- 14 Şubat 2011
- 1.260
- 1.015
-
- Konu Sahibi mutluluk1982
Tedavinize devam edin. Sakin yarida birakmayin. Cocuklariniz babalarini gormuyorlar mi? Kendinizi suclu hissetmeyin. Bosanan sizsiniz. Eski esiniz hala onlarin babasi..altı ay oldu..evet çok güçsüzüm..biraz düzeliyorum ..smmm bitirme sınavlarım var.umrumda değil.hayattan zevk almıyorum..azram baba baba diye aglıyor.onları ben babalarından ayırdım diye sucluyorum..psikiyatriye gidiyorum.ilaç alıyorum.ilk durumlara göre daha iyiym.yeni bir aşk asla düşünmem.benim için o defter bitti.sadece şu an hayatta isem .çocuklarımvar..ama onlara böylede faydalı olamıyorum.
Çalıştığım iş yerine yaşlı bir bayan geliyordu ama deliydi, herkes de iyi davranıyor, para veriyor, tanıyordu. Kadın sokaktan çöp de topluyordu. Ben o zaman yeniydim hikayesini sonradan öğrendim. Yaşadığım şehrin en zengin ailelerinden birinin çok güzel bir kızıymış. Kadın 70 var , gençliğinde üstü açık arabalarda geziyormuş o yıllarda siz düşünün. Evleniyor ama eşine çok aşık. İnanılmaz derece. Nasıl yapıyor ediyor bilmiyorum ama kocası bir gecede bütün mallarını alıp kaçıyor terkediyor kadını. Kadın üzüntüsünden aşkından delirmiş. Hala sokaklarda, yollardan abuk subuk şeyler toplayarak geziyor. Mahvetmiş kendini. Şehir efsanesi filanda değil birebir tanıştım kadınla, o yıllardan tanyan olayı bilenlerde var. Demem o ki, ne en büyük acıyı siz çekiyorsunuz, ne de ölmeyi düşünmek bu kadar basit olsun. O kadın gibi olmak istermisiniz? Yada siz öldüğünüzde çocuklarınızın çekicekleri acının sizin şuan çektiğiniz acının on katı büyüklüğünde olacağını biliyor musunuz? Anne baba için intihar etmiş, bu yüzden babaya öfkeliler, anne yok baba yok. Anne kocayı daha önemli bulmuş çekmiş gitmiş. Çocuklarınızın hafızasında hep güçsüz kalıcaksınız böle giderseniz ve bu onların hayatlarını, evliliklerini bile şekillendirecek. Size hayat hikayemi anlatırım oturur bir gün de bana ağlarsınız. Ama ben annemin bir günde güçsüzce ağladığını görmedim. Gurur duyuyorum onunla. Hem annem, hem babam kendisi. Anaba der kendisine güleriz. İnanın bir günde babamın yokluğunu hissetmedim çünkü annemle geçirdiğim günler, annemin duruşu ve ilgilenişi o kadar güzeldi ki. Sizin kızınızın baba diye ağlaması çok normal, çünkü annesinden görüyor. Yazık. Biraz güçlü olun lütfen. Bu ülkede eline oğluma iyi bakın yazıp somada ölen insanlar var. Allah asıl acıyı yaşatır sırf neyi abarttığınızı görün diye...
Çok haklısınız. Konu sahibi, eşiniz yarın öbürgün çocukları sizden almak istese bu yazıları davada göstererek rahatlıkla alır. Bu ruh halindeki, ölmek isteyen bir anneye hiç bir hakim cocukları vermez. Kocanın şuanda yeri yok kabul ama bi kaç sene sonra size sadık bir kocayla mutlu evinizde kızlarınızla oturmak mı güzel, sizin istediğiniz son mu?Bütün yazdıklarınızı okudum,
Özellikle bir konunuz var ki "isminizi vermişsiniz" lütfen yönetimle konuşarak mümkünse o konuyu kaldırtmanızı rica ederim. Profesyonel yardım alıyormuşsunuz, bu aşamada çok fazla bir şey söylemek zaten doğru değil. Velakin, ne kadar çok yazarsanız, o kadar fazla yara alırsınız, yazmayı bırakmanız lazım. Yazılar, yara izidir. Bir de, zayıf yanlarınızı yansıttıkça ve paylaştıkça, sadece kendinize kötülük yapmış olursunuz. Günlükleri, mahrem olayları, isimleri bu kadar net paylaşarak kimseye yardımcı olmuyor dahası kendinize çelme takıyorsunuz. O konuyu kaldırtmalısınız. İsim paylaşmamalısınız.. Önce bu adımı atalım ki, sizi muhtemel zararlardan koruyalım. Biri sizi tanıyabilir veya başka durumlar olabilir. Sonrasında daha aklı selim, siz diledikçe ister bu konu üzerinden ister zaman içinde başka konular üzerinden yazışmak bence daha sağlıklı olur.