Ssk'lı çalışan anneler geçici iş görmezlik ödeneği ve maktu doğum yardımı ile ilgili!

32. haftamda 37.haftaya kadar calısabılır raporu aldım.Bu raporla kendım mı gıdıp sgk dan dosya actırmam gerekıyor?

şuan benim maaşım asgari ücretten ödeniyo gözüküyo merak ettiğim maaşlarımı tam ne zaman alıcam ve kaç para yeni bu işlerle ilgilenmiş ve parasını almış arkadaşlar varsa cvp verirse iyi olur

Hayır işverenin açtırması gerekiyor.

ısyerım henuz bısey yapılmayacagını 37.hafta ıs goremez raporunu almamı kendılerıne ıletmemı soyledı.o zaman beyan edeceklermıs sgk ya.
dogru yolmu ızlıorum.
bırde ben doktorumun sgk anlasması olan hastanesınden aldım raporu ama sımdı doktorumu degıstırdım.sgk anlasması olan baska bı hastaneye gıdıyorum.37.haftamda ıs goremez raporunu yenı basladıgım hastaneden alabılır mıyım ?

bürüt maasınızın 2/3ü dogum izniniz bittikten sonra sskdan alıyorsunuz süt parasıda o paranın icinde ayrı bı basvuruya gerek yok yanı 90 lira benim maasım asgarı ucretten odenıyor 2.041 lira aldım

Merhaba arkadaşlar,
Aranıza yeni katıldım ama gördüğüm kadarıyla bundan sonra sürekli buralardayım :)

Benim size bir sorum olacak, eğer daha önce tartışıldıysa lütfen mazur görün.

15 gün önce bebeğimiz oldu. Özel bir hastanede doğum yaptım. Eşim üzerinden SSK'dan yararlanarak hastaneye sadece fark ücretini ödedim.
Benim merak ettiğim Doğum Yardımı ücreti olarak acaba hastanede ücret öderken SSK'dan yararlandığıma mı sayarlar yoksa bu şartlarda da olsa ayrıca bir doğum yardımı ücreti ödenir mi?
Yani kısaca;

Eşim özel sektörde 8 senedir bilfiil sigortalı olarak çalışıyor. Gerekli evrakları hazırladı. Yaklaşık net 1200 TL maaş alıyor. Doğum yaparken SSK'dan yararlandığım halde ayrıca SSK'ya başvurduğumuzda doğum yardımı ve emzirme yardımı alabilir miyiz?
Ayrıca benim gibi SSK'da yararlanarak hastanede doğum yapan ve ayrıca doğum ücreti alan arkadaşlar varsa kendilerinden yardım rica ediyorum... Yaklaşık olarak kaç para alabiliriz?

Bu konularda bizi aydınlatmanızı rica edeceğim. Mutlu Günler...

toplam 16 hafta iş göremezlik raporu üzerinden asgari ücretin 4 aylık çarpımının 3te birini alıyosun sanırım.. tabi bunun için doğum öncesinde izin kağıdı alman gerekiodu..

canım 4 yıl önce ben çok bilgisizdim muhasebe müdürüde bilmiyordu sizlerle paylaşıyım yaşadıklarımı hamileliğinizin 5 ayı gibi ssk hastanesine gidip hamile olduğunuza dair muayne olun ve dosyanızı açtırın 7 ayınızı doldurmadan tekrar gitmeniz lazım muayneye bu sefer çalışıyorsanız durumunuzda çalışmanızda bi sakınca yoksa çalışa bilir raporu almanız gerekir bu da doğum dan sonra olan izne ilave edilir son 3 hafta kalana kadar çalışa bilirsiniz bu raporla .3 hafta kala izne çıkmak zorundasınız o zaman öyleydi yani doğum izni 4 ayı dolunca iş başı yapma tarihi vericek zaten ssk tarih dolduktan sonra belgelerinizle maaşlarınızı almaya gidiyorsunuz bu na ek olarak süt parası veriliyor oda o zaman bana 50 tl yada 100 tl verildi bu kadar .. ama ben izin hakkımı kaybettim bunları bilmiyordum yani izine çıkmış gibi oldum doğumdan sonra 2 ay kullana bildim iznimi ve iş başı yaptım anlıcağınız..

doğum parasının takibi için sorgulamayı hangi siteden nasıl yapıyorsunuz bilgisi olan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…