- 19 Nisan 2024
- 34
- 2
- Konu Sahibi Cranberries
size danışmak akıl almak için buraya dökmek istedim, bir süredir bu forumu okuyordum. 19 yaşındayım sınava hazırlanıyorum bu dönemi o yüzden zorlu geçiriyorum tekrar mezuna kalma başaramama korkum var bu süreçte eve kapattım kendimi de çevremden biraz uzaklaştım. aynı zamanda uzun bir süredir rahatsızdım kadın hastalıkları vardı polikistik over olduğumu öğrendim geçen ay ve doktor tedavi uygulamadı bu şekilde devam edeceksin dedi kan değerlerim normal geldiği için. bugün canımı sıkan olay da genital bölgemde uçuk farkettim. çok kaygılı biriyim normalde de. korkmamın nedeni geçmiş senelerde eskiden ilişkim oldu gençliğin verdiği cahillik ile, doktora gittiğim zaman bunu kendisine söyledim birkaç kez eskiden genital bölgede sivilce tarzı durumlar yaşadığımı. kıl kökü iltihabı olabilir bulaşıcı hastalık da olabilir dedi ama hpv testi yapmadı. sanırsam 30 yaş altına yapılmıyor. genelde dış dudakta çıkıyordu ve fazla rahatsızlık vermiyordu. ama bu son çıkan iç dudakta çıktı kıl olmayan yerde ve bildiğimiz hpv görüntüsünde ve birden fazla et beni şekilde küçük küçük. hpv olduğuna bu şekilde artık emin oldum. randevu aradım bulamadım en erken 15-20 gün sonra. bir dikkatsizlik sonucu muayeneden mi kaptım yoksa ilişkiden mi bulaştı bilemiyorum. zaman geçti ama vücudumdan asla atamadım bunu ve kanser yaptığını duydum ama yaşım nedeniyle doktorlar test yapmıyorlar. bir yandan sınav gibi asıl ilgilenmem gereken şeyler var bunun da üstümde stresi var, bir de birkaç arkadaşımla uzaklaşınca kendimi yalnız hissettim bu dönem, görüşmek istiyordum bahaneler buluyordu sadece morali bozulunca, hayatında sorunlar yaşayınca benimle görüşmek sohbet etmek istiyordu. kendimi kötü hissettiğim zaman anlatacak kimsem olmadığını hissediyorum. iyice karamsarlığa kapıldım. üstüne böyle bir hastalık yaşıyorum ve aklıma ileride kanser olacağım vs geliyor onun korkusunu yaşıyorum.
bilmiyorum aranızda bu hastalıkları yaşayan var mı ne yapmam gerek kendimi bu süreç nasıl rahatlatabilirim bilmiyorum. yapacak birşeyim yok ve bir çözümü olmadığı için buraya içimi dökmek istedim sadece
bilmiyorum aranızda bu hastalıkları yaşayan var mı ne yapmam gerek kendimi bu süreç nasıl rahatlatabilirim bilmiyorum. yapacak birşeyim yok ve bir çözümü olmadığı için buraya içimi dökmek istedim sadece