• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Statik elektrik

Glz1

Sabır,Dua,şükür🌸🤲
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2021
1.081
883
73
Merhabalar uzun zamandir uzerimde statik elektrik var ara ara nereye dokunsam elektrik carpiyor kazak vs zaten giyemiyorum koltuklarim kadife ve ordanda cok carpiyor telefonumu sarja takarken vs carpiyor esime dokundugum zaman bile carpiyor ne yapacagimi sasirdim oneriniz varmi statik elektrigin gecmesi icin.

Çıplak ayakla toprağa basın. İyi gelir derler.

toprağa basmaniz gerek ciplak ayakla.

Al benden de o kadar...
Kedimi severken korkuyorum onun da canını yakarım diye. 😕

Tek çare toprak sanırım.

Konuyu takipteyim. Bıktım usandım artık ben de ya. Geçen arkadaşım bileğine parfüm sıkıp deniyordu aa bakayım kokusuna dedim burnumdan çarpıldım :KK53: bildiğin ışık çıktı daha önce hiç burnumdan çarpılmamistim değişik bir deneyim oldu :confused:kiz da korktu o neydi öyle diye. Saçlarım zaten her zaman elektrik çarpmış gibi. Kış aylarında daha fazla olduğunu fark ettim. Mesela geçen nevresim kılıflarımi değiştiriyordum yorgan kılıfına dokunamadim çatır çatır prize bağlı gibiydi. Battaniye gibi yünlü bir şey olsa anlarım da pamuklu nevresim.

Bir 2. Şikayetim de musluktan akan kireçli su. Bunun için ayrı konu açacaktım fırsat bulamadım. Saçlarım çalı süpürgesine döndü bu lanet kireçli su yüzünden. Banyoda çeşmeler falan 2 günde bir ovmazsak bembeyaz oluyor. Bazen hazır su ile durulaniyorum o zaman saçlarım yumuşacık oluyor ama her zaman da bunu yapmak mümkün değil. Tavsiyelere açığım

a yalniz degilmisim topraga. demek topraga bayadir basmamisim. etkisi ne kadar sürüyor? evde kocaman agacim var onun topragina bassam ise yararmi xD

Bizim de tay tüyü isimli kumaş kaplı koltuğu uz var. Oturuyoruz catur cutur carpıyor. Bu kuması asla önermiyorum

Konuyu takipteyim. Bıktım usandım artık ben de ya. Geçen arkadaşım bileğine parfüm sıkıp deniyordu aa bakayım kokusuna dedim burnumdan çarpıldım :KK53: bildiğin ışık çıktı daha önce hiç burnumdan çarpılmamistim değişik bir deneyim oldu :confused:kiz da korktu o neydi öyle diye. Saçlarım zaten her zaman elektrik çarpmış gibi. Kış aylarında daha fazla olduğunu fark ettim. Mesela geçen nevresim kılıflarımi değiştiriyordum yorgan kılıfına dokunamadim çatır çatır prize bağlı gibiydi. Battaniye gibi yünlü bir şey olsa anlarım da pamuklu nevresim.

Bir 2. Şikayetim de musluktan akan kireçli su. Bunun için ayrı konu açacaktım fırsat bulamadım. Saçlarım çalı süpürgesine döndü bu lanet kireçli su yüzünden. Banyoda çeşmeler falan 2 günde bir ovmazsak bembeyaz oluyor. Bazen hazır su ile durulaniyorum o zaman saçlarım yumuşacık oluyor ama her zaman da bunu yapmak mümkün değil. Tavsiyelere açığım
Demir döküm kalorifer peteklerinden varsa , bir kaç dakika tutunmak elektriği alıyormuş.
Kireçli su için son durulama suyuna biraz elma sirkesi koymak işe yarayabilir.

Bir arkadasimda da var, kumaşa degse kumaş çarpıyor. Onun için arastirirken şöyle bir yazıya denk gelmistim. Bence mantıklı
IMG_20210221_202530.webp

Bendede çok fazla elektrik var hepimiz toplaşıp elele tutuşalım Bi lamba falan yakarız Üretime katkımız olur böyle boşa gidiyor.
Şaka Bi yana toprağa basmak çare ama ben daha çok nedenini bilmek isterdim acaba strestenmi oluyor.

Demir döküm kalorifer peteklerinden varsa , bir kaç dakika tutunmak elektriği alıyormuş.
Kireçli su için son durulama suyuna biraz elma sirkesi koymak işe yarayabilir.
Sirkeyi damacana suyu kullanınca içine atıyordum öyle de deneyeyim teşekkürler. demirdokum kalorifer eski tip olanlar mı oluyor hani şu ağır olanlar? Bizimki bunlardan

Eklentiler

• IMG_20210221_204926.webp
    IMG_20210221_204926.webp
    18,5 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_20210221_204926.webp
    IMG_20210221_204926.webp
    18,5 KB · Görüntüleme: 25
Evet canım eski ağır olanlar,
Bizde ondan yok. Her yolu denedim hiçbir şey çare olmadı. Toprakta yürüdüm, sabah akşam duş aldım, ellerimi suya tuttum falan. Bizim evin karşısında 50 - 60 metre mesafede yüksek gerilim hatları var alakası var mı acaba

Yok bunlar değil eski olanlar elektriği alıyormuş.
Yüksek gerilim hattından olur mu hiç bilmiyorum.
Bu aralar bende de var saçlarım çıtır çıtır havalanıyor.
Ben de havada radyasyon mu çok arttı diye düşünüyorum.
Olabilir çok fazla arttı çünkü bu aralar. Bıktım gercekten, buz dolabını bile açarken bez kullanıyorum. Aspiratörun düğmesine her dokunduğumda çarpıyor paranoyak oldum artık, araba kapılarını kolumla kapatıyorum zsten elektrik fobim var işkence gibi

Manyetik kireç önleyici musluk aparatları var faydası olabilir

Bir fizikçi olarak Statik Elektrik konusunu görünce heyecan ile konuya tıkladım
😄😄😄

Back
X