Stuttgart'da yada yakınında oturanlar, yardımm

Turnbackthehandsoftime

Guru
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2013
1.832
2.514
Kızlar 1 ay sonra stuttgart'a taşınacağım. Stuttgart hakkında çok az şey biliyorum ve orada yaşayan tanıdık kimsem yok. Türkiyeden gideceğim oraya. İngilizcem çok iyi derecede ama almancam çok az. Ev arıyorum almanca sitelerden hiçbirşey anlayamıyorum. Yine de çeviri yaparak biraz da ingilizce sitelerden üç beş kiralık daire buldum. Gel gelelim fiyat yelpazesi o kadar geniş ki, bir türlü işin içinden çıkamadım, güvenip de biriyle iletişime geçemiyorum. Nasıl ev bulucam, internetteki ilanlara güvenebilir miyim, nasıl bir yol izleyeyim nolur yardım edin, atlayıp gitsem gene yol yordam bilmiyorum. İngilizce konuşan bir ülke olsa bu kadar korkmayacağım ama ne dil var ne de oraların kiracı/ ev sahibi prosedürü hakkında bir bilgim...

stuttgarta yasamiyorum ama bilirim yoo ingilizce bilmeniz gayet güzel isinize yarar yani, özel veyahut devlet dairelerinde
..ki cok türk var zorlanmassin ,

Ansprechpartner
Suadiye Öztürk
Telefon: 0711/3914684
Mobil: 015228709693
Telefax: 0711/3914685

Tel.: (0721) 830 66 78

E-Mail:info@can-immobilien-ka.de

bunlarin ikisi türk emlakcilar zaten özel bulamassin zor yani ....emlakcilar herseyi ayarliyor evrak islemleri vs hem detayli bilgi alirsin ara belki isine yarar

stuttgarta yasamiyorum ama bilirim yoo ingilizce bilmeniz gayet güzel isinize yarar yani, özel veyahut devlet dairelerinde

Ansprechpartner
Suadiye Öztürk

bunlarin ikisi türk emlakcilar zaten özel bulamassin zor yani ....emlakcilar herseyi ayarliyor evrak islemleri vs hem detayli bilgi alirsin ara belki isine yarar

Canımmm:) harikasın allah razı olsun senden:) kocaman bi ışık yaktın bana. Çook teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Kız İngilizce hizmet veren emlakçı yok mu? Olmazsa sem emlakçılara mail at, genelde İngilizce biliyorlar zaten.

Gidince 2-3 gün hostelde hotelde kalırsın, sonra buldukları eve geçersin.

Şimdiden telefon et/mail at evlere baksınlar sen de bak. Ben city wohnen diye bir emlakçıdan ev aldım başka bir şehirde çok iyiydi Stuttgartta bilmşyorum hizmet veriyorlar mı.

Kız İngilizce hizmet veren emlakçı yok mu? Olmazsa sem emlakçılara mail at, genelde İngilizce biliyorlar zaten.

Gidince 2-3 gün hostelde hotelde kalırsın, sonra buldukları eve geçersin.

Şimdiden telefon et/mail at evlere baksınlar sen de bak. Ben city wohnen diye bir emlakçıdan ev aldım başka bir şehirde çok iyiydi Stuttgartta bilmşyorum hizmet veriyorlar mı.
Mailler atıyorum zaten kuzum, sitelere bi güvenebilsem burdan netleştirip öyle gidicem zaten frankfurtta oturan bi tanıdık internete güvenmesin falan demiş,

Mailler atıyorum zaten kuzum, sitelere bi güvenebilsem burdan netleştirip öyle gidicem zaten frankfurtta oturan bi tanıdık internete güvenmesin falan demiş,

Kız neden , emlak acentelerinin web siteleri oluyor işte. Güvenmeyecek bir şey yok, evi gör kira kontratı imzala obdan sonra kira depozito vb. veriyorsun zaten.

Craiglist e de bak.

Google yaptım agenthome.de ve houseforrent.de gözüme kötü görünmedi:)

Kız neden , emlak acentelerinin web siteleri oluyor işte. Güvenmeyecek bir şey yok, evi gör kira kontratı imzala obdan sonra kira depozito vb. veriyorsun zaten.

Craiglist e de bak.

