Star tv 'Yeni Bir Hayat' yorumları 1 haftada kim kaç kg verdi (ayrıntılı kg bilgisi:)

çok özeniyorum seyrederken.

ama sürekli spor yaptıkları zamnları gösteriyorlar.

kim bilir nasıl bir diyet programları var.

belkide yanlış yönlerdirmemek için yayınlamıyorlar bunları.

ama insan merak ediyor nasıl bir sistem izliyorlar.

bende semrayı destekliyorum.

nedeni, ordan çıktıktan sonra böyle imkanlarının olmayacağı için.

zaten kendide söylüyor bunu ve de azminin önünde saygıyla eğiliyorum....

Belki de sporun önemini özellikle zayıflamak isteyenlere vurgulamak için öyle yapıyolardır

Son düzenleme:

+1!
Bende diyet programlarini cok merak ediyorum.
Yemeklerini kendileri mi yapiyorlar acaba? :44:
Birde merak ettigim sey, Halil abi icin "tiroit hastaligin tamamen gitmis" dediler gecenlerde. Tiroit gider mi oyle? Bendede var, doktorum omurluk bi hastalik dedi. Merak ettim ya :44:

Nerde ya halen orda
Ayyy suram agriyor, buram agriyor diyip duruyor gicik
Onuda sevmiyorum ya.
Harbiden ne kadar cok yarismaci sevmiyormussum oyle

senin sevmediklerini çoğumuz sevmiyoruz merak etme demek ki sorun sende değil canım onlarda

senin sevmediklerini çoğumuz sevmiyoruz merak etme demek ki sorun sende değil canım onlarda

Elif'in motivasyonuna inanamiyorum gercekten. "Sevdigim biri var ama sadece zayifladiktan sonra soyliyecem". Sacmalik.

Insallah program bittikten sonra yarismacilar kilolarini almazlar.
2005te "simdi zayiflamak istiyorum" programi vardi. Yarismacilarin cogu kilo almis hemde eskisinden daha cok.

İnşallah almazlar :18: Evet atv de bi program vardı sanki biara kiloyla ilgili hatta çok güzel hareketler burda ki çok kilolu olan kızda o yarışmadan sonra başladı ünlenmeye..

İnşallah almazlar :18: Evet atv de bi program vardı sanki biara kiloyla ilgili hatta çok güzel hareketler burda ki çok kilolu olan kızda o yarışmadan sonra başladı ünlenmeye..

Evet hatirladim!! Yarismacilarin yorumlarini buldum. Cogu desteklemiyor bu yarismayi :44:

Yarışmadan ayrıldığım gün otelde ne varsa yedim!

Eda Eyüpoğlu: Yarışmaya katıldığımda 138 kiloydum. Beş hafta kaldım. Hocalarımız bizimle birebir ilgileniyordu. Yarışmaya katıldığım için pişman olmadım. Ama ailemi çok özlemiştim. Daha fazla dayanamadım. Milyonlarca insan tarafından her an izlenildiğini bilmek bir baskı oluşturuyordu üzerimizde. "Buraya katılmış, hâlâ yiyor." demesinler ve rezil olurum duygusuyla zayıflamak için hırslanıyordum. Yarışmadan çıktığımda, kimse beni görmesin diye bir otele yerleştirildim. O akşam otelde ne varsa yedim. Bu tamamen benim iradesizliğimdi. Sonra çok pişman oldum. Yediklerimi kustum. Zayıfladığım için daha çok yiyordum. Yarışmada 110 kiloya inmiştim. Ama yavaş yavaş geri aldım. Şu an yarışmaya girdiğimden daha kiloluyum. Yarışmanın süreli olması kötü. "İdeal kilonuza ulaşana kadar bu evden çıkmak yok, yasak!" deselerdi keşke. O zaman daha kalıcı olurdu.

