Arkadaşınız ne gibi bir değer bekliyor?"Avrupalı Türk yarım asırdır Avrupa'da çalışıyor, vergi ödüyor; Can Dündar kadar değer görmedi." Avusturya'dan bir arkadaş diyor bunu.
Bunlar bildiğin yarım akıllı.
Yurtdışında seçim olduğunda ülkemizdeki gayrimüslimlerin haçlı kıyafeti giydiğini düşünsenize,
Allah akıl fikir versin diyorum başka da bir şey demiyorum.
Bunlar bildiğin yarım akıllı.
Yurtdışında seçim olduğunda ülkemizdeki gayrimüslimlerin haçlı kıyafeti giydiğini düşünsenize,
Allah akıl fikir versin diyorum başka da bir şey demiyorum.
Çok güzel demişsiniz.Ya... Oradaki insanlar modern ama.. Vatandaşlarımız farkındalar orada kendilerine "yarım akıllı, çeyrek akıllı, ln6 akıllı, küp kök içerisinde (i üzeri e - 73939230) akıllı" diyecek insanlar olmadığını.
Burada ise... Ne yazık ki sanırım bazı şeylerin eksikliğinden, her türlü karşı görüşe hakaret ediliyor... Birisi dışarıya Hospitalier şovalyesi zırhıyla çıksa "vay bilmem ne (olumlu olumsuz her şey) veya bilmem ne (olumlu olumsuz her şey) akıllı" , Yeniçeri kıyafetiyle çıksa " vay bilmem ne (olumlu olumsuz her şey veya bilmem ne (olumlu olumsuz her şey) akıllı"
Roman havası olsa suç, fetih havası olsa suç. Aman aman zaten yaz kış her türlü suçlu. Burada hatta teist olmak suç. Ateist olmak bile suç. Çünkü düşünmek, fikir sahibi olmak ve ona göre yaşamayı istemek... Çok büyük suç. Sağı solu yön dışında konuşursan mutlaka bir tarafa göre ideal insan diğer tarafa göre ise hiç de ideal olmayan insansındır. Bu ayrım düşünceleri daha geniş insanlar tarafından yapılıyor. Az biraz daha sığ olan insanlar ise, insan yerine bile koymuyor. Güler misin ağlar mısın :)
Çok güzel demişsiniz.
İşte bu sebepten orada yaşamayı tercih ediyorlar,
İnsanlar kılık kıyafetlerine göre yargılanmıyor.
İnanç özgürlüğü olduğu kadar inançsızlık özgürlüğü de var.
Şortlu ya da açık giyimli kadınlara saldırılmıyor.
Özgürlüğün dik alası var kısacası.
Size büyük hak verdim.
Her kim kılık kıyafetinden ötürü zarar gördüyse onu yapan da yobazdır.Çok acı... Bana hak veren size bile, tam olarak anlatamamışım demek istediğimi... Anlatabilseydim sadece şortlu ya da açık ablalarıma yapılanlara değil Müslüman kapalı ya da Rahibe ya da Yahudi kapalı ablalarıma yapılanlara da değinirdiniz. En azından hak verdiniz ya... Bu da yeter bana. Umarım gelişmemiz için de yeterdir ne diyeyim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?