Google yaptım agenthome.de ve houseforrent.de gözüme kötü görünmedi:)

Rahatlattın beni canım:) immobilien scout24 diye bi siteden 500 € eşyalı bikaç daire buldum, çok güzel kimisi 1 kimisi 2 yatak odalı evler. Bu fiyata bu ev varmıdır acaba gerçekten dedim:) bi bakıyosun benzer ev 1500€

Ansprechpartner
Suadiye Öztürk

Canım o zamanlar çok rahatlatmıştı mesajların beni sağol:) çok şükür bir ev bulduk bayağı küçük ama idare edicez artık. Bulduk ya gitmeden bize yetti yani:) şimdi yepyeni bir sorun var! Ordaki hava koşulları ve valiz hazırlama olayı. Hatta bununla ilgili bir konu açtım. Ama galiba kimse yazmayacak:KK43: ben şimdi tam kışlık bir valiz mi hazırlayayım? Ne yapayım nasıl orda havalar? Ne giyilir

Canım o zamanlar çok rahatlatmıştı mesajların beni sağol:) çok şükür bir ev bulduk bayağı küçük ama idare edicez artık. Bulduk ya gitmeden bize yetti yani:) şimdi yepyeni bir sorun var! Ordaki hava koşulları ve valiz hazırlama olayı. Hatta bununla ilgili bir konu açtım. Ama galiba kimse yazmayacak:KK43: ben şimdi tam kışlık bir valiz mi hazırlayayım? Ne yapayım nasıl orda havalar? Ne giyilir

aa cok güzel hadi hayirli olsun:) oktoberfest i kacirmazsin ozman :))

ne desem sonbaharlik hazirla komik mi olur :) canim yaz bitti sayilir, ama okadar da soguk degil , montlar ince kazaklar vs..
short felan gerek olmaz yani, ...
sen sor ben cvp veririm:)

aa cok güzel hadi hayirli olsun:) oktoberfest i kacirmazsin ozman :))

ne desem sonbaharlik hazirla komik mi olur :) canim yaz bitti sayilir, ama okadar da soguk degil , montlar ince kazaklar vs..
short felan gerek olmaz yani, ...
sen sor ben cvp veririm:)

Çok teşekkür ederim evet bolca etkinlik varmış oralarda:) aldım haberlerini. Evet tam da söylediğin gibi hazırladım valizlerimizi, yanımıza da kalın hırka aldım. 2,5 yaşnda oğlum var ona mont da koydum el bağajıma ne olur ne olmaz diye. 5 buçuk gibi inicez belki serinlik iyice çöker o saatlerde dedim. Bi de bolca kuru meyve aldım ben yanıma. Türklüğüm tuttu şeytan dürtüp duruyor kayınvalidemin memleketinden getirdiği tereyağları da vakumlatıp sar sarmala koy diye:))) ama bi elim gidiyor öbür elim geri çekiyor. Daha önce yurtdışına gittim bikaç kere eğitime annem neler koymuştu o zamanlar sorunsuz geçtim. Şimdi cesaretim kırık:) sen ne dersin? Ne yapayım?

Çok teşekkür ederim evet bolca etkinlik varmış oralarda:) aldım haberlerini. Evet tam da söylediğin gibi hazırladım valizlerimizi, yanımıza da kalın hırka aldım. 2,5 yaşnda oğlum var ona mont da koydum el bağajıma ne olur ne olmaz diye. 5 buçuk gibi inicez belki serinlik iyice çöker o saatlerde dedim. Bi de bolca kuru meyve aldım ben yanıma. Türklüğüm tuttu şeytan dürtüp duruyor kayınvalidemin memleketinden getirdiği tereyağları da vakumlatıp sar sarmala koy diye:))) ama bi elim gidiyor öbür elim geri çekiyor. Daha önce yurtdışına gittim bikaç kere eğitime annem neler koymuştu o zamanlar sorunsuz geçtim. Şimdi cesaretim kırık:) sen ne dersin? Ne yapayım?

ay gec gördüm msj ini :)

gitmediysen eger türkiyedemisin simdi?....süt ürünleri yasak canim ceza yeme, kuru meyve yide bilmiyorum ama cogu yasak altin taki yaninda olursa cok olmasin ona para ödiyorsun vs....evet havalar serin olur al kesinlikle yanina ....

ay gec gördüm msj ini :)

gitmediysen eger türkiyedemisin simdi?....süt ürünleri yasak canim ceza yeme, kuru meyve yide bilmiyorum ama cogu yasak altin taki yaninda olursa cok olmasin ona para ödiyorsun vs....evet havalar serin olur al kesinlikle yanina ....

Geldim canım çok şükr attık kendimizi buraya, son dakikaya kadar bitmedi çünkü telaş:) kuru meyveydi, bitki çayıydı bolca onları getirdim çocuk için iyi olur diye düşünerek, sıkıntı çıkmadı keşke ahhh keşke tereyağında getirseydim dedim valla:)) bugün merkete gittim bulamadım çünkü! Haha:)) beceremedim belki de