Ot yemekten safra kesem taş doldu

Arzu Ekşi: Yarışmanın avantajlı yönleri de vardı. Orada öğrendiklerimle çıktıktan sonra 24 kilo verdim. Ama saçma uygulamalar da yaptırılıyordu. Bir hafta boyunca ot yemekten safra kesem taş dolmuş. Çok hızlı kilo veriyordum hatta bu yüzden uyardılar. Çıktıktan sonra ameliyat oldum. Ancak hangi takım daha çok kilo verirse o kazanıyordu. Koçlarımız arasında bile bir rekabet oluşmuştu. Yarışmacılar kendilerini o kadar kaptırmışlardı ki, en çok kilo verenin takımın çıkarına olsa bile ayağını kaydırmaya çalışıyorlardı. Ender Saraç ve Haluk Saçaklı bizimle çok ilgilendi. Ama yapımcılar yarışmadan sonra hiç ilgilenmedi. Yarışmayla kilolu insanların aşağılandıklarını düşünüyorum. Mesela gözlerimizi kapatıp bir dilim çikolata veriyorlardı. Yemek görünce saldıran insan muamelesi yapılıyordu. Ayrıldıktan sonra arkadaşlarımın çoğu verdiği kiloları geri aldı.

Kilo vermemiz reklam malzemesi yapıldı

Çiğdem Genel: Gecenin bir yarısı çekime gittiğimiz oluyordu. O zaman bana şans gibi gözüken şey şu an beni üzüyor. Yeni yarışmacıların ruhlarında büyük yaralar açılacak. Reyting uğruna vücutları ifşa edildi. Bu insanlar zaten kiloları yüzünden yeterince dışlanmışlar. Bedene saygı yok. Üzerinizde oynanan oyunları içerideyken göremiyorsunuz. Dışarıdan baktığınızda "Ben nasıl yaptım bunu?" diyor insan. Bu yarışma kimseye örnek olmayacak. Kimse programa bakıp zayıflamayacak. Sadece insanların bedenleri kullanılacak ve duygularıyla oynanacak. 114 kiloyla yarışmaya katıldım. Sonra zayıfladım ama bir sene içinde tekrar 130 kiloya çıktım. Psikolojik bunalım yaşadım. Cerrahi müdahale ile kilo verdim. Şu an 75 kiloyum. Doğum yaptığım dönem programlara davet ediliyordum. "Bak bu arkadaş yarışmaya girdi, zayıfladı ve çocuk sahibi oldu." diyerek reklam malzemesi yapıldık, herkes nemalandı bizden.

Yarışmacılar eminim tekrar kilo alacak

Serdar Sancaktar: "Yeni Bir Hayat" yarışmasına katılan arkadaşlar istedikleri kadar zayıflasın, eminim tekrar kilo alacaklar. Yarışmadan ilk elenecek kişinin psikolojisi kötü olur. Zayıflamak için giriyor ama bir hafta sonra bu hak elinden alınmış olacak. "Şİmdi Zayıflamak İstiyorum" bittikten sonra iki sene kilomu korudum. Televizyon programlarına çıkıyorduk. Bunun baskısı ve stresi vardı. Kilo verdiğimizi göstermek istiyorduk. Türkiye'nin iki önemli diyetisyeniyle çalıştık. Onları da utandırmamak için kilomuzu koruduk. 146 küsurdu kilom yarışmaya katıldığımda. 100 kiloyla tamamladım. 10 kilo da dışarıda verdim. Ama etrafınızdaki herkes yemek yerken siz diyet yapamıyorsunuz. Ender Saraç ve Haluk Saçaklı ayrıldıktan sonra da ilgilendi bizimle. Ama yeniden kilo alınca yüzümüz olmadı gitmeye. Yarışma zayıflamanıza yardımcı oluyor ama çok irade gerekiyor. Yeni program rencide edici. Adam 'kilolu olduğu için hayatımda hiç denize giremedim.' diyor. Siz de yetmiş milyon önünde soyunduruyorsunuz. Ekran önünde çıkıp ağlamaları bile yapımcıların yönlendirmesiyle olabilir. Çünkü gözyaşı yoksa program izlenmez.

