• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Stephen King ve kitabında Türklere yönelik hakareti..

KedicikMiyavv

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2013
817
228
83
34
açıkcası şok oldum. Hayran olduğum bir yazardır kurgusu çok iyi.
şuan Mahşer i okuyorum 1200 sayfa sansürsüz tam metnini.

cümle aynen şöyle:

.... her yüzyılın son otuz yılında aşırı dinci manyaklar ellerinde delillerle kıyametin geldiğini iddia eder. Bu tür insanlar her zaman olur.
Canavarlar ortaya çıkıyor. Cengiz Han, Atilla, Karındeşen Jack, Lizzie Borden. Bizim zamanımızda örnekler istersen Charles Manson, Richard Speck, Ted Bundy gibi birçok isim sayabilirim...

bilmeyenler için söyleyeyim karındeşen jack dünyaca bilinen psikopat sapık bir katil. Lizzie, Charles, Richard ve Ted hepside amerikada ün yapmış vahşi cinayetler işleyen katiller. Bunları arastırmadım bi ara merak salmıştım seri katillerin hayatını araştırıyordum ordan biliyorum hepsini.

Ama cengiz atilla han bunlar katil mi? devletler arası ne olduysa olmuştur ama diğer psikopatlarda bizim atalarımıza bu şekilde canavar denilebilir mi?

sonucta dünyaca ünlü bi hayran kitlesi var bunlardan çok büyük oranda Türk olduğunuda biliyor olmalı.
açıkcası bu ifadesi beni çok şaşırttı.

Diğerleri bildiğimiz idam edilen elektrikli sandalyeye oturtulan cinayet sayıları bilinmeyen manyakça işler yapan insanlar.

tescilli katil yani.

Bir tutması.

Şaşırttı.

Cengizhan Turkluk ozelligini kaybetmisti ve Bi cok insani kilictan gecirdigini biliyorm ama digerleri hakkinda fikir sahibi degilim. :)

açıkcası bende atilla ve cengiz hakkında pek bilgim yok ama sonucta bilmiyorum aynı kefeye koyması yanlıs geldi.bu konuda tutucu değilim ama garibime gtti yani :55:

Stephen King'i az çok tanırım. Hatta doğrusunu söylemek gerekirse az tanırım. Kitaplarından bazıları vardır elimde okumuşumdur da.
Eee konunun tamamına hakim değilim fakat yazdığın kadarına bakacak olursam; evet biraz garip geliyor garip gelen taraf Cengiz Han gibi ya da Atilla gibi devlet kurucularını saymaya devam etse eyvallah derdim. Fakat Cengiz Han ve Atilladan sonra isimler ve meslekleri tamamen değişiyor. Biri savaşta ya da savaş benzeri olayda öldürüyor (tabii ki bu durum doğal değil) öbürü ise tamamen seri katil.
Ted Bundyden Speck'e kadar saydığı isimler normal olmayan kişiler. Hayatlarını A'dan Z'ye Seri Katiller Kitabında detaya kadar bulabilirsiniz. Cengiz Han yerine Atilla yerine Artvin Canavarı lakaplı Adnan Çolak'ı alabilirdi kitabına ya da çok daha fazla seri katil mevcut Türkiyede eğer Türkiyeden isim vermek gerekirse. Dediğim gibi konuya hakim değilim. Bir hata da yapmış olabilir diyerek son vereyim. Stephen King okumak güzeldir hoştur. En fazla okuru neredeyse Türkiyede olmasına rağmen Türkiyeye gelmez orası başka. :)

:) :) o dedigin katillere Bi bakim dedim ne o oyle yaa iyy

hehe dmi dmi

:52:
Stephen King'i az çok tanırım. Hatta doğrusunu söylemek gerekirse az tanırım. Kitaplarından bazıları vardır elimde okumuşumdur da.
Eee konunun tamamına hakim değilim fakat yazdığın kadarına bakacak olursam; evet biraz garip geliyor garip gelen taraf Cengiz Han gibi ya da Atilla gibi devlet kurucularını saymaya devam etse eyvallah derdim. Fakat Cengiz Han ve Atilladan sonra isimler ve meslekleri tamamen değişiyor. Biri savaşta ya da savaş benzeri olayda öldürüyor (tabii ki bu durum doğal değil) öbürü ise tamamen seri katil.
Ted Bundyden Speck'e kadar saydığı isimler normal olmayan kişiler. Hayatlarını A'dan Z'ye Seri Katiller Kitabında detaya kadar bulabilirsiniz. Cengiz Han yerine Atilla yerine Artvin Canavarı lakaplı Adnan Çolak'ı alabilirdi kitabına ya da çok daha fazla seri katil mevcut Türkiyede eğer Türkiyeden isim vermek gerekirse. Dediğim gibi konuya hakim değilim. Bir hata da yapmış olabilir diyerek son vereyim. Stephen King okumak güzeldir hoştur. En fazla okuru neredeyse Türkiyede olmasına rağmen Türkiyeye gelmez orası başka. :)

zaten sorun o mesleki açıdan uymamış biri devlet adamıyken diğeri düz seri katil :24:
aynen seri katil mi yok ülkede :18:

Bence kalemi çok iyi okuduğğum kitap hemen hemen bacağımın kalındıgında olsa daa :9: hiç sıkmıyor yani öff bee dedirtmedi. sadece isimler yabancı olunca karışıyo noluyo len bu kimdi falan :15::1:

hehe dmi dmi

:52:

zaten sorun o mesleki açıdan uymamış biri devlet adamıyken diğeri düz seri katil :24:
aynen seri katil mi yok ülkede :18:

