Gelinlik Modelleri straplez gelinliğe ekleme kol yapılırsa güzel olur mu?

cceylin

Guru
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2008
1.866
6
358
İstanbul
merhabalar,

en kararsız kaldıgım konulardan biri: straplez gelinliğe ekleme kol yapılırsa çok yapay durur mu?
diktirmek işinin ehlini bulamazsanız çok riskli geliyor bana, iş bittikten sonra ortaya nasıl birşeyin çıkacağı süpriz olabilir.
hazır gelinliklerde de benim gibi straplez istemeyen biri için ekleme kol+yaka yaptırmaktan başka çare kalmıyor. çok açık giyen yada tesettürlü biri değilim. Bu konuda sizler nasıl düşünüyorsunuz, tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. beğendiğim şöyle bir model var mesela, bu modele ekleme yapılabilir mi? hiç gözümde canlandıramıyorum...

Son düzenleme:
Sizinkine çok benzer orijinal pronovias bir gelinliğe yapılmış yaka-kol ekleme burada. Kendiniz karar verebilirsiniz:

http://mine.ertgrl.com/yazdiklarim/dikis-atolyem/item/376-nurun-pronovias-tadilati.html

Son düzenleme:
merhabalar.minik de olsa askı veya kollar gelinliğin masumiyetini tamamlıyor.bence bir gelinin bütün olarak algılanmasına sebep oluyor. dikkatler direk omuzlara gerdana çekilmemiş oluyor. ben normalde açık giyinirim ama gelinliğime dantel askı yaptırdım. hem rahat hem estetik oldu.hem de masum ve zarif olduğunu düşünüyorum. endişe etmeyin gayet de güzel oluyor..

cevaplarınız için teşekkür ederim.

minenes hanım özellikle sizin cevabınız çok faydalı oldu, tam olarak hayal edemedigim bir modeli görmüş oldum yazınızda. yazınızada bahsettiğiniz hanım gibi ben de dekoltenin göğüs çatalına kadar inmemesini istiyorum. şöyle bir model gördüm paylaşılanlar arasında, uygulanabilir mi sizce?

Eki Görüntüle 935524

Uygulanır, esnek ve yumuşak tül bir zemine aplik dağıtılacak. Yalnız yaka kesimi değiştirildiğinde altının belli olmaması için gelinlikte kullanılan dantelin ince yani kordonesiz kupon dantel değil yapı olarak altını göstermeyen, paylaştığım linkteki gibi bir dantel olması daha iyi olur.

teşekkür ederim cevabınız için. dantel çeşitleri ile ilgili yazılarınızı da okudum blogunuzda. şimdi, sayenizde ne istediğimi daha iyi ifade edebileceğimi düşünüyorum.

Sizinkine çok benzer orijinal pronovias bir gelinliğe yapılmış yaka-kol ekleme burada. Kendiniz karar verebilirsiniz:

http://mine.ertgrl.com/yazdiklarim/dikis-atolyem/item/376-nurun-pronovias-tadilati.html

Kusura bakmayin fakat verdiginiz linkteki örnekler hiç güzel degil.
Bilmiyorum, sizmi bu tadilatlari yapiyorsunuz fakat o tadilatlar emanet gibi duruyor gelinlerin üzerine.
Özelikle o alcanar gelinlige, öyle güzel bir gelinligi (benim gelinligimde alcanardi) ne hale getirmisler.

Elbette baze straplez gelinliklere güzel bir dantel bolero yakisiyor, yada dantel askilar, fakat o linkteki gelinliklerde olmamis.

Gelinlikler, tadilatlar filan derken herşey birbirine karışmış. Evet, orası benim blogum. Hayır, orada tadilatlar değil tek bir tadilat ve başka dikimler var. Çoğul olarak tadilatlar, gelinlikler vs. dediğiniz için neyi kast ettiğinizi tam olarak algılayamıyorum. Zaten önemli olan da sizin alcanarınızın orijinal haliyle, tadilatlı alcanarı olan bayanın da tadilatlı haliyle mutlu olmuş olması.

Son düzenleme:

Tadilat dedigim, bolerolar, üst tarafini kapatmak adina yapilan degisimler,.. Mesela o alcanarin arka tarafi gerçekten berbat olmus. Bir tarafta danteller, bir taraftan dügmeler ve bir taraftan ipler (ki bu ipler gelinligin renginde ve zerafetinde bile degil) kanimca çok kötü olmus. Ön tarafida biraz kapatmak adina gelinligin durulugu gitti. Benim gözümde çok kalabalik duruyor ve göz yorucu oluyor.

Elbette en önemlisi bu gelinlikleri giyincek olan kizlarin mutlu olmasi fakat bende burda sadece fikrimi paylasiyorum.

Konuyu bu kadar kişisel bir planda irdelemek istemiyorum lakin cevap verilmesi gereken şeyler yazıyorsunuz. Arkası çapraz ipli hale önceden getirilmiş ve fermuara döndürülecek payı olmayan bir gelinlikte kişi çapraz ip devam edip ortadan sırtı görünmesin istiyorsa tek çözüm o şekildedir. Kullanılan ipi zaten o anlık kullanmıştık, sonrasında değiştirdik. Zaten duvak büyük miktarda o bölgeyi kapatmıştır.

Eğer tadilat yapılacak gelinliğin sırtı çapraz ipli değil ise veya fermuar için yeterli pay varsa, önce sırt kapanma yeri tamamen açılır, tül veya dantel kısım eklendikten sonra tümden fermuar veya brit yapılır, böylece tamamen bütünlüklü durur. Ya da gelin için sakıncası yoksa sirtta iplere kadar v bir dekolte yapılabilir.

Eğer göğüs hattının yukarıya çekilmesi gibi gelinliğe direkt müdahale edilmesi gereken bir durum yoksa da en iyisi dantelden veya tülden arkadan dugmeli bir bolero yapmaktır. Şu örnekte olduğu gibi:

http://www.bestbridalprices.com/images/pronovias/2011/large/Fresno.html

sonuç olarak şartlar neye izin veriyorsa ve gelin ne istiyorsa o yapılır. Gördüğünüz üzere farklı seçeneklerden haberdarim.

Ayrıca küçük bir not, nezaketen de olsa bir insanın en önemli günde giydiği bir kıyafet ve bir kişinin emeği hakkında berbat, ne hale gelmiş gibi sözler söylememek gerekir diye düşünüyorum nacizane. Fikir söylemenin de üslubu olmalı. ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…