• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Strazburg'da Bazı Vatandaşlar Osmanlı Kıyafeti İle Oyunu Kullandı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Strazburg'da Bazı Vatandaşlar Osmanlı Kıyafeti İle Oyunu Kullandı
Fransa'nın Strazburg kentindeki Türk Büyükelçiliği'ne Osmanlı kıyafeti ile gelen bazı vatandaşlar, oylarını fetih havasında kullandı.
8 Nisan 2017 Cumartesi 00:53
strazburg-da-bazi-vatandaslar-osmanli-kiyafeti-9473843_53_300.jpg

16 Nisan referandumu için yurt dışında oy kullanma süreci devam ediyor. Fransa'nın Strazburg kentindeki seçim bölgesinde bugün olağanüstü hareketlilik yaşandı.
strazburg-da-bazi-vatandaslar-osmanli-kiyafeti-9473843_7771_m.jpg

YOĞUN İLGİ İLE KARŞILANDILAR

Diriliş Postası'ndan Adem Gursal'ın haberine göre seçim ofisine Osmanlı kıyafeti ile gelen bir grup vatandaş diğer vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. CHP ve HDP temsilcileri ise kıyafetlere itiraz etti. Ancak, kıyafet özgürlüğünü kullanan vatandaşlar oylarını kullandı.
strazburg-da-bazi-vatandaslar-osmanli-kiyafeti-9473843_5438_m.jpg

Seçim bölgesinde bulunan Türk vatandaşları, Osmanlı kıyafeti ile oyunu kullanan vatandaşlarla bol bol resim çektirmeyi de ihmal etmediler.
Ekran Alıntısı.PNG

http://www.haberler.com/strazburg-da-bazi-vatandaslar-osmanli-kiyafeti-9473843-haberi/

"Avrupalı Türk yarım asırdır Avrupa'da çalışıyor, vergi ödüyor; Can Dündar kadar değer görmedi." Avusturya'dan bir arkadaş diyor bunu.

"Avrupalı Türk yarım asırdır Avrupa'da çalışıyor, vergi ödüyor; Can Dündar kadar değer görmedi." Avusturya'dan bir arkadaş diyor bunu.
Arkadaşınız ne gibi bir değer bekliyor?
Herhangi bir haktan faydalanamadı mı?
Ya da o da ülkesinde hapis istemiyle yargılanan bir gazeteci mi?

oraları iyi degil gelin buraya siz burda yasayın ne isiniz var el memlektinde

Tıpkı Osmanlı zamanı gibi dimiiiii, Kadınlar sandığa gider patişahlarını secerlerdi! Hey gidi günler heey
Bi dakkika yaw osmanlı zamanında kadının değerii yoktikiiiii:eek: hatta 1830 yıllarda ilk sayımı yapmışlar ve sadece erkeklerle büyükbaş hayvanları saymışlar:bicak:

Bunlar bildiğin yarım akıllı.
Yurtdışında seçim olduğunda ülkemizdeki gayrimüslimlerin haçlı kıyafeti giydiğini düşünsenize,
Allah akıl fikir versin diyorum başka da bir şey demiyorum.

Yurtdışında seçim olduğunda ülkemizdeki gayrimüslimlerin haçlı kıyafeti giydiğini düşünsenize,

abboow nasıl bir hayal gücü, düşünemedim bile, sağ çıkabileceklerinden şüphe ettim:KK53::KK53:

Ya... Oradaki insanlar modern ama.. Vatandaşlarımız farkındalar orada kendilerine "yarım akıllı, çeyrek akıllı, ln6 akıllı, küp kök içerisinde (i üzeri e - 73939230) akıllı" diyecek insanlar olmadığını.

Burada ise... Ne yazık ki sanırım bazı şeylerin eksikliğinden, her türlü karşı görüşe hakaret ediliyor... Birisi dışarıya Hospitalier şovalyesi zırhıyla çıksa "vay bilmem ne (olumlu olumsuz her şey) veya bilmem ne (olumlu olumsuz her şey) akıllı" , Yeniçeri kıyafetiyle çıksa " vay bilmem ne (olumlu olumsuz her şey veya bilmem ne (olumlu olumsuz her şey) akıllı"

Roman havası olsa suç, fetih havası olsa suç. Aman aman zaten yaz kış her türlü suçlu. Burada hatta teist olmak suç. Ateist olmak bile suç. Çünkü düşünmek, fikir sahibi olmak ve ona göre yaşamayı istemek... Çok büyük suç. Sağı solu yön dışında konuşursan mutlaka bir tarafa göre ideal insan diğer tarafa göre ise hiç de ideal olmayan insansındır. Bu ayrım düşünceleri daha geniş insanlar tarafından yapılıyor. Az biraz daha sığ olan insanlar ise, insan yerine bile koymuyor. Güler misin ağlar mısın :)

Ya... Oradaki insanlar modern ama.. Vatandaşlarımız farkındalar orada kendilerine "yarım akıllı, çeyrek akıllı, ln6 akıllı, küp kök içerisinde (i üzeri e - 73939230) akıllı" diyecek insanlar olmadığını.