Hiçbir aklı başında uzman bunları desteklemez

ENDER SARAÇ/Beslenme Uzmanı: "Şimdi Zayıflamak İstiyorum" programında uzman doktor olarak ben de görevliydim. Biz dünyanın en gelişmiş vücut bileşenleri analizi aracıyla yarışmacıların yağ, kan, su, protein oranlarını saptadık. Hepsini uzman doktor kontrolünden geçirdik. İnsanları yarış atı gibi göstermemek, onurlarını kırmamak lazım. Biz mahremiyete önem verdik. Dört aylık bir program yapılacaksa daha az kilolu insanlar seçilmeli ya da aşırı kilolu insanları seçiyorsanız süre minimum bir yıl olmalı. Yarışmada reyting uğruna birçok ağır uygulama vardı. Haluk Saçaklı ile bunların kaldırılması için çok mücadele verdik. Hiçbir aklı başında uzman doktor bu tarz şeyleri desteklemez. Ama ya bu yarışma tamamen reyting malzemesine dönüşecekti ya da yarışmacıların sağlığı için orada duracaktık. Eğer ben bu programın başında olmasaydım kazalar olabilirdi. Şu anda yayınlanan yarışmada morbid obez olan kişilere tren çekme gibi ağır aktiviteler yaptırılması büyük cesaret. Ben hastalarımdan yüz kilonun üstünde olanlara kontrollü hafif yürüyüş dışında kesinlikle sporu yasaklıyorum.

İnsan sağlığı, reyting konusu yapılmamalı

Halil Kargulu (Obezite ile Mücadele derneği'nin Kurucu Başkanı): Morbid obez, yani ölümcül derecede kilolu olan, bilimsel olarak engelli statüsünde bulunan bu insanların eleme usulü ile yarıştırılmalarının ve sağlıklarının bir reyting konusu yapılamayacağını yetkililer bildirmelidirler. İlgili bakanlıklar derhal müdahale ederek, insanların umudunu çalan bu programı durdurmalıdırlar. Asıl tehlike 'kazananların geri alacağı' aşikar kilolarda değil, kaybedenlerin (elenenlerin) yaşayacağı ruhsal, psikolojik ve fizyolojik travmalardır.

Üç ayda yeme alışkanlıkları değişmez

Fatmagül YILMAZ ÖZTÜRK (Diyetisyen, Özel MedIcana HospItal's Bahçelievler): Normal koşullarda bir kişinin haftada ortalama yarım kilo vermesi doğrudur. Kişide sorunların oluşmaması için 1 kiloyu geçmemesi gerekli. Kişinin özelliklerine göre ayda ortalama 2 ila 4 kg arasında kilo vermenin sağlıklı olacağını söyleyebiliriz. Normal koşullarda üç ay, yeme alışkanlıklarının ve hayat tarzının değişmesi için yeterli olmasa da en azından başlangıç ve öğrenme süreci olarak görülebilir. Ancak normal koşullardan değil de bir yarışma sürecinden söz ediyoruz. Yarışma ortamında olmanın ve üç ay sonunda bir hedefe ulaşma çabasının, yeme alışkanlıklarının ve hayat tarzının sağlıklı ve kalıcı şekilde değişmesini sağlayacağı kanısında değilim. Yarışma, kişiyi tamamen zayıflamaya odaklayacağı için, yarışan kişinin o stres altında doğruları yapması güçleşecektir.

ALINTIDIR

Paylaşımın için teşekkürler canım güzel bi paylaşım oldu. Okudum hepsini tek tek çok haklılar çok doğru ve güzel konuşmuşlar. Yarışmacıların psikolojilerini bozup hayatlarını, sağlıklarını riske atıyolar resmen reyting uğruna ben kısaca bunu anladım :18:

Son düzenleme:
Paylaşımın için teşekkürler canım güzel bi paylaşım oldu. Okudum hepsini tek tek çok haklılar çok doğru ve güzel konuşmuşlar. Yarışmacıların psikolojilerini bozup hayatlarını, sağlıklarını riske atıyolar resmen reyting uğruna ben kısaca bunu anladım :18:

Son düzenleme:

Rica ederim canim benim
Biz motive oluyoruz derken onlar sagliklarindan oluyorlar

Bu arada kizlar en cok hangi takimi destekliyorsunuz?

Ben mavi takımı destekliyorum. Nedenini bilmiyorum tabii ki ama daha sempatik geliyorlar bana. :112: Fulya ya sinir olurken mavi takıma geçtiğinde daha birsempatik gelmeye başladı. O kadarını söyleyim.