Geldim canım çok şükr attık kendimizi buraya, son dakikaya kadar bitmedi çünkü telaş:) kuru meyveydi, bitki çayıydı bolca onları getirdim çocuk için iyi olur diye düşünerek, sıkıntı çıkmadı keşke ahhh keşke tereyağında getirseydim dedim valla:)) bugün merkete gittim bulamadım çünkü! Haha:)) beceremedim belki de

aa hadi hayirli güzel günler sana canim, iyi yapmissin, gerci eczanelerde cok güzel bitki caylari var ilerisi icin tavsiye ederim, hakiki köy tereyagi gazinin var onu tavsiye ederim:)) türk marketlerinde bulursun gazi ürünleri satan,sayet getirseydin cöpe atardilar ozaman da insan daha cok üzülüyor:)
umarim tez zamana alisirsin ve begenirsin :))

aa hadi hayirli güzel günler sana canim, iyi yapmissin, gerci eczanelerde cok güzel bitki caylari var ilerisi icin tavsiye ederim, hakiki köy tereyagi gazinin var onu tavsiye ederim:)) türk marketlerinde bulursun gazi ürünleri satan,sayet getirseydin cöpe atardilar ozaman da insan daha cok üzülüyor:)
umarim tez zamana alisirsin ve begenirsin :))

Evet gazi satılıyor biçok yerde onu arayayım ben haklısın. Çok teşekkür ederim canım:)

Ercin Ercin tatlııııımmm! Yine başını ağrıtıcam senin:KK43:( canım biz geldik buraya yerleştik 15 gün oldu etrafı iyice öğrendim insanlarla ingilizce iletişim de kuruyorum çok şükür ama çocukla ev dar gelmeye başladı resmen. O da arkadaş istiyo ben de sosyal bir ortam. Buraların adetleri nedir bilmiyorum dil kursuna gitmeyi acilen ve çok istitorum. Oğlumla birlikte katılabileceğimiz hem oyun grubu gem de dil kursu benzeri şeyler var mıdır? Ya da halkevi olur ya türkiyede dil kursları olur çocuk da orda kreşe gider falan? Ne yapalım nasıl arayalım. İnternetten eltern kind gruppe adlı bişeyler buluyorum ama şu sitelere ingilizce opsitonu koymamışlar ki bişeyler anlayayım. Bitane oyungrubu vardı aradım ing konuşabiliyordu anlaştık seneye eylül dedi adam dumır oldum:KK43:(

ayy olurmu hic memnuniyetlee canim:KK66:
hem cok güzel böyle düsünmen tabiki vardir uygun birseyler arastircam yazarim , cocugun kac yasinda idi buarada?

türklerde varmis ,

Eltern-Kind-Treff MüZe
Ernst-Kachel-Str. 5
70563 Stuttgart-Vaihingen

Kaffee Telefon: 0711 / 67353898
Büro Telefon: 0711 / 7354782

MüZe Süd

Familienzentrum Stuttgart e.V.
Generationenhaus Heslach
der Rudolf Schmid und Hermann Schmid Stiftung

Gebrüder-Schmid-Weg 13
70199 Stuttgart

Telefon 07 11 / 6 49 17 56

ikiside ayni ama iste hangisi yakinsa
güzel aktivitäler yazior web sitelerinde,
ay umarim isine yarar,

bak burda azda olsa türkce yaziyor bebekler icin diyor ama ara yine bi:)
ama genel olarak anne cocuk club u
EKIZ
Türkisches Babycafé mit Gästen
Herzlich willkommen im Babycafé von und für
türkische Mütter! Im türkischen Babycafé sprechen
wir türkisch und deutsch und sind offen für alle!
Motto: Glückliche Mütter, glückliche Kinder!

Aygül ve Mine'den türkçe Babycafe!
Degerli anneler, Şarkı ve oyunlar eşliğinde
yaptığımız değişik aktivitelere sizleride bekliyoruz.
Neler mi yapıyoruz!
* Sakin ve huzurlu bir atmosfer
* Bebeklerle iletişim
* Annelerle bilgi alışverişi
* Bebeğinizle kaliteli vakit geçirme
* Uzmanlara danışmanlık

Babycafé 1 mit Gästen für Babys bis zum 7. Lebensmonat
Donnerstag, 10:30 – 11.30 Uhr
EKiZ-CAFÉ-Nebenraum
offenes Angebot / keine Anmeldung

Babycafé 2 mit Gästen
für Babys vom 7. - 12. Monat
Dienstag, 10.30 – 11.30 Uhr
EKiZ-CAFÉ-Nebenraum
offenes Angebot / keine Anmeldung

Türkisches Babycafe
für Babys bis zum 12. Lebensmonat
immer freitags von 10.30 bis 12.00 Uhr
EKiZ-CAFÉ-Nebenraum offenes Angebot / keine Anmeldung

Kostenbeitrag:
3,50 Euro pro Familie
4-er Kärtchen gibt es an der Bar oder im Büro RAT&TAT zu kaufen.

Kontakt:

Flavie Singirankabo,
Kristina Czekalla,
Kristina Pantisano,
Milena Ditjo,
Emine Yilmaz,
Aygül Yildiz

Eltern-Kind-Zentrum Stuttgart-West e.V.
Ludwigstr. 41-43
70176 Stuttgart
0711 505368-30

Montag - Freitag 8:30 - 18 Uhr (pazartesi ve cuma ya kadar saatleri)

Son düzenleme:
X