• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Stieg Larsson - Millennium 3'lemesi!.

wonderfuL_03

~ Secret ~
Kayıtlı Üye
29 Mart 2009
45
0
86
Kocaeli
Arkadaşlar Stieg Larsson gerçekten harika bir yazar ve müthiş eser bırakmış arkasında...

MILLENNIUM I - II - III

I - Ejderha Dövmeli Kız
II - Ateşle Oynayan Kız
III - Arı Kovanına Çomak Sokan Kız

Sizlere kitabın özet bölümlerinden ve övgü bölümlerinden yazayım. Fikir sahibi olursunuz en azından. Ama mutlaka okumalısınız ve izlemelisiniz! Filmleride çekildi bu kitapların! :82:

Ejderha Dövmeli Kız ;
41 Ülkede rekor satış yapan kitaplarının başarısını göremeden 50 yaşında hayata veda eden İsveçli gazeteci Stieg Larsson'un zihne kazınacak sahneler, çarpıcı ve canlı karakterler, okurları adeta yerlerine çivileyecek sürükleyici bir kurgu ile her sayfasını ağır ağır ve dokuyarak yazdığı Millennium serisinin ilk kitabı Ejderha Dövmeli Kız'ı okuduktan sonra, Gefle Dagblad gibi '' bundan daha iyisi yapılamaz '' diyebilirsiniz. Ama bu erken bir karar olabilir. Son sözü söylemeden ikincisini beklemenizi tavsiye ederiz.

Ateşle Oynayan Kız ;
Mikael Blomkvist İsveç'teki seks trafiğini kontrol eden multimilyarderin ve onun uluslararası bağlantılarının peşinde. Stockholm'de iki ölü, bir silah ve silahtaki parmak izleri tek bir kişiyi gösteriyor: Lisbeth Salander.
- Ateşle Oynayan Kız az bulunan bir şey... Serinin ilk kitabından daha iyi olan bir roman ( Louise France, Observer )

Arı Kovanına Çomak Sokan Kız ;
Millenium serisinin üçüncü kitabı, zamanımızın en etkileyici edebi yapıtlarından birinin zirvesi niteliğinde.
- Kasırga gücünde bir roman. Alexandre Dumas'nın Üç Silahşörler'ini veya Charles Dickens'ın romanlarını aynı hararetli heyecanla okumuştum ( Mario V. LLosa )
- Polisiye roman ancak bu kadar iyi yazılabilir ( Tımes Lıterary Supplement )
- Olağanüstü... Okuyucular kitabı okurken yerlerinden bile kıpırdayamayacak. ( Sunday Tımes )

Mutlaka okumalısınız! İyi okumalar:51:

kesinlikle ilk ikisini okudum ve bu kadar güzel akıcı kitap okumamıştım galiba şimdi sıra üçüncüsü arı kovanına çomak sokan kız bayıldım gerçektenn

kesinlikle ilk ikisini okudum ve bu kadar güzel akıcı kitap okumamıştım galiba şimdi sıra üçüncüsü arı kovanına çomak sokan kız bayıldım gerçektenn

Evet Stieg Larsson harika bir yazar. Bu kadar akıcı ve heycan verici kitap serisi okumamıştım. Karakterler özellikle '' Lisbeth Salander '' insanı büyülüyor. Filmleride var izlemenizi tavsiye ederim. Önce kitabı okuyup daha sonra izlerseniz filmde gösterilmeyen ya da kısa geçilen bölümleri geniş bir şekilde öğrenebilirsiniz!. :52:

yazara allahtan rahmet diliyorum. keşke yaşasaydı da devamını yazabilseydi. üçlemenin son kitabını fazla açıklayıcı buldum. ateşle oynayan kız mükemmeldi.

Bugün ilk kitabını aldım elimdeki kitap bitince başlayacağım

Son düzenleme:
arı kovanına çomak sokan kızı aldım ilk 40 sayfasını okudum . hikaye anlaşılır ama okumaya devam etmeyeceğim çünkü o kadar çok yabancı uzun uzun isimler varki hepsi karıştı birbirine. kim kimdir anlayamadım.

Back