Bizim halkımızda öyle bir psikoloji var ki onların diyetlerini açıklasalar izleyenler de birebir aynısını yapmaya çalışacak. Bunu hepimiz biliyoruz. O yüzden açıklamamaları daha ideal. :112: Hem zaten onlar da hepsi ayrı diyet yapıyor bildiğim kadarıyla. :112:

Insallah program bittikten sonra yarismacilar kilolarini almazlar.
2005te "simdi zayiflamak istiyorum" programi vardi. Yarismacilarin cogu kilo almis hemde eskisinden daha cok.

Yaa. Öyle bir program olduğunu hiç bilmiyordum. Tabii o zamanlar her ne kadar kilolu olsam da diyet mevzusu bu kadar ilgi alanıma girmiyordu. O yarışmayı da merak ettim şimdi bak. Bir bakayım netten. :112: Eklenen yorumları da okudum. Çok doğru yorumlar bence de. Reyting kaygısı inkar edilemez bir gerçek. Ki düşünürsek herkes de işini yapıyor. Onların derdi bu. Onlara hadlerini aşma yetkisi verense biz izleyenler ve yarışmacılar. Ama umarım bu sefer yarışmacıların sonuçları daha kalıcı olur. Ve seneler sonra baktıklarında iyi ki katılmışım bu yarışmaya da kilolarımı vermişim derler. :103:

tartı gününde yarı çıplak orda durmalarına çok üzülüyorum ben (
ilk izlediğimde ekmeği kesmem lazım, ya ben de böyle kilo alırsam diye düşünmüştüm,
kimbilir onlar hangi psikoloji içindelerdir
Allah yardımcıları olsun :26:

Bayanlar başladı. Niye bilmiyorum ama ben bu hafta pek bir heyecan yaptım tartılarını. Üstelik haftaiçi de düzenli izleyen biri değilim.

Kırmızı Takım

Halil 122.1 / 117.5 / 4.6 / %3.77
Deniz 96.4 / 94.8 / 1.6 / %1.66
Macit 148.4 / 144.4 / 4 / %2.70
Hakan 120 / 115.3 / 4.7 / %3.92
Gözde 123.4 / 121.6 / 1.8 / %1.46

Toplam: 16.7 / %2.74

Mavi Takım

Sedef 96.4 / 93 / 3.4 / %3.53
Semra 90.9 / 88.7 / 2.2 / %2.42
Fulya 132.3 / 128.8 / 3.5 / %2.65
Elif 101.8 / 99.9 / 1.9 / %1.87

Toplam: 11 / %2.61 Ancak 2 kg avantajları olduğu için 13 / %3.08
Ve kazanan takım mavi takım. :112:

Bayanlar kırmızı takım Hakanı gönderdi.

Not: Kiloları "Geçen haftaki kilo/Bu haftaki kilo/Aradaki fark/Verdiği kilonun yüzdesi" şeklinde belirttim. Zaten Cuma yarışmasında yarışanlarınıza tanıdık gelmiştir. :112:

Son düzenleme:
Bu hafta hakanınn gitmesine çok çokk üzüldümm ,benim favorilerim arasında hakan,macit ve halill ağbii geliyorduu
ama halil ağbi hakann 100 gram fazla verdii ve çocuklarınıı göremeyeceği içinn hakanınn adını yazdıı oysa hakann nasıll ağladı kıyamamm yaa
birdee hakann nasıll yakışıklıı birii ya çokk tatlıı ailesinide çokk seviyorr
halil ağbide kocamann çocuklar içinn göz yaşıı döküyor ya nedimm tamamm evladın anladıkda okadarda gerek yok yanii,sankii üniverdite kazanıpp gitseler bu kadar ağlayacakk bu hafta gözümden çokk düştüü çokk
fulya adamm gibii kadınmışş helall olsunn

Son düzenleme:
Ayyyyyyyyyyy simdi izledim netten! Sinir oldummm, nasil gonderebilirler Hakan'i yaaaa!
Macit ve Halil gitsin!!!!! offffffffffff
Kirmizi takimdan vazgectim ben!!! Mavileri tutuyorum artik!!!!!!!

Cok tesekkurlerrrrr!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…