev-Floatwing-10.jpg
gunes-enerjisiyle-calisan-su-ustunde-ev-Floatwing-11.jpg
gunes-enerjisiyle-calisan-su-ustunde-ev-Floatwing-12.jpg
gunes-enerjisiyle-calisan-su-ustunde-ev-Floatwing-13.jpg

Kaynak: http://www.nolm.us/su-an-iste-tam-burada-olmak-isterdim-diyenler-karsinizda-yuzen-ev/

Hayali bile güzelmiş bunun. Belki almak isteyen olur bana bi tane :KK68:

Bana biraz korkutucu geldi denizi sevmedigim icindir belki..:110:1 dk icinde beynimde bin turlu felaket senaryolari uydurdum..:KK17:

Bir belgeselde adını unutdum bir ülkede gördüm yüzen evlerden site yapmışlardı.Yapılış tarzaları çok farklı birbirlerine tutunmaları için dalgıclar deniz altında birbilerine baglamak için baya vidaliyolardı sarsıntıyı önlemek için değişik hesaplamalar yapılıyor banada ilginç gelmişti..Deniz tutmayanlar için güzel olabilir :)

boğulmaktan mı sudan mı korkuyosun?
sürekli sallantı hissi düşüncesi bile rahatsız edici güzel değil bence.
Kapalı alan korkum var benim canım:KK39: Anne tarafında dayımda teyzemde kuzenlerimde dedemde annemde ve kız kardeşimde de olan bir rahatsızlık:KK23: Suya düşünce nefes alamıyacagım düşüncesi beni daha suya düşmeden nefessiz bırakır:-)

Bilmiyorum benmi farklıyım ? hiçde hoş gelmedi bana :-) .

Back