Geçmişe dönüp acı ile kavrandıgım zamanlardaki ben'e 'geçecek' diye fısıldamak istiyorum. Geçiyor çünkü, hiçbir şey olmasa da sabah oluyor.
Ama geçmesinden öte, çektigimiz acılar anlama kavuşabiliyor. Her seyde bir hayır vardır lafının gerçekleştigini görüyorsun, üzerinde 4.5 sene geçmiş olsa bile. Çektigin acılar seni gerçekle yuzleştirmiş, seni korkularından arındırmış, güçlendirmiş. Senden, gerçeklerden kaçınan insanlarsa bir gün seninle karşılaştıklarında mahvolan sadece ilişkileri değil, sadece evlilikleri değil, dünyaya gelmiş bir çocuk ile kendi hayatları oluyor, tüm hayatları.
Artık ne kadar zaman geçerse geçsin, ne söylerseniz ne yaparsanız yapın, ben aklınızın bi köşesinde sizi rahatsız ediyor olacagım. En ufak huzursuzlugunuzda yuzeye çıkmayacak ama çıkmaya cabalayarak dikkatinizi dagıtacagım.
Ve buna sebep ben değilim, benim gerçekleri söylemem değil, onun gerçekleri saklaması. Onun yalan soylemiş olması beni değil, seni aldattıgı manasına gelir. Hele de onun gibi lafı başka, hareketi başka olan insan için.
Bundan sonra bana mutluluk yasak, gülmek imkansız derdim ama bugun keyfim gayet yerinde, kahkahalar atıyorum! Yaşadıgım her şeye, iyi ki yaşadım diyorum. Hayatımdan geçen tüm erkekler için, iyi ki sizlerle tanıştım. Beni terk eden tüm erkekler, iyi ki beni azat ettiniz. Yalnızlıgıma sesleniyorum, boyle bagımsız, kendine yeter halde o kadar güzelsin ki ! Eğitimime, dostlarıma, seçimlerime, aşklarıma, gezintilerime, yediklerime, aldıklarıma selamlar, sizi çok seviyorum !