Bence kalemi çok iyi okuduğğum kitap hemen hemen bacağımın kalındıgında olsa daa :9: hiç sıkmıyor yani öff bee dedirtmedi. sadece isimler yabancı olunca karışıyo noluyo len bu kimdi falan :15::1:

Bi bende yok o kitaplar :)
İlk zamanlar yazdığı kitapları var bende. En son Doktor Uyku kitabını almak istemiştim o da nasip olmadı bakalım. :)

Hmm, cümlesini ilginç buldum. Ne sebeple diğer seri katillerle aynı kefeye koyduğu hakkında bir bilgim yok. Ancak bunu Türklükle kıyaslamayı doğru bulmadım. Yazar kendince bir fikir ortaya koymuş -her ne kadar sebebinin ne olduğunu bilmesekte- ve bunu yaparken Türk okur kitlesini düşünmemiş. Bence yaptığı şu noktada doğru; birileri üzülecek ya da kızacak diye kendi fikrini ortaya koymaktan çekinmemiş. Zaten sıkı bir Stephen King okuyucusuysa insan, Cengiz Han'a, Atilla'ya dil uzattı diye onu okumaktan vazgeçmez. Düşünceleri kapatamayız sonuçta. Kendi adıma konuşayım, beni zerre etkilemez bu düşüncesi. Ama sebebini de merak etmedim değil hani.

Sinir oldum.Asiri dinci manyak ne demek.Cengiz han buyuk bir hukumdardir onun zaferlerini tarihta kimse tekrarlamamistir. turk olmadigi kesindir ama batida dogmadigida kesindir.Niye Napolyon degil, o da sonucta tarihta alkislanacak seyler yaptigi icin kalmadiya.Atillaya gelirsek o turkdur ve Avrupaya hukumdarlik etmistir.Dusunsenize esir alinmis turk cocugu gun geliyor hukumdar oluyor. C.Maisonla Karindesen Jaskle ayni kafeye konulmus.Bu kadar okumus egitimli insan tarihi biliyordur heralde.Yakismamis kiniyorum.
Not: Cengizhan kimine gore turkdur ama bana gore degil.Sahsi fikrim.

Son düzenleme:
Şahsen bize böyle hitap ettiği için ben gurur duyuyorum demek ki baya derin izler bırakmışız onlarda ki bizi o katillerin içine koyuyorlar canavarlardan biri olmaktan büyük onur duyuyorum :72::72:

Hitler neydi acaba?

Ki şuraya yazmak istemiyorum kesin ceza verirler siyaset yaptın siyaset yaptın diye :) Malum şahısı biliyorsunuz . O da modern zamanın canavarı oldu

Cengiz Han niye?

Türklere hakaret olsun diye yazdığını düşünmem ama böylesi bi yazarın.

açıkcası şok oldum. Hayran olduğum bir yazardır kurgusu çok iyi.
şuan Mahşer i okuyorum 1200 sayfa sansürsüz tam metnini.

cümle aynen şöyle:

.... her yüzyılın son otuz yılında aşırı dinci manyaklar ellerinde delillerle kıyametin geldiğini iddia eder. Bu tür insanlar her zaman olur.
Canavarlar ortaya çıkıyor. Cengiz Han, Atilla, Karındeşen Jack, Lizzie Borden. Bizim zamanımızda örnekler istersen Charles Manson, Richard Speck, Ted Bundy gibi birçok isim sayabilirim...

bilmeyenler için söyleyeyim karındeşen jack dünyaca bilinen psikopat sapık bir katil. Lizzie, Charles, Richard ve Ted hepside amerikada ün yapmış vahşi cinayetler işleyen katiller. Bunları arastırmadım bi ara merak salmıştım seri katillerin hayatını araştırıyordum ordan biliyorum hepsini.

Ama cengiz atilla han bunlar katil mi? devletler arası ne olduysa olmuştur ama diğer psikopatlarda bizim atalarımıza bu şekilde canavar denilebilir mi?

sonucta dünyaca ünlü bi hayran kitlesi var bunlardan çok büyük oranda Türk olduğunuda biliyor olmalı.
açıkcası bu ifadesi beni çok şaşırttı.

Diğerleri bildiğimiz idam edilen elektrikli sandalyeye oturtulan cinayet sayıları bilinmeyen manyakça işler yapan insanlar.

tescilli katil yani.

Bir tutması.

Şaşırttı.

Cengizhan mogoldu. İlk Türk devletlerini doğudan tehdit ve baskıyla yıldırmaya calısan en etkılı devletlerden birinin hükümdarıydı kaynaklardan araştırmalarıma gore Türk değildi. hatta Türkler dogu batı ayrımlarından sonra kolay yıkılıp fakat kolay devlet kurabılıyorlardı. Cengiz dagılan turk boylarını boyundurlugu altına aldı baskı yaptı bazı kere de vergıye bagladı orası dogrudur. Ama Atilla Avrupa Hun İmparatorlugu hukumdarıdır. Avrupaya Türklüğü, hoşgoruyu,millet-vatan anlayışını yaymıştır. Atilla hakkında boyle konusması Türklüğü çekememesindendir diye dusunuyorum.. Sonuc olarak Avrupaya Çinlerden matbaayı alıp tanıtan da Avrupa hun devletidir. . Araştırmalarım dogrultusunda naçizane fikrim. Stephen King bende severdim ama sogudugumu da dıle getırmek ısterim

Back