Stalklama takıntısını nasıl çözebilirim?

melissaon

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2024
43
-10
22
Değerli hanımlar bir çoğunuz için belki çok saçma gelecek ama ben 2 aydır ayrıldığım kişiyi stalklamadan duramıyorum. Bu kadar zamandır paylaştıklarında hep kendime dair bir şeyler bulmaya çalıştım ve nerdeyse her gün beni özlediğini ima eden bir şeyler paylaştı ve unutulmadığımı ve sürekli bize dair bir şeyler paylaştığını gördükçe her dakika takip eder oldum bağımlılık haline geldi. Çeşit çeşit ritüeller yapıp belki geri döner umuduyla beklerken 5 gün önce profilini gizledi, fake bir hesaptan takip edip yeni bir ilişki yaptığını gördüm. Şu an o kadına dair gece gündüz paylaşımlar yapıyor ve canım çok yanıyor her dakika işkence çekiyorum onları gördükçe ve bakmamaya kendimi şartlandırsam da engel olamıyorum. lütfen bana bir yol gösterin nolur kafayı yiyeceğim.

Bakıyorsun çünkü onun hesabına baktığın anda yaşadığın haz uyuşturucu bağımlılarınınkiyle aynı. O adrenalin sana bunu yaptırıyor. Bu şekilde yıllarca bakmaya devam edersin senin gibi bir arkadaşım vardı. Daha iki ay olmuş, senden sonra ilişki de yapmış.
O sana zannettiğin gönderiler de sana olmayabilir. Eşimle sevgiliyken benden 7-8 ay önce ayrıldığı eski sevgilisi, onun bana olan paylaşımlarını kendi üstüne alınıyordu. Daha sonra ilişkimizi paylaşınca bu durumu kabullenemedi. Hatta kabullenmesi yıllar aldı. Bunu kendine yapma. Kendine değer ver, başlarda zorlanırsın ama zamanla yeni şeylere yönelip varlığını dahi unutursun.

Kendinize belli bir süre koyun mesela 3 ay (veya şu kadar süre) hiç bakmayacağım diye. o süreden sonra bakmak serbest gibi düşünün. Bunu bir ara verme şeklinde düşünün. Mesela hiç oruç tuttunuz mu bilmiyorum ama oruç için niyet ettiğinizde iftara kadar iradenize hakim olabiliyorsunuz değil mi? Bunu da oruç gibi düşünün. Şu zamana kadar hiç bakmayacağım deyin, ama en az 1 ay olsun, mümkünse 3 ay. Bu süreçte sizi mutlu edecek şeylerle uğraşın. Hatta bir süredir yapmak isteyip de fırsat bulamadığınız ya da ertelediğiniz bir şeyleri yapın. Ondan sonra o süre dolunca inanın bakmanın ne kadar anlamsız olduğunu anlayacaksınız.

Bakıyorsun çünkü onun hesabına baktığın anda yaşadığın haz uyuşturucu bağımlılarınınkiyle aynı. O adrenalin sana bunu yaptırıyor. Bu şekilde yıllarca bakmaya devam edersin senin gibi bir arkadaşım vardı. Daha iki ay olmuş, senden sonra ilişki de yapmış.
O sana zannettiğin gönderiler de sana olmayabilir. Eşimle sevgiliyken benden 7-8 ay önce ayrıldığı eski sevgilisi, onun bana olan paylaşımlarını kendi üstüne alınıyordu. Daha sonra ilişkimizi paylaşınca bu durumu kabullenemedi. Hatta kabullenmesi yıllar aldı. Bunu kendine yapma. Kendine değer ver, başlarda zorlanırsın ama zamanla yeni şeylere yönelip varlığını dahi unutursun.
Çok güzel bir yorum 🌸

Bunu sanırım hayatında yeni bir yoğunluk olduğunda aşabilirsin. Böyle bir imkanın varsa hayatına yeni yoğunluklar kat. Hem eski sevgilini. aklına gelmesini önleyecek hem se stalk yapmayı unutturacak meşgaleler edinirsen zamanla bakmışsın ki unutmuşsun.

Değerli hanımlar bir çoğunuz için belki çok saçma gelecek ama ben 2 aydır ayrıldığım kişiyi stalklamadan duramıyorum.
Hayatınızda heyecan yok, tek heyecan kaynağızı bırakamamanız normal o nedenle.
Kendinize anlamlı ve doyumlu meşgaleler/hobiler bulun, yaparken zamanın nasıl geçtiğini anlamadığınız.

Hayatınızda heyecan yok, tek heyecan kaynağızı bırakamamanız normal o nedenle.
Kendinize anlamlı ve doyumlu meşgaleler/hobiler bulun, yaparken zamanın nasıl geçtiğini anlamadığınız.
Güzel bir mesleği var ama hâlâ böyle saçma sapan şeylerde takılan bir arkadaşımız kendisi tamamen tavsiyelere kapalı

Sen nekadar ona öfkelenip onu düşünürsen aslında farkında olmadan onu besliyorsun pozitif anlamda öncelikle bunu bil. Onun negatifni temizliyorsun. Bırakıp bağını kestiğin an işte ozaman bunu hisseder . Youtube dan bağ kesme videolarını izle. Ritüel mitiel uğraşma

sosyal medyanızı belli süre dondurun. baktıkca acı cekeceksiniz ki sevgilisi olmuş. hayatınıza bakmanız zorlaşacak, enerjinizi emecek. insanın kendine yapacağı en kötü şeylerden biri stalk. çok basit bi terim arada espri konusu ama cidden mentali bozan bir şey. kapatın kullandığınız sosyal medyayı 2-3 aylığına en azından.

Değerli hanımlar bir çoğunuz için belki çok saçma gelecek ama ben 2 aydır ayrıldığım kişiyi stalklamadan duramıyorum. Bu kadar zamandır paylaştıklarında hep kendime dair bir şeyler bulmaya çalıştım ve nerdeyse her gün beni özlediğini ima eden bir şeyler paylaştı ve unutulmadığımı ve sürekli bize dair bir şeyler paylaştığını gördükçe her dakika takip eder oldum bağımlılık haline geldi. Çeşit çeşit ritüeller yapıp belki geri döner umuduyla beklerken 5 gün önce profilini gizledi, fake bir hesaptan takip edip yeni bir ilişki yaptığını gördüm. Şu an o kadına dair gece gündüz paylaşımlar yapıyor ve canım çok yanıyor her dakika işkence çekiyorum onları gördükçe ve bakmamaya kendimi şartlandırsam da engel olamıyorum. lütfen bana bir yol gösterin nolur kafayı yiyeceğim.
İlk paylaşımları da seninle ilgili değilmiş, ritüel yapacağına sosyal hayata ciksaydin tıpki eski sevgilin gibi kendi hayatına odaklanıp belki bir şeyler yaşardin.

Çoğu kadında stalklama huyu vardır bunu zamanla bırakacaksın zaten seninde hayatına biri girecek sonra bakmayı bile unutacaksın

evde boş boş oturuyorsan bı sosyallik, hobin vs yoksa bakarsın kafanı dagıt çık yürüyüş yap kahve iç arkadaşlarınla

X