Burada ise... Ne yazık ki sanırım bazı şeylerin eksikliğinden, her türlü karşı görüşe hakaret ediliyor... Birisi dışarıya Hospitalier şovalyesi zırhıyla çıksa "vay bilmem ne (olumlu olumsuz her şey) veya bilmem ne (olumlu olumsuz her şey) akıllı" , Yeniçeri kıyafetiyle çıksa " vay bilmem ne (olumlu olumsuz her şey veya bilmem ne (olumlu olumsuz her şey) akıllı"

Roman havası olsa suç, fetih havası olsa suç. Aman aman zaten yaz kış her türlü suçlu. Burada hatta teist olmak suç. Ateist olmak bile suç. Çünkü düşünmek, fikir sahibi olmak ve ona göre yaşamayı istemek... Çok büyük suç. Sağı solu yön dışında konuşursan mutlaka bir tarafa göre ideal insan diğer tarafa göre ise hiç de ideal olmayan insansındır. Bu ayrım düşünceleri daha geniş insanlar tarafından yapılıyor. Az biraz daha sığ olan insanlar ise, insan yerine bile koymuyor. Güler misin ağlar mısın :)
Çok güzel demişsiniz.
İşte bu sebepten orada yaşamayı tercih ediyorlar,
İnsanlar kılık kıyafetlerine göre yargılanmıyor.
İnanç özgürlüğü olduğu kadar inançsızlık özgürlüğü de var.
Şortlu ya da açık giyimli kadınlara saldırılmıyor.
Özgürlüğün dik alası var kısacası.
Size büyük hak verdim.

Çok güzel demişsiniz.
İşte bu sebepten orada yaşamayı tercih ediyorlar,
İnsanlar kılık kıyafetlerine göre yargılanmıyor.
İnanç özgürlüğü olduğu kadar inançsızlık özgürlüğü de var.
Şortlu ya da açık giyimli kadınlara saldırılmıyor.
Özgürlüğün dik alası var kısacası.
Size büyük hak verdim.

Çok acı... Bana hak veren size bile, tam olarak anlatamamışım demek istediğimi... Anlatabilseydim sadece şortlu ya da açık ablalarıma yapılanlara değil Müslüman kapalı ya da Rahibe ya da Yahudi kapalı ablalarıma yapılanlara da değinirdiniz. En azından hak verdiniz ya... Bu da yeter bana. Umarım gelişmemiz için de yeterdir ne diyeyim...

Çok acı... Bana hak veren size bile, tam olarak anlatamamışım demek istediğimi... Anlatabilseydim sadece şortlu ya da açık ablalarıma yapılanlara değil Müslüman kapalı ya da Rahibe ya da Yahudi kapalı ablalarıma yapılanlara da değinirdiniz. En azından hak verdiniz ya... Bu da yeter bana. Umarım gelişmemiz için de yeterdir ne diyeyim...
Her kim kılık kıyafetinden ötürü zarar gördüyse onu yapan da yobazdır.
Başörtülü kadınlara yapılan ikinci sınıf muameleleri ve aşağılamaları da kınayan biriyim.
İnsan olmayı savunan biriyim ama bu Osmanlı kıyafetini giymek de saçma olmuş kabul edin.
ileriye bakmamız gerekirken neden geriye bakıyoruz .

Etkiye tepki. Subliminal mesaj falan da değil direkt.
Kim ne anlarsa. Haklı görüyorum ne yandan bakarsam bakayım.

Bunları gördükçe Mustafa Kemal Atatürk zamanında düşman işgali yapılırken araya kaynayıp düşman tarafına saf tutan güya o vatanın evladı olarak doğmuş hainleri görüyorum.. Cumhuriyet'e karşı çıkıp düşmanla iş birliği yapan, düşmanın pisliklerine alkış tutanları görüyorum. Sonra diyorum ki o CUMHURİYET GELİR, Sen orada şovunu yapmaya çalışırken o oyu sana tıpış tıpış kullandırır beybisi :):cool:

Back